Olu, trafiłam tu, bo również mi wyszedł za mały obwód brzuszka o 1,5 tygodnia (jestem w 19 TC). Jak u Ciebie potoczyła się sprawa?Lekarz powiedział ze nie widzi żadnych nieprawidłowości...
reklama
Cześć, trafiłam na ten wątek że względu na mały brzuszek wychodzący na USG, w kolejnych miesiącach coraz niższe centyle. Jak się u Ciebie potoczyła sprawa? Z czym się wiąże stwierdzona hipotrofia dziecka? Czy musiałaś mieć wcześniej CC, czy jest jakieś ryzyko przy rozwoju? Pozdrawiam serdeczniePomiary często różnie wychodzą na usg. To nie jest aż tak co do milimetra dokładne sama się o tym przekonałam. Nie raz mi wychodziło, że córka zmalała na usg. Każdy pomiar może wyjść różnie - wystraczy, że lekarz inaczej zaznaczy kursorem i już inaczej wyjdzie. Szczególnie takie różne pomiary wychodzą jak często się je robi, sama coś o tym wiem. A tak na marginesie to plus minus dwa tygodnie to norma. W ciąży miałam rozpoznaną hipotrofię i jak były różnice 2 tygodnie to nikt problemów nie robił bo to jeszcze norma.
blanny
Fanka BB :)
Napisz nowy post. Odkopujesz stare, raczej nikt Ci nie odpisze.Cześć, trafiłam na ten wątek że względu na mały brzuszek wychodzący na USG, w kolejnych miesiącach coraz niższe centyle. Jak się u Ciebie potoczyła sprawa? Z czym się wiąże stwierdzona hipotrofia dziecka? Czy musiałaś mieć wcześniej CC, czy jest jakieś ryzyko przy rozwoju? Pozdrawiam serdecznie
Podziel się: