reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mała masa ciała

Troche Cię nue rozumiem ... cos sie dzieje co widac ewidentnie a Ty bedziesz czekala na nie wiadomo co ... moze przeplywy sa zle i dziecko nie rosnie... tylko wyobraz sobie ze Twoje dziecko wszystko dostaje od Ciebie i w momencie kiedy sa zle przeplywy sypie sie cała machina...
Ale jasne poczekaj biech inny lekarz sprawdzi ktory moze miec sredni sprzet i moze omylnie powiedzieć ze wszystko jest ok a dziecko nie bedzie miało podstawowych elementow gwarantujacych mu przetrwanie do porodu!

Zasada jest w ciąży jedna... lepiej pojechac raz za duzo na izbe przyjec niz zbagatelizowac sprawe... ale Ty usilnie potrzrbujesz zeby ktos Ci powiedział, ze wszystko dobrze- czekaj ... tylko nikt Ci tego nie powie, bo odpowiedzialna matka to taka co zrobi wszystko zeby jej dziecko było bezpieczne :) odpowiedz sobie na pytanie czy zrobiłas wszystko, żeby miec pewbosc ze z dzieckiem jest ok?
Popieram w 100%.

reklama
Ja bym się jakoś bardzo nie stresowała. Z pierwszą córką przewidywali wagę 3300 , urodziła się 2880g. Z drugą przewidywali 3050 , urodziła się 3480g. Nie ma reguły . Na spokojnie , idź do szpitala. Będzie wszystko dobrze! ♥️

Czyli nie mam się przejmować waga dziecka? Śmiało bez zmartwień mogę czekać do środy i iść do innego lekarza się upewnić? Bo skierowanie dostałam tylko ze względu na wagę dziecka i innego powodu nie ma.
Poszłabym , w szpitalu mają lepszy sprzęt . Wiem, że nie jest łatwe iść do szpitala wcześniej, też mi się to nie uśmiechało, nie wiem jak Ty ale ja mam jeszcze 3 letnie dziecko i strasznie żal mi było ją zostawić, tym bardziej że nie wiedziałam kiedy wyjdę.

Z całym szacunkiem ale piszesz, żeby się nie martwiła... Miałaś podobna sytuację... Dasz jej gwarancję, że u niej również zakończy się szczęśliwie? Dasz gwarancję, że dziecko nie ma hipotrofii? Że nie następuje właśnie zahamowanie wzrostu płodu, które może mieć najgorsze z możliwych konsekwencje, jeżeli nie zostanie na czas podjęta reakcja. Lekarz daje skierowanie do szpitala z jakiegoś powodu!!! I to lekarza należy słuchać! On prowadząc ciążę, bierze odpowiedzialność za życie zarówno mamy, jak i dziecka.
Boże, skąd ta agresja? Ja tylko opisałam swój przypadek, a to że napisałam żeby się dziewczyna nie martwiła to w ogólnym słowa znaczeniu , a nie żeby nie szła do szpitala bo będzie wszystko dobrze 🤷

Wstaw się do szpitala , u mnie było tak z pierwszym synem , w piątek byłam u lekarza i zaraz na cito do szpitala mnie skierował , w pon już miałam migiem cc w dodatku w innym szpitalu , łożysko stare , syn nie całe 2 kg w 37 tyg

Do góry