reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
O ile? Ja słyszałam, że jak jest planowana cesarka to robią ją wcześniej ok. 2 tyg. żeby nie zaczęła się akcja porodowa.
Ja miałam inaczej wg usg i inaczej wg miesiączki,ale dlatego że miałam nieregularny okres
1 lekarka dawała mi termin 30 lipca.Mój lekarz potem dał mi 4 sierpnia,a wg usg 11 sierpnia

No ja wg miesiączki powinnam być w 10 tyg a jak same widzicie jestem w 7 tak więc myślę, że w ustaleniu daty będzie tydzień poślizgu albo wcale nie jesli bede miała zaplanowana cesarke. Wolałabym rodzić naturalnie ale się nie da.

Madziu ja przy urodzeniu miałam wrodzoną wadę stawu biodrowego. Nie była dobrze wykształcona jedna z kości i musieli ją jakby nadlewać żeby noga mi nie wypadała ze stawu. Miałam dwie operacje jako dziecko i po prostu w czasie porodu mogłabym się rozłożyć tak, że potem bym się nie złożyła tak więc już jako nastolatka chodząc do gina mówili mi, że to wyklucza naturalny poród. Zresztą nawet nie próbowałabym takiej formy porodu.

Madziu ja przy urodzeniu miałam wrodzoną wadę stawu biodrowego. Nie była dobrze wykształcona jedna z kości i musieli ją jakby nadlewać żeby noga mi nie wypadała ze stawu. Miałam dwie operacje jako dziecko i po prostu w czasie porodu mogłabym się rozłożyć tak, że potem bym się nie złożyła tak więc już jako nastolatka chodząc do gina mówili mi, że to wyklucza naturalny poród. Zresztą nawet nie próbowałabym takiej formy porodu.
Achaa
Ale chyba nie boisz sie cesarki nie??

reklama
Na razie to nie myślę o porodzie bo jestem dopiero na pierwszych metrach tego "biegu" i nie mam na razie takiej potrzeby by myślec o porodzie ale muszę sie skonsultować z moim ginem na natępnej wizycie żeby powiedział co on o tym mysli.

Do góry