reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Mev a no problem :D to kangurowanie jest swietne bo spokojnie mozesz sie zdrzemnac w dzien z maluchem na sobie :)

reklama
Czy wasze maleństwa też wydają różne dźwięki w czasie snu? ja się czasem aż boję że ona mi się udusi czy coś..

mój tez pojękuje ,sapie i skrzeczy a ja odrazu na równe nogi skacze , dolatuje a on sobie słodko śpi i tylko ja łaże jak zombi ciągle niedospana:confused2:

Mev a no problem :D to kangurowanie jest swietne bo spokojnie mozesz sie zdrzemnac w dzien z maluchem na sobie :)

a ja tak sie boje położyć go w ten sposób by mu nic niezrobić , choć słyszałam że bąbelki to bardzo lubią

Kurcze coś miałam wam napisać ale zapomniałam o czym :-D Zaraz doczytam posty może mi sie przypomni......
AAA już wiem,co do pierwszej wizyty u lekarza- to u nas zalecają pierwszą wizytę kontrolną w 4 tygodniu życia (tzn w szpitalu kazali mi iść w ciągu tygodnia od wyjścia ale położna stwierdziła że nie ma takiej potrzeby) na tej wizycie ważyli i mierzyli maluszka. Potem jest wizyta u ortopedy na badanie bioderek też w 4 tygodniu, a potem po ukończeniu 6-go tygodnia życia jest szczepienie maleństwa (my idziemy w środę i będzie nas to kosztowało około 250 zł bo szczepię małego szczepionką skojarzoną 6w1).
A co do stękania i prężenia sie podczas robienia kupiki- ech mój mały to czasami aż się bordowy robi a czasami nie wiem kiedy nawali całą pieluchę- u nas przebieranie to niekończąca się historia czasami jrdno przebieranie to 3,4 pieluszki. Podczas snu Filip sobie mruczy, czasami jakby płakał itp to chyba normalne :tak:

Agatko
U nas są takie kapsułki Vita D i Vita K i tam jest odpowiedznia dawka dla dziecka... ja dowiedziałam się o tym niedawno o tej Vita D... dostałam wit D w kroplach o nazwie Devikap, i na dzień 1 kropla dziennie. A Vita K jedna ampułka dziennie. Od 15 dnia życia do ukończenia bodajże 3 miesiąca...

VITA-K WITAMINA K DLA NIEMOWLĄT 30 KAPSUŁEK - Apteka internetowa Domzdrowia.pl - leki, suplementy i kosmetyki w internecie. Sprawdź nasze promocje.

Vita D kapsułki Witamina D dla niemowląt karmionych piersią 30 kaps. - Apteka Tanie - Fabryka Zdrowia

tak to wygląda :-D:tak:

a witaminę C podawałam jak Julce wywaliły pleśnawki w buźce i przy chorobach 2 x po 5 kropelek, witaminkę C mam Cebion...

http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=321

Dziewczyny a jak u Was z karmieniem? Ja już ledwo na nogach stoje......... Od początku.. najpierw w szpitalu dostawała Nan1 bo nie miałam pokarmu - karmili ją co 3 h i było OK, potem jak jak trafiła na neonatologię to już miałam pokarm, odciągałam laktatorem i woziłam do szpitala, i karmili ją tym moim mlekiem przez butelkę - wszystko było OK, pierwsze dni w domu też tak robiłam - było Ok ale teraz ją na cyca przestawiam i są cyrki. Ciągnie przez ok 30 minut odkładam ją do łóżeczka i po 20-30 minutach znowu chce cyca i tak w kółko........... W nocy na szczęście miałam pokarm ściągnięty to wytrąbiła z butli 80ml i dała 3h pospać. Czy Wasze Skraby też tak długo i często jedzą ???

nocanka u mnie jest tak, że jak mlody ma tylko jedno karmienie nocne, to w dzień niestety nadrabia, i potrafi co dwie godziny domagać się cycka, wykańczające, z drugiej strony przynajmniej noc w miarę przesypiam. Zauwazyłam też, że nie dojada do konca tak jak powinien, jak ma mokrą pieluche, zawsze przed karmienieniem sprawdzam czy suchutko i wtedy jest ok, no chyba, że w trakcie jedzenia zrobi kupkę, to niestet tez mamy karmienie, przewijanie i karmienie. I na pewno przerwy u mnie nie wynikaja z braku pokarmu, bo mam go aż nadto, jak z jednej je to z drugiej tylko w trakcie karmienia pozostaje mi wkładki zmieniać:szok:

My wizyte u lekarza zaliczylismy z racji recepty na devikap, w 4 tygodniu mamy usg bioderek, a potem szczepienia po 6 tygodniu. Ja akurat szczepienia daje zwykle, bo te co Oti miała już z nowowczesnych, m.in polio , to źle przechodziła. A co do placzu dziecka, to powiem tylko tyle, że przy żadnych z poczatkowych szczepień Otylka nawet ni zająknęła, dlatego reklamy mnie nie ruszają.

Ja zanim zabieram się do karmienia to zmieniam pieluchę......... Może moja Mała nadrabia to niedożywienie miała będąc u mnie w brzuszku przez to niewydolność łożyska.... Sama nie wiem.....Już nawet potrafię sama coś zjeść karmiąc ją, z netu biegle korzystać... Niedługo zacznę książki czytać jak będę karmić, tylko cholerka w chacie syf się coraz większy robi i nie mam czasu tego ogarnąć.......

reklama
Do góry