reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

alebur HSG będę miała pewnie robione zaraz po Wszystkich Świętych. W następną środę idę do gin na badanie czystości pochwy. Ciekawa jestem czy coś wyjdzie?
anastazja1m Mała macica może świadczyć o jej niedorozwoju ale mam się tym nie przejmować- tak powiedział mój gin. A na internecie przeczytałam, że może się to wiązać z poronieniami, przedwczesnym porodem. A jeśli chodzi o dzidzie to staramy się już dobry rok. A badanie nasienia OK nawet lekarz się śmiał, że Pan bardzo płodny:-) @ mam mieć 28.10 więc teraz teoretycznie mam dni płodne:-D:-D

reklama
no chyba , że się uda :)
z tego co wiem HSG robi się do 10dc. Powodzenia. Jeśli coś z Twoją macicą jest nie tak , to badanie na pewno wykaże. Ale wierzę , że wszystko będzie ok. Trzymam za to kciuki

Teraz biorę globuki Gyno-Femidazol więc wydaję mi się, że w tym cyklu szanse małe:-( Przepisał mi je gin jak byłam ostatnio mam przyjść za dwa tygodnie (jutro będzie tydzień jak je biorę) i to badanie na czystość a póżniej po @ HSG.

anitka - no to do roboty :-D:-D oby się tym razem udało &&&&&&
alebur - dołączam do twojej prośby - o FLUIDKI!!!!! no i witaj w klucie :-)albo nie , na tym wątku najlepsze są bociany :tak::tak::tak: POPROSIMY

dobrze doczytałaś. Staram się o drugie. Póki co mam synka prawie 8-letniego. Okazuje się jednak , że jest coś takiego jak niepłodność wtórna , ktra mnie dotknęła , ale mam nadzieję , że teraz będzie ok :)

alebur tak jest jest sama coś o tym wiem. Wiem również że niepłodność wtórną można cofnąć. Najlepszym przykładem na to jest mój trzeci maluszek który powstał w lipcu tego roku po pół roku starań. A więc głowa do góry :tak:

alebur anastazja
a ja? a ja? ja też chcę bociana a najlepiej dwa bociany :-D

martolinko będzie dobrze, musi być. Czyli widzę że jednak nie skusiłaś się na detektor pomimo rozdarcia w tej sprawie.

anastazja niestety ale te tabletki o których mówisz powodują również obniżenie prolaktyny a póki nie dostanę pierwszej miesiączki a daje mi czas do początku listopada to niestety ale nie będzie ingerował póki co w te prolaktynę. Jeżeli z pierwszym tygodniem listopada okresu nadal nie będzie to wtedy zapisze co trzeba co jednocześnie przyspieszy okres a tym samym mleko powinno zatrzymać z tym że ja dojna krowa jestem. Mleka zawsze miałam w zapasie dla trojaczków. Starszego syna karmiłam przez rok a pokarm utrzymywał się w piersiach jeszcze przez kolejne 1,5 roku. Tak więc znając swój organizm i tak będzie sobie tam siedziało mleczko do czasu gdy ponownie zaciążymy.

Dotarł mikroskop owulacyjne. Od razu sprawdziłam jak działa no i jestem pozytywnie zaskoczona. Szybko, komfortowo i jaki prosty w obsłudze. Z dniem dzisiejszym rozpoczynam obserwację przynajmniej dzięki temu mniej więcej będę wiedziała kiedy spodziewać się pierwszego okresu i czy hormony nie szaleją za bardzo.

reklama
syneczki - powiem Ci że jestem w szoku trochę, no bo Ja wyszłam ze szpitala w niedzielę na własne żądanie i dostałam receptę na jakieś zastrzyki - już nie pamiętam nazwy a w poniedziałek od mojego gina właśnie bromergon , i nie miałam wcześniej robionych badań na prolaktynę , głupi to zawsze ma szczęście - mówię o sobie, że mi się nic nie działo:-)
dołączam do listy potrzebujących koleżankę syneczki :-) prosimy o BOCIANY!!!:rofl2:

Do góry