reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Specjalnie dla Ciebie
aga to może być ciekawe na str 13 są drewniane puzzle które układa się w pociąg wg kolejności alfabetycznej lub numerycznej wybieram się po to w czwartek. Cena też jest fajna.
mamusiu dzięki ci bardzo! Kupię literkowe dla J. :tak: a liczby może kupie tak na zapas dla M. na potem :-D
Agnieszka nam pani logopeda do której chodzi Mateusz poleciła taką grę

SKOJARZENIA gra edukacyjna TREFL+GRATIS (2199070031) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mateusz na tym sobie ćwiczy ale Helenka też super sobie radzi:tak:też w formie skojarzeń
O widzisz super sprawa...chyba poszukam w sklepach u mnie w mieście dla J. niech ćwiczy a M. mu bedzie pomagać to się nauczy i problemu mieć nie będzie w przyszłości ;-)

Aniez powiem ci że to super że Bartuś używa i prawej i lewej rączki w zabawie, nam ostatni pani logopeda zaleciła mnóstwo zabaw aby pracowały obie ręce bo wtedy pracują też obydwie półkule mózgu a mózg uwielbia stymulację :tak:

Elvie a widzisz Helence już szał na rysowanie minął więc wszystko w swoim czasie może się za tydzień okazać że Lena rzuci się na puzzle :tak:
Moje chłopaki też oburęczne z tym że J. preferuje lewą rękę (częściej jej jednak używa ale to tak 6/10 razy ;-)) M. z kolei preferuje prawą rękę w stosunku 7/10 :-D także zobaczymy co wybiora w końcu

Rysować lubią oboje, puzzle kochają a najbardziej kochaja autka i pociąg :-D

reklama
u nas też zazinteresowanie ukłądankami na poziomie- może 1 bo aż całkiem obojętnie obok nich nie przechodzi. Niemniej jednak nie zajmie się nimi dłużej niż 5 minut.Tak samo z książeczkami. Rysowanie uwielbia- ostatnio najlepiej mu wychodzi po ścianie:-)w swoim pokoju niech sobie maluje im wiecej koloró tym piękniej. Te gry memory mi się bardzo podobaja- poczłąpie do sklepu jak nie bedzie to zamóie i te ze zwierzaczkami i z autkami.
Kuba uwielbia karetki, Bartuś straż a Antek wszelkiej maści koparki, traktory i dźwigi.Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak on się ekscytuje na widok wielkiej maszyny- potrafi nazwać koparke, walec, dźwig, det a jego ulubionym programem jest agromachina-dla zainteresowanych co niedziele rano na tvn turbo:-DMały rolas albo budowniczy mi rośnie- więc na urodziny dostanie ogromną koparke:cool2:kolejną- ale wszystkie są w użyciu. Z rowerka ostatecznie zrezygnowaliśmy- w tym roku kupimy hulajnoge.Na przyszły sezon napewno już rowerek ale taki z doczepianymi bocznymi kółkami.

Dzięki dziewczyny:-)
te rybki na magnes na bank mu kupie, bo ostatnio malo ich nie ukradl z salonu fryzjerskiego, bo matka kazala juz wychodzic, a on przeciez jeszcze wszystkich nie zlowil:-D;-)
skojarzenia tez mi sie bardzo podobaja i moze tak szybko mu sie nie znudza, bo puzzle roztrzaska w 2 dni i znowu pojda w kat:( do biedy rzecz jasna tez sie przejde w czw z samego rana:)

To moja jest jakaś dziwna, bo ją te puzzle nie interesują a ma domek, motyla i koguta.
Rowerek biegowy też jej się nie spodobał, wybrała 3-kołowy.
Kask jej się od razu spodobał;-)

Ostatnio ma fazę na malowanie i maluje wszędzie, po ścianach również. Najchętniej maluje Peppę i ciuciu (cukierki):-D I kółka jej już bardzo ładnie wychodzą:-)
hehehe to mój też dziwny, bo te puzzle z Weidera ma w nosie, zreszta chyba nie kuma o co chodzi. Rowerek mu sie spodobał i lubi rysowac, ale jakies układanki u nas póki co odpadaja.

Gosieńko super te logopedyczne gry... oj będę miała czego szukac :-D a J. ma problem z głoska sz ale już ładnie ją wymawia po ciwczeniach :tak: do tego "L" i "R" z czego R najczęściej wymawia jako J lub L. L z kolei wymawiał jako J ale już tez mu ładnie wskakuje. poza tym nie ma problemów z wymową ani zasobem słów.

U mnie Szymek lubi puzle ale za to ryzuje do bani . Olka ładnie rysuje jak na swój wiek a puzle ją nie interesują za bardzo lubi układać sobie domino obrazkowe , dopasowuje te obrazki i tak cały szereg sobie tworzy . Fajne te gry co pokazujecie

reklama
Do góry