reklama
anastazja1m
W oczekiwaniu na cud
hmmm chyba nie bardzo , bo to poradnie/przychodni kobiece/ginekologiczne dostaly dofinansowanie, Ja jak byłam w ciązy to chodziłam prywatnie a żeby zaoszczędzić trochę bo krucho z kasą było, poszłam do rodzinnego , a baba mi mówi że ona za to pieniędzy nie dostaje i że da mi skierowanie na badania ale więcej żebym nie przychodziła, i to babka która jest MOIM lekarzem, a jak poszłam do innej to się jeszcze pytała czy na coś dodatkowo chcę. Także co lekarz to inaczej gada:-)
no wlasnie :-) ja chodze prywatnie wiec skierowan tez nie dostaje, ale pamietam, ze na poczatku jak mialam zrobic podstawowe badania tj cukier, mocz, morfologie, odczyn wassermana i cos tam jeszcze to poszlam po skierowanie do rodzinnego bo mialam pod drodze :-) no i bez gadania mi wypisal skierowanie, tyle, ze to sa tanie badania, wiec podejrzewam, ze inaczej by bylo gdybym poprosila o jakies drozsze. Np. prolaktyna tez byla refundowana ale mojej przyjaciolce lekarz rodzinny nie dal skierowania bo to za drogie badanie
anastazja1m
W oczekiwaniu na cud
No dokładnie, takie tanie to chętnie/nie chętnie dają , zależy od człowieka, a takie drogie to już gorzej - pewnie chodzi o to że muszą się tłumaczyć później z tego. Mimo że człowiek płaci na NFZ ( nasza 2 osobowa rodzina płaci potrójnie ) to i tak dostaniemy skierowanie tylko jeśli będzie wskazanie , a jak chcę po prostu sprawdzić to już nie bardzo, ehhh szkoda gadać :-)
anastazja1m
W oczekiwaniu na cud
To trzymam kciuki żeby już tylko lepiej było &&&&&&&&&&&, najmniejsze dziecko miało coś ok 300 gr i uratowali - ale trzeba trafić na dobrych lekarzy i chyba mieć trochę szczęścia.
Witam Jestem tu nowa mam nadzieję, że mnie przyjmiecie:-) Od ponad roku staram się z moim P o dzidzie, ale niestety nam to nie wychodzi. Jestem na początku badań dlaczego nie ma efektu:-(. Jesteśmy po badaniu nasienia, USG dopochwowe ale wszystko ok. Teraz biorę globulki dopochwowe a jak wybiorę idę na badanie czystości pochwy.
witaj Anitko. Skąd ja to znam. Również było badanie nasienia, usg, prolaktyna a tu niespodziewanie po trzech globulkach dopochwowych które poprosiłam w związku z upławami od razu zaszłam w ciążę po pół roku głowienia się. Może i u Ciebie będzie podobnie.
Mleko mnie zalało...
Ok ja rozumiem że jestem wyjątkiem który od 3go miesiąca ciąży ma wypływy mleczne do tego stopnia że musiałam w dwóch pierwszych ciążach nosić wkładki laktacyjne, ale żeby teraz? tydzień po zabiegu? tak nagle zalało? to co to ma być? zamiast wracać do stanu przed ciążowego organizm w dalszym ciągu brnie do przodu? zgłupiałam...
Mleko mnie zalało...
Ok ja rozumiem że jestem wyjątkiem który od 3go miesiąca ciąży ma wypływy mleczne do tego stopnia że musiałam w dwóch pierwszych ciążach nosić wkładki laktacyjne, ale żeby teraz? tydzień po zabiegu? tak nagle zalało? to co to ma być? zamiast wracać do stanu przed ciążowego organizm w dalszym ciągu brnie do przodu? zgłupiałam...
Ostatnia edycja:
Gin poinformował mnie,że po badaniu czystości pochwy będzie badanie na drożność jajowodów:-( Mam stracha...
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Hej,
widzę zmiany w wyglądzie naszego kochanego forum :-)
Ja ostatnio mam brak weny na pisanie za bardzo się chyba przyjmuje tym czy się udało , aż się nerwicy chyba nabawiłam
Iza - myślałam że nie wytrzymasz i dzisiaj teścik strzelisz, no ale jak nie, to czekamy na jutro - tak mam na liście
maron - a może zrób wymaz z pochwy? bo może to tam coś siedzi ? Ja mam zamiar co miesiąc, może co 2 robić sobie wymaz na czystość i na ureaplasme, no ale to dlatego że już mi to przeszkodziło w zostaniu mamą.
syneczki - strzeliłabym z liścia takiej kobiecie , naprawdę
przez tę pogodę nic nie pamiętam , no ale trzeba się przyzwyczaić bo zima idzie - byle by była mroźna i śnieżna a nie deszczowo-mokra.
