reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam ząbek!!!

Moja uwielbia swoja szczoteczke, mam tez paste nenedent baby, ale rzadko jeszcze jej uzywam - z pasta powinno sie podobno wstrzymac az zabek bedzie mial z 2 tygodnie, bo szkliwo jeszcze nie jest takie jak trzeba na poczatku, wiec jeszcze z tydzien i jej dam troszke pasty.

reklama
Dziewczyny a czy jakos pielęgnujecie juz ząbki waszych maleństw?
My to zanim sie ukazal ten mini zab to pokazywalismy malej taka silikonowa szczoteczke i wkladalismy jej do buzi i w sumie sie jej podobalo bo masowalo dziasla :tak: w sumie to mam zamiar przemywac zebole woda na gaziku lub ta szczoteczka :tak:

my mamy taka silikonową co na palec się zakłada ale juz jest niewygodna i musimy kupić taka normalna dla bobasów:tak:

U nas dalej zębów niet:confused: a szczoteczki dla małej juz dawno zakupione czasem te silkonowe daje jej do zabawy to intensywnie je gryzie;-)

Ja tez czyszce zabki (dwa, od dwoch miesiecy...) i masuje dziaselka ta silikonowa szczoteczka. Uzywam tylko przegotowanej wody.

ja kupiłam tą szczotecke z jordana 0-2. jest super,wyprofilowana tak że dziecko sobie krzywdy nia nie zrobi i daje ewce tak w dzien do podgryzania. poza tym masuje sobie nia dziąsełka tam gdzie jeszcze nie ma zębów a juz swędzi i to jej jak widzę przynosi duża ulgę. naprawdę goraco polecam tą szczoteczkę

ja kupiłam Piotrusiowi taki zestaw szczoteczek edukacyjnych NUKa. niestety, Piotruś nie za bardzo lubi je mielić w paszczy a jak już, to wkłada drugą stroną i zamiast główką masującą jeździ po dziąsłach rączką :eek:
1379_1.jpg

reklama
jak już pisałam dziś nad ranem na świat przyszła górna jedynka, więc już 5 zębów za nami, teraz czekamy na druga jedynke juz ja widac za "mgłą"
jakies krzywe to moje dziecko ma te zęby , może jak wszystkie wylezą to bedzie jasność, bo jak na razie na górze ma 2 dwójki i jedynke i tak sie przyglądałam i wydaje mi się że jak wylezie druga jedynka to będzie jeszcze miejsce między jedynkami na jednego zęba:baffled:może jakiś gratisowy;-)
a na dole prościutkie ma jedyneczki:-)

Do góry