reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mały wózek - pomocy! :)

Ola_123

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny! 🙂 Czy któraś z Was ma/miała wózek Anex IQ Premium? Kluczowa dla nas jest kompaktowość wózka (mały bagażnik), i tu model ten wpisuje się idealnie. Obejrzeliśmy kilka innych i żaden nie składał się do aż tak małych rozmiarów. Mamy jednak wątpliwość co do wielkości gondoli biorąc pod uwagę zimowe ubranka (czekamy na bobasa z pocz. sierpnia, więc akurat końcówka używania gondoli to będzie zima..). Czy któraś z mam ma doświadczenie z tym modelem i gondolą właśnie zimą?
Myślimy jeszcze o cybex balio s lux, no ale już jest znacznie większy 😕
Za wszelkie porady z góry dziękujemy!

reklama
Hej dziewczyny! 🙂 Czy któraś z Was ma/miała wózek Anex IQ Premium? Kluczowa dla nas jest kompaktowość wózka (mały bagażnik), i tu model ten wpisuje się idealnie. Obejrzeliśmy kilka innych i żaden nie składał się do aż tak małych rozmiarów. Mamy jednak wątpliwość co do wielkości gondoli biorąc pod uwagę zimowe ubranka (czekamy na bobasa z pocz. sierpnia, więc akurat końcówka używania gondoli to będzie zima..). Czy któraś z mam ma doświadczenie z tym modelem i gondolą właśnie zimą?
Czy ja wiem czy zimowe ubranka aż tyle miejsca zajmują? Przy dziecku leżącym dajesz śpiwór i wlaściwie wiele warstw i tak nie ubierasz. Możesz przeskoczyć do spacerówki na leżąco jak będzie niewygodnie.

Nie znam tych wózków, o których piszesz, ale sprawdziłam wymiary gondoli Anexa i faktycznie jest węższa niż standard. Ze śpiworem może być ciasno, może lepszy będzie kombinezon i przykrycie.

Ja miałam dzieci urodzone między lipcem a październikiem i gondoli używalam za każdym razem do kwietnia lub majówki.

Generalnie przestrzegałabym Cię przed kierowaniem się wielkością stelaża do umieszczania w aucie. Może taki średni wózek też Ci wejdzie do auta. A jeśli naprawdę nie, to zastanów się, czy faktycznie będziesz tyle auta używała z dzieckiem, może lepszy byłby osobny stelaż kompatybilny z fotelikiem samochodowym (nie będziesz wozić gondoli). Pierwszy wózek powinien mieć przede wszystkim walory jezdne, odpowiednią amortyzację. Tak ja filmikach producenta ten Anex nie budzi mojego zaufania, mam wrażenie, że może nim telepać.

My mamy balios s lux już przy drugim dziecku i nie zmieniłabym na inny :) Córka zdziera teraz po synu 😆 A nadal wygląda bardzo dobrze. Pomimo lat używa mi się go wygodnie. Stelaż siłą rzeczy jest spory (z punktu widzenia auta), ale dzięki temu, że stelaż jest większy i większe koła to jest wygodny, lekko się prowadzi i super sprawdza się w zimę i na różnych terenach. Wózki z małym stelażem i malutkimi kółkami to tylko na miasto i to po dobrych chodnikach.

Z tego co widzę, to faktycznie po złożeniu jest mały i raczej będzie Ci ciężko znaleźć coś mniejszego.
Natomiast Anex to nie jest jakaś marka premium więc jakościowo pewnie będzie gorszy niż np. właśnie cybex.
Pytanie czy to dla Ciebie ma znaczenie bo prawda jest taka, że jak nie masz porównania to nawet tego albo nie zauważysz, albo po prostu jakoś dociągniesz na ten czas. Niemniej jednak mało kto daje radę mieć wyłącznie wózek 2w1, zwykle jak dziecko jest większe koło roku i i tak kupuje się lekką spacerówkę więc przemyśl to o czym pisze aspekt bo może wcale z tą gondolą nie będziesz tak dużo jeździć autem.

Ja z małych wózków mogę polecić jeszcze cybex melio - widzę, że gondola jest ciut większa, ale też i złożony wózek jest również 1-2cm większy

Polecam babyzen yoyo- wózek, który zmieści się w kabinie samolotu, a gondola jest dostępna i się składa, możesz też wczepić fotelik samochodowy do stelaża (no maxi cosi pebble pro)

Polecam babyzen yoyo- wózek, który zmieści się w kabinie samolotu, a gondola jest dostępna i się składa, możesz też wczepić fotelik samochodowy do stelaża (no maxi cosi pebble pro)

Ale on nie ma przekładanego siedziska, a to nie każdemu pasuje (zakładam, że autorka by je chciała skoro stawia na wózek z przekładanym)

reklama
Wozilabys w nim noworodka/małe niemowlę na co dzień? Szczerze pytam, a nie zaczepnie.
Poza tym ta gondola jest jeszcze mniejsza niż Anex.

Do góry