reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
O rany dziewczynu, ale mamy dramy od wczoraj 🙃 Dzielmy się doświadczeniami i spostrzeżeniami, ale nie ma co sobie doradzać w kwestii farmakologii - żadna z nas nie weźmie odpowiedzialności za drugą. Wierzę że każda z nas wybrała lekarza z doświadczeniem i wiedzą - mowmy im o tym co nas trapi, ale dajmy im wykonywać ich pracę.

Co do tych wszystkich przemijających objawów (bol brzucha, piersi itp), to ja jestem w pierwszej ciazy i nie wiem co jest normalne dla mojego organizmu, więc zakładam że wszystko jest normalne, dopóki nie dzieje się nic przerażającego jak np. krwawienie. Ludzie ciało jest niesamowite i nasze ciałka na pewno zrobią co w ich mocy zeby było dobrze:)
Nie czytam za dużo, bo jestem hipochondryczką, wiem że mi nie służy dr google i tyle:D

A tak na marginesie to mialam wielkie plany, że będę aktywna, będę biegać będę ćwiczyć, chodzić do biura, a jestem wrakiem którego mdli na widok żarcia, a jeszcze bardziej gdy jestem glodna:) Jak porządnie się wyspie to jest nieco lepiej, ale bez szału, także łącze się w bólu z wszystkimi cierpiącymi na mdlosci i inne atrakcje:) Mam w planie pracowac do końca 2 trymestru, ale jak się nie pozbieram, to będę musiała wziac tydzien-dwa L4 bo dojazd do pracy mnie zabije:D Mam doskonały węch, który wykrywal nawet wyciek gazu u sąsiada haha, od progu domu wiem co na obiad :) Teraz wyostrzony mnie zabija, nie wiem czy zniosę jazdę autobusem w korku:) Pozdrawiam Mamuśki z zakorkowanego Krakowa:)

Zapisałam się do endykrynologa na NFZ za 2 tygodnie :oops:bo powiedziałam że jestem w ciązy a do gina na NFZ mam dopiero na listopad ale nic nie mówiłam że to wizyta ciążowa, może jednak tam zadzwonic i powiedzieć to może termin będzie szybciej?

Cześć dziewczyny 😊 dołączam do Was chociaż może się okazać, że będę kwietniową mamą - termin mam na 30.04/01.05 ale jak juz przewertowałam 200 stron Waszego wątku to mam zamiar tu zostać (oby do końca 😊). U mnie to druga ciaza I narazie ganiam za 13miesieczna córcia. Jutro mam drugie usg. Pierwsze z 05.09 pokazało 3mm i serduszko ❤️ ale jakoś stresuje się jutrzejszym badaniem bo się bardzo napaliłam tym pierwszym.

Zapisałam się do endykrynologa na NFZ za 2 tygodnie :oops:bo powiedziałam że jestem w ciązy a do gina na NFZ mam dopiero na listopad ale nic nie mówiłam że to wizyta ciążowa, może jednak tam zadzwonic i powiedzieć to może termin będzie szybciej?
A masz jakieś problemy endokrynologiczne ?

Dziewczyny 2 dni się nie odzywałam a tu tyle do nadrobienia.
Podzielam opinie agakazet w sprawie farmakologii, najważniejsze abyśmy się tutaj szanowały i wspierały. Chętnie poczytam o różnych poglądach lekarzy lecz róbmy to z empatia ponieważ każda z nas się teraz stresuje ❤️
Jeśli chodzi o mnie to wczoraj miałam wizytę (przełożyłam z 20 ponieważ udało mi się do fajniejszej lekarki). Fasolka ma już 1 cm, bije serduszko i wszystko jest super. Dostałam kartę ciąży i skierowanie na pierwszy pakiet badań - jutro jestem umówiona do laboratorium. Ginekolog pobrała mi też cytologie (skusiłam się na tą płynną) i muszę się zapisać na USG piersi chociaż z tym ciężko z wizytami na luxmed.
Prywatnie do lekarza idę 02.10 i chciałabym mieć wyniki, dziewczyny które już rodziły, ile czeka się na wyniki grupy krwi, przeciwciał itp? 1.5 tyg wystarczy?
Pozdrawiam wszystkie kobitki i trzymajmy się razem z naszymi fasolkami ❤️

reklama
Dziewczyny 2 dni się nie odzywałam a tu tyle do nadrobienia.
Podzielam opinie agakazet w sprawie farmakologii, najważniejsze abyśmy się tutaj szanowały i wspierały. Chętnie poczytam o różnych poglądach lekarzy lecz róbmy to z empatia ponieważ każda z nas się teraz stresuje ❤️
Jeśli chodzi o mnie to wczoraj miałam wizytę (przełożyłam z 20 ponieważ udało mi się do fajniejszej lekarki). Fasolka ma już 1 cm, bije serduszko i wszystko jest super. Dostałam kartę ciąży i skierowanie na pierwszy pakiet badań - jutro jestem umówiona do laboratorium. Ginekolog pobrała mi też cytologie (skusiłam się na tą płynną) i muszę się zapisać na USG piersi chociaż z tym ciężko z wizytami na luxmed.
Prywatnie do lekarza idę 02.10 i chciałabym mieć wyniki, dziewczyny które już rodziły, ile czeka się na wyniki grupy krwi, przeciwciał itp? 1.5 tyg wystarczy?
Pozdrawiam wszystkie kobitki i trzymajmy się razem z naszymi fasolkami ❤️
Ja robiłam w zeszłym tyg grupę krwi to po 3 dniach przyszło

Do góry