reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

gwiazdeczka88 - więc tak: jest to moja pierwsza ciąża, mieszkam w Szczytnie, mam 20 lat (tak wiem, wiem mało:) ). Razem z narzeczonym chcieliśmy mieć dziecko, a ze staraniami było tak, że już po drugim cyklu zaszłam w ciążę :-)

Pampuszek- mnie tak duszności łapały od 14 do końca 16 tygodnia - ginekolog powiedział mi, że jest to spowodowane szybkim powiększaniem się ilości krwi w organizmie. Aktualnie przeszło, bynajmniej od tygodnia nic takiego nie odczułam, a prędzej było na prawdę kiepsko bo dziennie łapało mnie około 3 - 5 razy więc wciąż leżałam w łóżku i piłam wódę litrami!

2 dni temu poczułam pierwsze kopniaki jestem mega szczęśliwa :))

// Dziewczyny jak załączy suwaczek z tygodniem ciąży, żeby dodawał się automatycznie pod każdym postem ??

reklama
beacia cześć ;-)
suwaczek :tak: kopiujesz adres suwaczka, wchodzisz na górze strony w zakładkę panel użytkownika, następnie po lewej masz edytuj sygnaturę ;-) i wklejasz adres suwaczka :tak: ;-)

uciekam, uciekam :tak: za moment trzecia ;-) :-D
huuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaa :-D:laugh2:

na Śląsku moczka to podstawa:tak:
no niekoniecznie :p jestem rodowitą ślązaczką, a moczki u nas nigdy nie było :p raz mama dostała od koleżanki na spróbowanie, to nikt tego nie ruszył ;)

A macie juz jakieś pomysły na prezenty ? Ja standardowo nie mam pojęcia co i komu :/
ja to już jakiś czas temu odkupiłam od takiego faceta kartę do sephory wartą 500zł więc kobietom kupię kosmetyki :p
chrześniakowi kupię zabawkę, napisał list do mikołaja że chce kasę fiskalną, no to dostanie ;)
mój mąż ma w tym roku małe wymagania, chce porządne skórzane rękawiczki, więc też mu kupię :)
mam problem ze szwagrem jak zwykle i z tatą :/ bo mój szwagier ma jeszcze 9 grudnia urodziny (a chrześniak 21 grudnia) i nie mam pojęcia co kupić.
a mój tata to gadżeciarz straszny i jeszcze wszystko najchętniej z apple... iphone, ipad, macbook, imac... no i co mam mu kupić? ja byłam w ispocie to ceny odstraszają :p

Hej. SIę zastanawiam czy też tak macie. Bo ja dziś sobie stoję na przystanku i gdybym nie usiadła to bym zemdlała... i tak raz miałam w tramwaju kiedyś tam jeszcze.
no mi też ostatnio wyjątkowo często słabo się robi ;/ wczoraj tak miałam na zakupach w tesco :/

co do dań wigilijnych, to u moich rodziców jest barszcz z uszkami, kiedyś był karp ale nikt nie lubi i jak zmarł dziadek to mama robi filety z jakiś innych ryb, trzy kapusty: sama, z grzybami i z grochem, kompot z suszonych owoców, makówki obowiązkowo. Od jakiś dwóch lat mama na przystawkę podaje jeszcze zupę grzybową z grzankami.
Ja wigilię u rodziców uwielbiam, bo są rodzice, my, moja siostra ze szwagrem i chrześniakiem... śpiewamy kolędy, jest mega głośno i rodzinnie.
u M jest tylko mama i siostra, potrawy inne i wiadomo że po tylu latach człowiek się jednak przyzwyczaja i trudno mu się przestawić na coś innego :p mimo, że mamę M uwielbiam, to jednak klimat w święta nie jest ten sam :)
na szczęście w tym roku wigilia wypada u moich rodziców :D

Aśku dziękuję :)

Prezenty świąteczne masakra, nie mam jeszcze nic, do tego zero pomysłów:(
Mam jeszcze pytanko macie jakąś grupę na fb ??:)

to może poczekaj z odsmoczeniem do wyjazdu lub do świąt?? Mrówek był bardzo smoczkowy, ale jak pojechaliśmy nad morze (14 miesięcy) udaliśmy, że zapomnieliśmy ;-) i kryzysu nie miał ;-)

1,5h ...........

Już teraz jak jej powiedzieliśmy, że się popsuł to nie będziemy oddawać.

Kurczaczek odebralam smoka malemu dopiero miesiac temu i uwazam to za dobry moment kumaty jest nie bylo problemu ani lamentu;-)
U mojej mamy tez kompot z suszu ktorego nie trawie;P

Chciałam ją odzwyczaić od smoka, nim się rodzeństwo pojawi. W końcu nie wytrzymałam i ją wyjełam z łóżeczka. Myślałam, że będzie bez drzemki w dzień i szybciej uśnie na wieczór. Ale teraz jak wracałyśmy ze spaceru to usnęłam w wózku. Dam jej trochę pospać i będę musiała ją budzić, żeby wieczorem nie szalała za długo.

Cześc dziewczyny :) Też mam termin na maja :) dokładniej na 3(jestem w 17 tc).
Jak się czujecie bo mi po wszelkich mdłościach dusznościach przyszła pora na ból kręgosłupa;/

witaj!

Na obiad właśnie wybieram się do sklepu żeby dokupić boczek. Będzie sałatka chłopska :) Bomba kaloryczna, ale dziś zjadłam tyle co kot napłakał więc mogę sobie pozwolic ;p

reklama
Do góry