reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dziewczyny, zamawiałyście staniki do karmienia z allegro ? Polecacie coś ?
Laski kupowały od amazonki z tego co pamiętam.
Sama nie ryzykowałam, bo z moim rozmiarem 75g to ciężko.
Kupiłam jeden 65H i pasuje, ale bez fiszbin jest i małoseksowny:-(

Kumpela mi podesłała link do przerabiania swoich normalnych staników na te do karmienia i skorzystałam:
Zbuduj sobie karmnik! :-)
Dzięki temu noszę sobie swoje Panache ukochane i jestem happy:-)

o dzieki dziewczyny, zamowie sobie taki przez allegro, akurat mama przyjezdza do mnie na poczatku czerwca to mi przywiezie od razu, super
a co ma mi jeszcze mama kupic w polsce? ten spirytus mnie interesuje, ten z apteki, jak to sie mowi? normalnie spirytus? 70 procent czy jak? i do czego on sluzy? ktoras pisala ze przemyla jakas biala krostke dziecku na buzi i od razu zniknela, moja mala tez ma 3 takie krostki biale...
ten spirytus do do pepka jest
a teraz to po co Ci?
jak tylko na krostki to mozesz kilka gazików leko kupic ktore sa nasaczone juz 70% spirytusem

Katik
zaszalałaś
przezorny zawsze ubezpieczony
ja tez lubie robic zapasy :)

a to wybralismy na prezen od meza firmy:
MATA SŁONECZNY DZIEŃ Tiny Love # PROMOCJA (1032347177) - Aukcje internetowe Allegro
NAWILŻACZ POWIETRZA ŚWINKA 30W zasilany nap. 12V (1029940378) - Aukcje internetowe Allegro
a* KARUZELA Wyspa Marzeń TINY LOVE + GRATIS (1035009956) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne będą zabawki w tesco od 20 maja. Jak ktoś ma trochę kaski na wydaniu to polecam przejrzeć gazetkę. Tym bardziej, że dzień dziecka się zbliża.

Dziewczyny,
zastanawiam się czy kupować leżaczek-bujaczek z wibracjami Fisher Price taki o którym pisała Kwiatuszek (do 18kg) czy lepiej huśtawkę 3w1 z bujaczkiem zamontowanym. Pierwsze kosztuje 200 a drugie 400zł przy czym huśtawka jest do 9kg, ale ten leżaczek-bujaczek który ma w zestawie jest do 18kg.
Jak długo używa się huśtawki? Moja Lenka już ma ponad 4kg.
Miejsca mamy dużo i nie trzeba by Lenki bujać, bo huśtawka by nas w tym wyręczała.

Aha, i jak jest z tymi wibracjami przy leżaczko-bujaczkach ?? One do uspokojenia i usypiania malucha wystarczają, czy dodatkowo trzeba ręcznie bujać??

Dziewczyny,
zastanawiam się czy kupować leżaczek-bujaczek z wibracjami Fisher Price taki o którym pisała Kwiatuszek (do 18kg) czy lepiej huśtawkę 3w1 z bujaczkiem zamontowanym. Pierwsze kosztuje 200 a drugie 400zł przy czym huśtawka jest do 9kg, ale ten leżaczek-bujaczek który ma w zestawie jest do 18kg.
Jak długo używa się huśtawki? Moja Lenka już ma ponad 4kg.
Miejsca mamy dużo i nie trzeba by Lenki bujać, bo huśtawka by nas w tym wyręczała.

Aha, i jak jest z tymi wibracjami przy leżaczko-bujaczkach ?? One do uspokojenia i usypiania malucha wystarczają, czy dodatkowo trzeba ręcznie bujać??

Mojego Borysa wibracje uspokajaja i usypiają, nie musze niczym bujac. A jak bedzie starszy i większy to ten lezaczek sam go bedzie bujał pod wpływem jego cięzaru:-)

Co do hustawki ...nie wypowiem sie bo nie mam takiej, więc nie wiem:tak:, ja mam po Weronice taka dla starszych dzieci.

elvie ja mam tą huśtawkę 3w1 z fisher price i jestem bardzo zadowolona Natalka ją uwielbia jak mam coś do zrobienia a mała jest marudna to ją wsadzam włączam jedną z 3 melodyjek i małą po 5 minutach bujania śpi sobie słodko

ja wczoraj wybralam sie na 1,5 godzinna rundkę po centrum handlowym
mąż z dziecmi w parku obok na spacerze (bo w domu by sie nie zgodzil zostac) a ja zaszalalam
co kupilam?
a co ja moglam kupic?
buty i torebke :) he he
ubrania obejrzalam owszem ale nei na moje aktualne gabaryty
szkoda kasy
ślinka poleciala i zostawiam ten temat na potem :-)
zakupilam sobie torebke
i dwie pary butów balerinek takich do biegania na codzień z dziecmi
plaskie wygodne
klasyczne- jedne czarne drugie biale

niby nic takiego a tyle radosci... :-D
tylko ze buty i torebka biale na lato a tu lato sie nier zapowiada...
no ale moze jeszcze bedzie

reklama
ja wczoraj wybralam sie na 1,5 godzinna rundkę po centrum handlowym
mąż z dziecmi w parku obok na spacerze (bo w domu by sie nie zgodzil zostac) a ja zaszalalam
co kupilam?
a co ja moglam kupic?
buty i torebke :) he he
ubrania obejrzalam owszem ale nei na moje aktualne gabaryty
szkoda kasy
ślinka poleciala i zostawiam ten temat na potem :-)
zakupilam sobie torebke
i dwie pary butów balerinek takich do biegania na codzień z dziecmi
plaskie wygodne
klasyczne- jedne czarne drugie biale

niby nic takiego a tyle radosci... :-D
tylko ze buty i torebka biale na lato a tu lato sie nier zapowiada...
no ale moze jeszcze bedzie

zazdroszczę...ja nawet nie mam kiedy na zkupy isc, mąż jak wróci z pracy to jakis spacerek i zakupy spozywcze, a wszystko przez to ,że do południa jestem uziemiona i na spacer moge isc dopiero jak T z pracy wróci. Poprostu nie dam rady wózka zniesc z 4 pietra. Wpadłam jednak na genialny pomysl i skusiłam się w koncu na kupno chusty. Własnie czekam na kuriera. Już się nie moge doczekac , bo to będzie dla mnie i synka wybawienie, nie będziemy musieli kisic sie w domu. Także do południa bedziemy nosic się w chuscie, a jak tata wroci to wtedy na spacerek z wożeczkiem. No i ja przy okazji bedę mogła na jakies zakupy się wybrac:-)

Do góry