Justyn_ka dlaczego jesteś przeciwniczka? Ja slyszalam same dobre opinie. Mozna powiedziec, ze wrecz bylam zachecana przez pediatrow i polozne do smoczka. Oto argumenty jakie przedstawiali (te najważniejsze): jestesmy ssakami ssanie jest naszym naturalnym odruchem, smoczek wypycha podniebienie, niszcza sie palce od ssania oraz dziecko dluzej je ssie i ciezej jesr je tego odyczyc.
reklama
Hania nie miała smoczka, nie szala też raczek i jakoś nie zauważyłam u niej tej potrzeby ssania. Słyszałam właśnie na temat smoczków same negatywy, że ciężko oduczyć, że zgryz krzywy, opóźnione mówienie i seplenienie...
Problem w tym że i tak mi sepleni i ma problemy z mowa... Więc zastanawiam się gdzie tu logika, dlatego przy Olku jak widziałam że chce to dałam, on z kolei bardzo lubi ssac wszystko, a najbardziej moje piersi
Problem w tym że i tak mi sepleni i ma problemy z mowa... Więc zastanawiam się gdzie tu logika, dlatego przy Olku jak widziałam że chce to dałam, on z kolei bardzo lubi ssac wszystko, a najbardziej moje piersi
Andzia 160281
Fanka BB :)
Oj ale dawno nic nie pisałam, ale czytam na bieżąco :-) ten film tez widziałam i tez byłam w szoku my mamy chrzciny w piątek, wczoraj zamawiałam tort ale za to ile się naszukałam jakiegoś ubranka dla małego, wszędzie tylko garnitury (w kosmicznych cenach) a ja nie chciałam go ubierać w takie ciepło w trzy warstwy, zjeździliśmy całe miasto. Co do smoków to mój toleruje ale tylko te co mają taką okrągłą końcówkę a nie te płaskie. Tych płaskich jakby nie umiał ssać, wypadają mu.
My chrzcimy 7 wrzesnia. Jakie u Was stawki w kosciolach sa za chrzest??? Bo u nas nie ma co laska tylko 150zl
Co do smoczkow moja ssie tylko przed butla jak juz jest glodna a jeszcze zostal jakis czas (staramy sie podawac pokarm co minimum 3h - takie zalecenie pediatry) albo jak juz jojczy ze zmeczenia a zasnac nie moze.
W ogole ona jak sie wyprostuje to juz cala gondole mi zajmuje aaaa
Co do smoczkow moja ssie tylko przed butla jak juz jest glodna a jeszcze zostal jakis czas (staramy sie podawac pokarm co minimum 3h - takie zalecenie pediatry) albo jak juz jojczy ze zmeczenia a zasnac nie moze.
W ogole ona jak sie wyprostuje to juz cala gondole mi zajmuje aaaa
Andzia 160281
U nas w kościele tez co łaska ale nie określił ile. Znajoma mi mówiła że to tez zależy czy jest tylko chrzest czy też msza w jakiejś innej intencji. Jak w innej tez to daje się mniej bo tamci też zapłacili. My damy 300-400 zł.
Megi* kupiłam białą koszulę na długi rękaw i Spodnie takie na kant za kolano białe w kawowe paseczki.
Megi* kupiłam białą koszulę na długi rękaw i Spodnie takie na kant za kolano białe w kawowe paseczki.
Andzia 160281
I nie interesuje mnie czy się komuś to będzie podobało czy nie nie będę dzieciaka męczyła w gajerze. Jakby miał z roczek i chodził to może wtedy bym się skusiła na garniak.
reklama
Andzia - ja jak najbardziej Cię popieram, zresztą te garniaki dla takich małych bąbli co leżą jeszcze wcale mi się nie podobają. Wczoraj w kościele był chrzest i poszłam podejrzeć w co dzieciaczki ubrane, to był taki maluch, mniejszy niż nasze właśnie w garniaku, na długi rękaw, na to kamizelka i czapka. W kościele zaduch, wątpię żeby w takim stroju było mu komfortowo. Napewno w ładnych spodenkach i koszuli będzie prezentował się o niebo lepiej też będę się za czymś rozglądać, ale jeszcze mam czas, bo my chrzciny dopiero 21/09. A co do ceny w kościele to nawet nie wiem, bo dopiero w sobotę maż ma podejść żeby ustalić termin. Ale ja mam bardzo fajny kościół i księży więc nie sadzę żeby mi narzucali ile to jest co łaska po sobocie napiszę czy faktycznie tak było
Skodzia - ja mam ogromną gondolę jak na gondole i całe szczęście bo mój wypełnia ją już prawie całkowicie nosimy pampersy 4 i ubranka 74... Do pediatry idziemy dopiero na koniec sierpnia a ja się boję czy on nie jest za gruby więc chciałabym go pomierzyć. Ale karmię piersią, to podobno nie można przekarmić ale już sama nie wiem.
Skodzia - ja mam ogromną gondolę jak na gondole i całe szczęście bo mój wypełnia ją już prawie całkowicie nosimy pampersy 4 i ubranka 74... Do pediatry idziemy dopiero na koniec sierpnia a ja się boję czy on nie jest za gruby więc chciałabym go pomierzyć. Ale karmię piersią, to podobno nie można przekarmić ale już sama nie wiem.
Podziel się: