reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam dość... bezskuteczne starania

jeszczebedziepieknie

Fanka BB :)
Dziewczyny, mam już serdecznie dość.
Mam 31 lat, w 2015 roku urodziłam córkę (ciąża zaraz po ślubie, z pierwszego podejścia, bez problemów, bez komplikacji, bez leków i wspomagaczy, poród sn). W listopadzie 2019 miałam ciążę biochemiczną, poronienie samoistne - za mały przyrost beta HCG, obyło się bez żadnego zabiegu. Z mężem staramy się prawie 2 lata o kolejne dziecko. Na razie bezskutecznie. Obecny lekarz stwierdził, że jeśli do wakacji nie zajdę w ciążę to skieruje mnie na laparoskopię. Sama, z własnej inicjatywy piję 2x inofem, biorę kompleks witamin. Lekarz raczej sceptycznie podejmuje temat skierowania mnie na badania. Przepisał mi jedynie duphaston na 16-25 dc (mam brać do wakacji) - wcześniejsze cykle długie, od 35 do nawet 54 dni, ostatni na duphastonie 30 dni.
Proszę podpowiedzcie, jakie badania mogę wykonać na własną rękę i w których dniach cyklu.
Ja już naprawdę mam serdecznie dość, co miesiąc mam nadzieję, a i tak nic z tego.

reklama
reklama
Wg mnie jest już po owulacji. Testy tez wychodzą negatywne.
Śluzu praktycznie nie ma żadnego. Wykresy mam dopiero z dwóch cykli, więc na razie nie ma za bardzo do czego porównywać.
Jeśli nie było owulacji mogła się zrobić cysta lub torbiel. To bardzo boli. Możesz iść na USG i sprawdzić. Często tak mam a też mam pcos. Raz miałam tak duża cystę, że lekarz podejrzewał zapalenie wyrostka.

reklama
Do góry