reklama
Witaj :-) a to moze owu sie zbliza, ostatnio tez mialas wczesniejcześć dziewczyny
a mnie już zaczynają jajniki pobolewać ale to chyba po clo
i zjechana jestem jak koń po westernie
niemartw sie jeszcze tylko jutro i wypoczniesz
przynajmniej wypoczelasJa też tak mam ale jak ostatnio byłam w ciąży to sobie całkowicie odpuściłam. No po części dlatego, że musiałam.
Madziaas
Już jesteś:)
- Dołączył(a)
- 5 Styczeń 2009
- Postów
- 6 109
Zakupki okCześć dziewczynki! Siadłam na chwilkę do kompa bo mi się obiadek dokańcza robić. Dziś znów jemy wynalazek ze znalezionego przepisu: kotleciki z jajek z frytkami i surówką. Jak spróbuję i jeszcze do was napiszę to znaczy, że się udało i smakowało
Madziu jak tam zakupki?
Ren leż póki możesz bo potem nie będzie już tak dobrze
Agniesiak no spakuj się kochana, spakuj.
Patrysiu to musi być ta pogoda, chociaż ja jestem niskociśnieniowcem i bardzo dobrze się dziś czuję.
Kasiu a napisz jak Ci smakował wynalazeczek i podaj przepis;-):-)
reklama
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
- Dołączył(a)
- 17 Styczeń 2009
- Postów
- 4 774
Jestem już bo byłam zjeść obiadek i potem poszłam do mojej Iskiereczki.
Madziu bardzo dobre kotleciki i nadają się na piątek jak ktoś nie jada w piątki mięsa. Oto przepis:
1. Osiem jajek gotujemy na twardo i studzimy, a gdy będą zimne, obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
2. Jedną cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę a następnie delikatnie zeszklamy cebulkę na olej na patelni.
3. W mleku moczymy czerstwą bułkę a gdy zmięknie odciskamy ją dokładnie.
4. Pokrojone jajka i odciśniętą bułkę oraz podsmażoną cebulkę mielimy w maszynce do mięsa (chociaż ja nie mieliłam tylko dokładnie wymieszałam), następnie wbijamy surowe jajko, dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy, by powstała jednolita masa.
5. Z masy jajecznej formujemy owalne kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy je na patelni na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotleciki podajemy z ziemniakami lub frytkami i dosyć ostrą surówką lub sosem chrzanowym.
Smacznego
Madziu bardzo dobre kotleciki i nadają się na piątek jak ktoś nie jada w piątki mięsa. Oto przepis:
1. Osiem jajek gotujemy na twardo i studzimy, a gdy będą zimne, obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
2. Jedną cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę a następnie delikatnie zeszklamy cebulkę na olej na patelni.
3. W mleku moczymy czerstwą bułkę a gdy zmięknie odciskamy ją dokładnie.
4. Pokrojone jajka i odciśniętą bułkę oraz podsmażoną cebulkę mielimy w maszynce do mięsa (chociaż ja nie mieliłam tylko dokładnie wymieszałam), następnie wbijamy surowe jajko, dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy, by powstała jednolita masa.
5. Z masy jajecznej formujemy owalne kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy je na patelni na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotleciki podajemy z ziemniakami lub frytkami i dosyć ostrą surówką lub sosem chrzanowym.
Smacznego
Podziel się: