reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówkowe hand-made

ja nie mam nerwów do drobnej wełny :D mam je pełno ale mam wrażenie że jak coś szydełkuje taką 3,5 mm to schodzi mi 40 lat na wszystko :p hoc teraz myślałam że może rękawiczki na raczki z cieniutkiej wełny zrobię, takie niedrapki :)

reklama
Nanu ale fajna sowa do kąpletu !!! :-D

Ja też robie kocyk tylko mam plan zrobic z kwadratow i prostokątów. narazie robie kwadraty i powiem Wam, że całkiem przez przypadek wysło mi że jak zrobić 4 obroty czyli 1 podstawowy i 3 obszycia to wychodza kwadraty 10 x 10 i wtedy calkiem latwo wymierzyc :-D średnio kocyki są 100x80 wiec łatwo można rozłożyć i rozliczyć. Narysowalam sobie nawet w excelu wzorek jak chce żeby wyglądał i na tym bazować będę :tak:

Narazie wygląda to tak

DSC_0111.jpg

śliczne te Wasze prace....
ja też planuję kocyk z kwadratów w odcieniach fioletu żeby małej do wózka pasował... narazie mam opaskę i buciki, później jak się uda to fotki wrzucę

widzę że wszystkie twardo kocyki dziergamy haha, ja mam w planach jeszcze śpiworek, bo to bardzo prosta praca. Wieczorem pomyśle co by tu z filcu wycudować bo też mam gdzieś w szafce różnokolorowy :)

mi niestety robótki ręczne jakoś nie idą,ale...w pełni obserwacja tego co się dzieje na allegro i polecam w celu ściągnięcia pomysłów,są zabawki,piłki zośki,a nawet łańcuszki do smoczków:) ja osobiście przymierzam się do zakupu czapki żabki z majteczkami i kapciuszkami,oraz czapki sowy dla córki :) bardzo podoba mi się to,no ale cena jest trochę za wysoka :(
http://allegro.pl/rarytas-na-sesje-foto-zaba-zabka-ksiaze-zestaw-i3037124091.html

Ostatnia edycja:
Laski piękne cudeńska robicie!
Ej,Noirel świetne wstawiłaś robótki. jak ja bym chciałabym umieć takie coś zrobić.

reklama
Przydatne stronki Sembo :) Ja właśnie wpadłam na pomysł uszycia dla Nikoli literek z jej imieniem, takie żeby można było powiesić na ścianie przy łóżeczku :-)

Do góry