reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

A frytki tez już jadla ale takie domowe pieczone w piekarniku bez tluszczu z wlasnorecznie skrojonych ziemniakow;)

Moja też, tylko ja najpierw troszkę podgotowuj i później do piekarnika:)

Gaja też je wszystko, ale ostatnio nie chce jeść domowego jedzenia :( Jeszcze pomidorówkę czy zalewajkę zje, ale nic innego. Wczoraj kupiłam jej słoiczek i dołożyłam ryżu do niego + zioła i wszamała wszystko. Musiałam bo od tygodnia nie zjadła nic poza mlekiem, kaszką i owocami. Zero ciepłego dania. I nie wiem, czy kilku na wszelki wypadek nie kupić.

reklama
No u nas hitem jest wołowina, no da się za nią pokroić żywcem. I tak gdybamy, że chyba będzie miała krew "0". ;-)

W ogóle jest mięsożerna, choć białego też nie poskąpi, więc chyba bezpieczniej powiedzieć wszystkożerna :laugh2:

Jak wyglądają Wasze kolacje i później wypijanie mleka na noc? Jest ono, nie ma, ile ml? Bo u nas jak nie ma porządnej kolacji to jest wielka pobudka w nocy na mleko z rykiem takim, że szok. :dry:

U nas jest kolacja ok. 18.30 ( kiełbaska , omlecik albo kanapki) a po kąpieli ok.19.30 Maja wypija jeszcze 250 ml mleka. A i tak czasem się budzi na mleko w nocy ale daję dopiero jak ryczy pół godziny. A najczęściej po 5 minutach zasypia.

U nas na kolacje Olo je kaszke ryzowa ok 200-250ml łyzeczka:tak: w nocy nic nie je, rano wypija ok 210ml mleczka z kubka plus normalne sniadanko. Z butelko moje dziecko nie pije od kad skonczył rok i teraz nawet nie umie sie ze soczka napic:) hehe zapomniał jak to sie robi.

Ostatnia edycja:
U mnie na kolacje jest mleko zagęszczone ok 240 ml o godz. 20, i jak my cos jemy to dojada bo jak widzi jedzenie to nie odpuści, jadłby non stop, a owoce uwielbia.

Lilijanno to nie znacie grupy krwi Adrianny? Marcinowi oznaczyli w szpitalu po porodzie.
Jeśli chodzi o kolację, to u nas bywa różnie...kanapeczka, kaszka, no i oczywiście cyc...a nocą nadal cycamy.

u nas to samo-kaszka lub kanapka a potem tradycyjnie cyc plus kolysanka do zasniecia.A w nocy cyc...co 2,5 godziny:-( jak nie do najedzeni to do cycania:-)
kiedy ja przespie cala noc bez pobudki.....

u nas z jedzeniem poprawiło się p odstawieniu. a na kolację zazwyczaj jest jakaś kanapka, jajecznica, wewntualnie owsianka/jaglanka. dzisiaj zjadł 3 jajeczka przepiórcze (z dziadkowej hodowli) i kawałek bułeczki mlecznej z masełkiem. poza tym je wszystko to co my, oczywiście poza jakimiś tłustymi, smażonymi hardkorami. kaszek z paczki moje dziecko nie toleruje. a i dzisiaj miał mega apetyt na muffiny bananowe. zjadł aż 3! na szczęście cukru prawie tyle co nic, dodaję otręby, mąkę pełnoziarnistą i rodzynki, troszkę kakao, więc jedzonko jak najbardziej zdrowe.

reklama
Dziewczyny mam pytanie do tych z was ktorych maluchy pija mleko rano i wieczorem :zawstydzona/y::zawstydzona/y: jesli sa jeszcze takie? nie chodzi mi karmienie piersia . Jakie mleko podajecie modyfikowane czy krowie? bo moje dziecie pije jeszcze modyfikowane ale mysle sobie czas juz przestac i przejsc na krowie tylko pytanie jak to zrobic i jakie mleko bedzie odpowiednie?

Do góry