reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
O rany dziewczynu, ale mamy dramy od wczoraj 🙃 Dzielmy się doświadczeniami i spostrzeżeniami, ale nie ma co sobie doradzać w kwestii farmakologii - żadna z nas nie weźmie odpowiedzialności za drugą. Wierzę że każda z nas wybrała lekarza z doświadczeniem i wiedzą - mowmy im o tym co nas trapi, ale dajmy im wykonywać ich pracę.

Co do tych wszystkich przemijających objawów (bol brzucha, piersi itp), to ja jestem w pierwszej ciazy i nie wiem co jest normalne dla mojego organizmu, więc zakładam że wszystko jest normalne, dopóki nie dzieje się nic przerażającego jak np. krwawienie. Ludzie ciało jest niesamowite i nasze ciałka na pewno zrobią co w ich mocy zeby było dobrze:)
Nie czytam za dużo, bo jestem hipochondryczką, wiem że mi nie służy dr google i tyle:D

A tak na marginesie to mialam wielkie plany, że będę aktywna, będę biegać będę ćwiczyć, chodzić do biura, a jestem wrakiem którego mdli na widok żarcia, a jeszcze bardziej gdy jestem glodna:) Jak porządnie się wyspie to jest nieco lepiej, ale bez szału, także łącze się w bólu z wszystkimi cierpiącymi na mdlosci i inne atrakcje:) Mam w planie pracowac do końca 2 trymestru, ale jak się nie pozbieram, to będę musiała wziac tydzien-dwa L4 bo dojazd do pracy mnie zabije:D Mam doskonały węch, który wykrywal nawet wyciek gazu u sąsiada haha, od progu domu wiem co na obiad :) Teraz wyostrzony mnie zabija, nie wiem czy zniosę jazdę autobusem w korku:) Pozdrawiam Mamuśki z zakorkowanego Krakowa:)

Zapisałam się do endykrynologa na NFZ za 2 tygodnie :oops:bo powiedziałam że jestem w ciązy a do gina na NFZ mam dopiero na listopad ale nic nie mówiłam że to wizyta ciążowa, może jednak tam zadzwonic i powiedzieć to może termin będzie szybciej?

Cześć dziewczyny 😊 dołączam do Was chociaż może się okazać, że będę kwietniową mamą - termin mam na 30.04/01.05 ale jak juz przewertowałam 200 stron Waszego wątku to mam zamiar tu zostać (oby do końca 😊). U mnie to druga ciaza I narazie ganiam za 13miesieczna córcia. Jutro mam drugie usg. Pierwsze z 05.09 pokazało 3mm i serduszko ❤️ ale jakoś stresuje się jutrzejszym badaniem bo się bardzo napaliłam tym pierwszym.

Zapisałam się do endykrynologa na NFZ za 2 tygodnie :oops:bo powiedziałam że jestem w ciązy a do gina na NFZ mam dopiero na listopad ale nic nie mówiłam że to wizyta ciążowa, może jednak tam zadzwonic i powiedzieć to może termin będzie szybciej?
A masz jakieś problemy endokrynologiczne ?

Dziewczyny 2 dni się nie odzywałam a tu tyle do nadrobienia.
Podzielam opinie agakazet w sprawie farmakologii, najważniejsze abyśmy się tutaj szanowały i wspierały. Chętnie poczytam o różnych poglądach lekarzy lecz róbmy to z empatia ponieważ każda z nas się teraz stresuje ❤️
Jeśli chodzi o mnie to wczoraj miałam wizytę (przełożyłam z 20 ponieważ udało mi się do fajniejszej lekarki). Fasolka ma już 1 cm, bije serduszko i wszystko jest super. Dostałam kartę ciąży i skierowanie na pierwszy pakiet badań - jutro jestem umówiona do laboratorium. Ginekolog pobrała mi też cytologie (skusiłam się na tą płynną) i muszę się zapisać na USG piersi chociaż z tym ciężko z wizytami na luxmed.
Prywatnie do lekarza idę 02.10 i chciałabym mieć wyniki, dziewczyny które już rodziły, ile czeka się na wyniki grupy krwi, przeciwciał itp? 1.5 tyg wystarczy?
Pozdrawiam wszystkie kobitki i trzymajmy się razem z naszymi fasolkami ❤️

reklama
Dziewczyny 2 dni się nie odzywałam a tu tyle do nadrobienia.
Podzielam opinie agakazet w sprawie farmakologii, najważniejsze abyśmy się tutaj szanowały i wspierały. Chętnie poczytam o różnych poglądach lekarzy lecz róbmy to z empatia ponieważ każda z nas się teraz stresuje ❤️
Jeśli chodzi o mnie to wczoraj miałam wizytę (przełożyłam z 20 ponieważ udało mi się do fajniejszej lekarki). Fasolka ma już 1 cm, bije serduszko i wszystko jest super. Dostałam kartę ciąży i skierowanie na pierwszy pakiet badań - jutro jestem umówiona do laboratorium. Ginekolog pobrała mi też cytologie (skusiłam się na tą płynną) i muszę się zapisać na USG piersi chociaż z tym ciężko z wizytami na luxmed.
Prywatnie do lekarza idę 02.10 i chciałabym mieć wyniki, dziewczyny które już rodziły, ile czeka się na wyniki grupy krwi, przeciwciał itp? 1.5 tyg wystarczy?
Pozdrawiam wszystkie kobitki i trzymajmy się razem z naszymi fasolkami ❤️
Ja robiłam w zeszłym tyg grupę krwi to po 3 dniach przyszło

Do góry