reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama po godzinach czyli coś na leniwe zimowe wieczory

Ja też lubię Margueza przeczytałam w liceum wszystko co wydał, teraz jestem trochę nie na bierząco. Często wracam do Prusa:) ta klasyka mnie bardzo pociąga i ma w sobie coś szalenie magicznego, szkoda że on już więcej nie napisze. Ostatnio przez wzgląd na zajęcia dla studentów czytam wyłącznie książki naukowe z zakresu psychologii i pedagogiki, bardzo szeroko pojętej i mam wyrzuty sumienia że tak zanidbuje normalną literaturę.
Zaczytuję się ( ale muszę mieć odpowiedni nastrój) Whitmanem, i iedyś nawet pokusiłąm się o próbę tłumaczenia, ale potem przeczytałam tłumaczenie Barańczaka i stwierdziłąm że nie jestem stworzona do tłumaczenia staroangielskiej poezji( ikażdej innej też).
Sorry za masę błędów w pisowni ale klawiatura mi kompletnie szwankuje od kilku tygodni i spacja się zacina. Strasznie to irytujące.

reklama
Ironia, przeczytaj kiedyś ostatnie opowiadanie z "Odette i inne historie miłosne" Schimitta jeśli Cię interesują klimaty wojenne i obozowe.
Piękna opowieść o kobietach z obozu, które dzieliły jeden barak i dziwnym zbiegiem okliczności wszystkie miały córki za którymi b. tęskniły. Cudem zdobyły ołówek i trochę papieru i postanowiły napisać ten ostatni list do córek. Ale żadna nie chciała zacząć ,bo nie wiedziała co napisać tej córce, co jest najważniejsze- miejsca było mało. i w końcu wpadły na super pomysł co przekazać córkom- tak powstała najpiękniejsza książka na świecie od matek dla córek! Cudne, wzruszające i rzoczulające opowiadanie!

Ja w sumie to nie narzekam na nude aż tak bardzo...
Bardziej mi sie nie chce czegoś zrobić albo mam ciągłego robienia tego samego..ale pracy w domu jest mnóstwo...
szczególnie gdy ma sie już jedno dziecko..sam dom, 130m ogarnąć każdego dnia po zabawie, ugotować, poprać i poprasować,odebrać dziecko z przedszkola, pobawić sie ze smykiem, poczytać książkę albo zagadki, albo porysować, umyc, zrobić kolacje młodemu,położyć spać, później trochę księgowości w firmie popchnąć,żeby zaległości nie było...a juz tak koło 22 padam na twarz po takim dniu, włączam tv i nie mam siły kanału przerzucić...
jak pracowałam, to nie starałam sie utrzymać wszystkiego w takim ładzie bo czułam, ze też jestem zmęczona i zaczynałam wykonywać rzeczy od mycia synka, bo do domu wracałam z nim ok 18..

ja lubię książki iście przygodowe z zagadką w tle (wszystkie Cliva Cusstlera),przeczytałam wszystkie tomy Harrego Pottera - chciałam zobaczyć na czym polega fenomen tych książek, ze ta młodzież je tak kocha, a ostatnio czytywałam norweskie sagi, które miały po 25 tomów, np. Boge Anny-Lise, May Grethe Lerum, Margit Sandemo,

Kati śliczne te bombki! Ja niestety nie mam cierpliwości do takich rzeczy, a jak sobie wyobrażę mój kręgosłup po schylaniu się nad robótkami to stwierdzam, że znacznie lepiej wyglądają kiedy zrobi je ktoś inny:)

reklama
Do góry