reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Brawo Szymek :tak:

Oli do tej pory też używała słowa "ja" w stosunku do swojej osoby. Jak jej pokazywałam jej zdjęcie i pytałam, kto jest na nim, to odpowiadała "ja", bo tak ją nauczyłam. A teraz od kilku dni mówi (tak jak większość dzieci zaczynających mówić) o sobie w trzeciej osobie. Jak się przewróci, to mówi "Oli bam" albo mówi "Oli buta" (czyli Oliwki buty). W ciągu dnia zaznacza często zresztą, że coś jest jej lub np mamy czy taty.

A tak na marginesie, to przypomniało mi się, że Oli zaczęła cmokać przy rozdawaniu całusów, wcześniej tylko przykładała buzię.

Pierwsze samodzielnie od początku do końca ubrane spodenki przez Oliwkę :tak:
Ubrała je na lewą stronę i przód na tył, ale i tak chodziła dumna jak paw :-D

reklama
Do góry