reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A płeć na usg może dojrzeć tylko genetyk przy prenetalnych i potem połówkowych czy zwykły ginekolog na rutynowej wizycie także ?
Zwykły tez , mi w pierwszej ciazy na prenatalnych w 13 tyg powiedzial genetyk plec, a po 2 tygodniach moja Pani doktor powoedziala, że chłopak. Jaa wcześniej się nie przyznalam, że na prenatalnych tez stwoerdzil, że chłopak. Teraz mam wizytę u swojego 5 grudnia i jestem ciekawa co powie , też nie zamierzam mówić że juz wiem.

reklama
A płeć na usg może dojrzeć tylko genetyk przy prenetalnych i potem połówkowych czy zwykły ginekolog na rutynowej wizycie także ?
Kazdy ginekolog na zwykłej wizycie. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam prenatalnych ale około 14 tyg mój doktorek mi powiedzial że chyba syn i na połówkowych inny lekarz potwierdził.

Czy czujecie czasami ukłucia w macicy? To moja pierwsza ciąża i nie wiem,czy to mogą być skurcze? Czy to objaw powiększania się macicy? Jestem teraz w 14 tc.Ukłucia pojawiają się od kilku dni, co dziennie i mam wrażenie , że zwiększa się ich częstotliwość. Jest to do wytrzymania,ale jednak martwi. W poniedziałek mam lekarza,zastanawiam się czy czekać,czy odwiedzić szpital? Liczę na Wasze doświadczenie i z góry dziękuję za pomoc :)

Czy czujecie czasami ukłucia w macicy? To moja pierwsza ciąża i nie wiem,czy to mogą być skurcze? Czy to objaw powiększania się macicy? Jestem teraz w 14 tc.Ukłucia pojawiają się od kilku dni, co dziennie i mam wrażenie , że zwiększa się ich częstotliwość. Jest to do wytrzymania,ale jednak martwi. W poniedziałek mam lekarza,zastanawiam się czy czekać,czy odwiedzić szpital? Liczę na Wasze doświadczenie i z góry dziękuję za pomoc :)
Tak, są normalne, nawet lekkie skurcze są normalne. Mam znajomą co w pierwszej ciazy co kłucie biegala do lekarza nawet 2 razy w tyg , aż się z niej śmiałam, że kiedyś lekarz jej nie wypuści. Ale lekarz byl bardzo wyrozumiały i powiedział, że lepiej przyjsc w ciąży 100 razy niz raz nie przyjsc i żałować. Także jak nie daje Ci to spokoju jedź :)

Tak, są normalne, nawet lekkie skurcze są normalne. Mam znajomą co w pierwszej ciazy co kłucie biegala do lekarza nawet 2 razy w tyg , aż się z niej śmiałam, że kiedyś lekarz jej nie wypuści. Ale lekarz byl bardzo wyrozumiały i powiedział, że lepiej przyjsc w ciąży 100 razy niz raz nie przyjsc i żałować. Także jak nie daje Ci to spokoju jedź :)
Dziękuję :) uspokoiło mnie to troszkę.

Zwykły też pozna płeć

To normalne jesli nie jest ciągłe i mocny

reklama
Cześć Dziewczyny. Ja po prenatalnych, USG Oki, wszystko na swoim miejscu, przezierność karkowa przy górnej granicy, ale narazie bez paniki, miałam nie robić Pappa ale lekarka mnie skierowała, więc zrobiłam. Wynik za tydzień. Biorę się za nadrabianie, bo mam kurcze mega zaległości 😊
Ważne, że na tą chwilę nie ma się czym martwić ;)

Do góry