widzę Iza jest ekspertem od objaw i badań, ale może ktoś też będzie wiedział o co chodzi? tydzień temu zaczęły mi kłuć jajniki, jeszcze Bunny ( wracaj szybko do nas ) pisała że to owu, no a w piątek jak wróciłam do domu to miałam okropny ból lewego jajnika aż , przepraszam za szczegóły do odbytu dochodziły, wzięłam no-spę i przeszło szybko, w sobotę spokój, w niedziele sporo stałam - bo prasowałam i tak mi ciągnęło podbrzusze ale poszłam spać i zapomniałam no i wczoraj też tak lekko mi zakuło , no i kiedy ta OWU była? albo może dopiero będzie ? no bo wątpie żeby trwała cały tydzień
Nie zatestuje, na złość ;D
Ja ekspertem? Pff, przestan Ale z tego co wiem ból okołoowulacyjny może pare dni trwać. To kwestia indywidualna A moze to jakis stan zapalny?? Albo to nie jajnik tylko moczowód, mnie tak czasem bolą ;/ to taki śmieszny ucisk..
Oby, oby kciuki mocno zacisnięte!
Na pewno wszystko będzie w porządku! Zobaczysz Dobrze, ze zrobilaś sobie relaksujacy wieczór. Kąpiel i olejki? Z przystojnym ginem przypomniała mi się historia, którą mama mi opowiadała. Jakaś jej znajoma szła do gina po długim czasie i była lekko zdenerwowana. W związku z tym postanowiła się przygotować porządnie (nogi, bikini itp). No i w łazience stał dezodorant jej córki, stwierdziła że sobie pożyczy i spsika się w strefach, żeby czuć się lepiej. Gin to skomentował, ale nie tak jak się spodziewała, gdyż powiedział, że "ma bardzo fantazyjna fryzurę". Okazało się, że to nie był dezodorant tylko brokat w sprayu.
Ja jestem wysoka i szczupła, a teraz mi się jeszcze schudło do 55/6kg przez mdłości. Szczerze mówiąc brzuch mi już wyszedł, wiadomo, że nie duży, ale wiem, że jest to macica, a nie tłuszcz. Chociaż podejrzewam, że akurat to może być spowodowane tym, że mam uszkodzone mięśnie po operacji, które nigdy już nie będą tak silne jak były. Byłoby super gdybym mogła słuchać serducha... a z drugiej strony boję się Twojej historii.
A kobiety niektóre są potwornie niewdzięczne, to prawda. Ja też miałam takie "szczęście" jak Ty za każdym razem jak wychodziłam ze szpitala po stracie kolejnego maluszka. A najbardziej mnie zdenerwowała koleżanka mojej mamy w lato. To było świeżo po mojej kolejnej stracie. Dowiedzieliśmy się, że jest w ciąży mając lat 40-parę. Nieplanowany maluszek. Ale ona generalnie zawiedziona. Siedziała przy stole paląc, pijąc... czułam się osobiście urażona. Obrażało mnie to, co ona robiła. Przy tym opowiadała też o testach genetycznych. Mówiła, że ryzyko u nich jest bardzo niskie. Ponad 40 lat, zdrowe dziecko i wpadka, żadnych problemów z zajściem,... i będziesz kobieto palić i pić w 5tym miesiącu?
Nie martw się, 2 miesiące zlecą szybko. Ja za drugim razem musiałam czekać pół roku. Było ciężko, musieliśmy jeszcze przeżyć więcej, ale nareszcie jestem w dzisiejszym punkcie. Więc musi być dobrze. Będziesz miała prezent na święta
ja próbowałam kiedyś badać, ale było to niewygodne i trochę źle się z tym czułam. Bałam się infekcji itp. Czytałam też gdzieś, że badanie szyjki jeśli nie jesteś lekarzem wcale nie jest takie proste i w związku z tym i niewiarygodne, dlatego jest traktowane jest drugorzędny objaw. A badasz też inne objawy? Na pewno temperaturę robisz - jak Ci wykres wychodzi?
Sluz i szyjka. Tempki nie mierze..
izula moze cos jestna rzeczy
ja w jednym cyklu tez mialam takie szalenstwa szyjki ale niestety nic nie było sluz ciagnacy tez mam zawsze dzien i w dniu przed @ ale kazdy organizm jest inny zalezy jak ty mialas zawsze w innych cyklach wiec trzymam kciuki zeby było wszystko na II kreseczki na tescie
No wlasnie taki suz jak piszesz mam wlasnie na @, w ciazy juz mialam przed @ biały sluz, nieciagnacy sie, czyli taki jaki mialam wczoraj, ale coz widocznie sie zmienil i przyjdzie @..
Przed chwila spałam, teraz jest mi niedobrze, a brzuch mi zaraz rozerwie Uspie małą, zjem no spe i pójde dalej spac.. Cos czuje ze bede chora
Miłego dnia.
Ostatnia edycja:
Podziel się: