reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam dziecko, intuicję albo paranoje

Ja myślę że to nie jest ani paranoja ani intuicja - Ty się poprostu martwisz, obawiasz o swoje dziecko. Mnie też niepokoiło i niepokoji wiele rzeczy związanych z moim synkiem. Pamiętam jak się urodził to co chwila sprawdzałam czy oddycha, ciągle go przebudzałam, martwiłam się że za dużo śpi, że za mało a może mu zimno a może gorąco - no cudowałam strasznie. Biegałam lub wydzwaniałam do lekarza z każdą watpliwością, z każdym katarkiem i wiesz wcale nie uważam że przesadzałam czy że miałam paranoje, ja poprostu bardzo chciałam by wszystko było dobrze, by moje dziecko dobrze się czuło i rozwijało, by było szczęśliwe. Nie chciałam niczego przeoczyć i dziękuję Bogu bo jak do tej pory nic nie przeoczyłam i nie zaniedbałam.
Mój synek późno zaczął podnosić główkę, bardzo panikowałam z tego powodu - rodzina twierdziła że coś jest nie tak jak powinno tylko mój partnet i pan doktor twierdzili że mój brzdąc jest poprostu leniwy i okazało się że mieli racje. W końcu doczekałam się i synek zaczął normalnie podnosić główkę a teraz ma 13 miesięcy i biega po mieszkaniu i jest baaardzo żywiołowy.
Może Twoja córka należy do opanowanych i spokojnych ludzi, może zamiast wywijać fikołki ona woli sobie na spokojnie pomyśleć o co w tym wszystkim chodzi i dlaczego coś jest takie a nie inne.
Pamiętaj Twoja córeczka jest idealna i taka jaka być powinna, jest akuratna. Nie ma sensu jej porównywać z innymi dziećmi, każdy człowiek jest inny i to się tyczy też dzieci. Zawsze znajdzie się ktoś lepszy i gorszy w danej dziedzinie.
Zobaczysz - kiedyś docenisz to że córeczka jest tak spokojna, że możesz odpocząć. Zamiast się zamartwiać spróbuj się na nią otworzyć, odkrywaj ją i poznawaj taką jaką jest bo jest akuratna. Nie zabieraj sobie "teraz" bo "teraz" się już nie powtórzy.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Bardzo dziękuję za ten post :*

reklama
Ja mam podobnie, synek zaraz kończy 5 miesięcy i co chwilę panikuję, szukam nieprawidłowości... tylko u mnie właśnie wszystko w drugą stronę. Synek od początku płaczliwy, niespokojny, mało śpi. Od 3 miesiąca obraca się na brzuszek. Byłam u 3 fizjo: 2 twierdzi że super, 1 że są problemy z napięciem mięśniowym. Niewiadomo komu ufać.

Do góry