reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam ząbek!!!

reklama
wlasnie przeczytalam ze ostatnie trzonowe - "piatki" -wychodza gdzies od 25 do 33 miesiaca czyli wychodzi na to ze dziecko 20 zebow moze miec dopiero przed 3 rokiem zycia a nie tylko do drugiego.

wlasnie przeczytalam ze ostatnie trzonowe - "piatki" -wychodza gdzies od 25 do 33 miesiaca czyli wychodzi na to ze dziecko 20 zebow moze miec dopiero przed 3 rokiem zycia a nie tylko do drugiego.

Wama nam chyba wychodzi 5 tak stwierdziła dr bo z tyłu dziasło strasznie wyglada... ale też mówiła ze to nie bedzie takie hop siup jak z poprzednimi i długo na ta 5 poczekamy:eek:

no mi też się zdawało, że piątki później wychodzą, ale jak widać nasze dzieciaczki się reguł nie trzymają, bo w różnej kolejności różnym dzieciom wychodzą:tak:

A my do piatek mamy przed soba jeszcze troche czasu :-D Narazie Sara dalej meczy sie z ta druga gorna jedynka :-( Czuje ja juz pod sama blonka i dalej nie chce sie przebic. Jak jej pomoc? Wczoraj to dalam jej nawet Calpol w czopku w tylek na dobranoc, ale niewiele pomogl, bo obudzila sie przed polnoca z placzem .

A u nas 7 ząbków juz na stanie i 8-my w drodze :)

Wczoraj jak rozśmieszyła Oliwkę to zobaczyłam dolną prawą dwójeczkę w pełnej okazałości :) Z lewej strony dziąsło nabrzmiałe więc też będzie się przebijac ale do buzi nie da zajrzeć abym mogła sprawdzić dokładniej.

reklama
Gratulacje dla dzielnych maluszkow!!! Tylko patrzec, a bedziemy wypatrywac
Tooth Fairy! ( jak sie u nas nazywa wrozke od zabkow???)))

U nas dwanascie. Jedynki, dwojki i czworki dolne i gorne. Niezle zesmy to przesli, bez zadnych skutkow ubocznych. Oby tak dalej.

Nasza pediatra powiedziala, ze dobrze by bylo profilaktycznie isc do dentysty.
Troche oawiam sie tej wizyty, bo Maly napewno sie wydrze nieprzytomnie, a nie chcialabym zeby sie zrazil raz na zawsze.
Osobiscie wolalabym z nim isc, jak juz bedzie wiecej rozumial.
Najpierw isc z nim na wizyte zapoznawsza, raz, moze dwa.

Co o tym sadzicie???

Do góry