reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Dziewczyny, no cześć, słuchajcie, mdli mnie i to tak od wczoraj, że szok, a tu na weekend mam mieć ovulinkę, czy to możliwe, żeby mnie mdliło na tą owulację?

a może ja już miałam tą owulacje, no zaraz oszaleję... :-D

reklama
A u nas upał:szok:
WIecie co dziewczynki.. mam wizytę u gina w poniedziałek i strasznie się boję bo to będzie pierwsza wizyta w ciązy i pierwsza moja w ogóle:szok: Nigdy nie byłam..aż wstyd się przyznawac ale nie miałam potrzeby:zawstydzona/y:
Najgorzej się boję tego, że gin powie, że wcale nie jestem w ciąży tylko okres mi sie przesunął:szok:

Witam dziewczyny, u nas narazie pogoda ładna tylko duszno...U mnie narazie nic nie kiełkuje, znów bez owulacji, temp cały czas 36:( ale jestem dobrej myśli:).
Dziś się dowiedziałam że moja przyjaciólka jest w ciąży, ledwo co odstawiła tabletki anty i odrazu sie udało.Jest w wielkim szoku tym bardziej że widział co się ze mna dzieje.Ale jestem szcześliwa że przynajmniej jej bez problemu się udało a za miesiąc ma ślub:)
pozdrawiam serdecznie
Agniesiak nawet tak nie myśl.To napewno prawda

WIecie co dziewczynki.. mam wizytę u gina w poniedziałek i strasznie się boję bo to będzie pierwsza wizyta w ciązy i pierwsza moja w ogóle:szok: Nigdy nie byłam..aż wstyd się przyznawac ale nie miałam potrzeby:zawstydzona/y:
Najgorzej się boję tego, że gin powie, że wcale nie jestem w ciąży tylko okres mi sie przesunął:szok:
Na pewno nie,robiłaś testy i wychodziły pozytywne. Rozumiem,że sie boisz tym bardziej,że nigdy nie byłaś.Ja mam stresa przed każdą wizytą.Będzie dobrze :tak:

Hej dziewczyny, zupełnie przypadkowo na Was trafiłam - fajna nazwa "Mamusie, staraczki 2009" - pasuje do mnie jak ulał.

Kochana witaj i życzę szybkiego zafasolkowania:-)

Ja mam usprawiedliwienie za nieobecność ostatnio :) Obroniłam się wczoraj i jestem magistrem :)))

Ogromne gratulacje Pani Magister:-)

Kochane pojechałam wczoraj do pracy, ale wytrzymałam godzinę...strasznie źle się czuję...słabo mi i brzuch mnie boli no i zaliczyłam dziś pierwsze wymioty...pojechałam do lekarza po L4
yes2.gif
dostałam do 23 lipca
yes2.gif
ginek zrobił mi USG, najpierw przez brzuch (zdziwiłam się), ale jeszcze nic nie było widać, a potem dowcipne i widziałam bijące serduszko Sóweczki
laugh.gif
strasznie się wzruszyłam, że nic nie mogłam wyksztusić
confused.gif
dostałam skierowanie na morfologię, mocz, glukozę i USR
yes2.gif
grupy krwi nie muszę robić, bo mam kartę z grupą krwi z Centrum Krwiodawstwa
laugh.gif
a pytam ginka czy Mężuś też musi robić (bo nie wiemy jaką ma), a on do mnie, że jak ja mam Rh"-" to oni zawsze przyjmują, że może być konflikt, bo Mężuś może mieć dobry współczynnik, ale ojciec dziecka niekoniecznie
p.gif
ale się uśmiałam
:-)

Agniesiak - życzę Ci żebyś trafiła na fajnego ginekologa który nie zniechęci Cię do tego typu lekarzy. To szczególna osoba - która wkracza w sfere intymności kobiety..I musi być prawie jak przyjaciółka..Jeśli mogę Ci poradzić to ja bym na Twoim miejscu poszła do mężczyzny - raz byłam u kobiety i nigdy więcej, to co mówią że niby są delikatniejsze, że rozumieją kobiety to g**no prawda ( wybaczcie wulgaryzmy dziewuszki ). Ja jestem zachwycona z ginekologa mężczyzny i nigdy! nigdy! nie pójdę do kobiety.

A na wizytę załóż albo spódnicę albo bluzkę która zasłania ci pupę - nie będziesz z gołym tyłkiem paradować po gabinecie - spódnicę na fotelu można zawsze podwinąc :)
AAA..i może weź wydrukuj sobie swój ostatni cykl ( jesli wpisywalas w wykresik ) zeby widzial twoje obserwacje :)

Życzę przede wszystkim spokoju :)

PRZYKAZANIA FRANCUSKIE DLA KOBIET

1) jeśli robisz to dla zabawy - wypluwaj.
2) jeśli z miłości - połykaj.
3) jeśli chcesz się popisać - przed połknięciem zagulgotaj!

Tak się moja droga smakuje wino!!!

Agniesiak 85 napewno wszystko będzie dobrze i lekarz potwierdzi dzidzie :-) testy się przecież nie mylą :tak:

Ja za to czuje że w tym cyklu również nam nie wyszło :-( do terminu spodziewanej @ został tydzień a ja nie mam żadnych objawów nawet tych urojonych :szok:
Ojjj czuje że ta wstrętna @ jednak przyjdzie.

Hej dziewczyny, od jakiegos czasu was podczytuje no i wkoncu zdecydowalam sie odezwac:zawstydzona/y:. My akurat zaczynamy staranka. Narazie tak na luzie. Mam nadzieje ze szybko sie nam uda zafasolkowac:-). Z pierwsza ciaza nie bylo wogule problemu;-). gratulacje dla zafasolkowanych i powodzenia staraczkom :-D.

reklama
Do góry