reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Dlatego ja się cieszę że to moja ostatnia ciążę i sterylizacja,że tak powiem. Ale boli mnie,że kiedyś moje dzieci jeśli tu zostaniemy będą musiały żyć w takim kraju.
Ja od początku ,od 1 testu już byłam w kontakcie z osobą,żeby w razie W mieć możliwości wyboru,niestety nie w Polsce😒😒
Ja podobnie 😑 i zaraz po tej ciąży spirala

reklama
Czekam z niecierpliwością na wasze relacje z wizyt! Im więcej dobrych wiadomości tym lepiej.
Moglam sie nie chwalić dobrym samopoczuciem bo znow zaczyna mnie mdlić...
Tez przeżywam smierc tej dziewczyny choc nie lubie jak media robią sobie pożywkę z czyjejsc tragedii. Niestety to moze spotkać kazda z nas na różnych etapach ciąży.😔
Ja już po m z dzieckiem wszystko w porządku rośnie prawidłowo ale co do płci nie wiem bo nie chciał lekarz zgadywać wstępnie dziewczynka ale powie mi na 100 procent na kolejnej za trzy tyg:) mówił że jak będą plamienia mam się nie martwic tak bo schodzę z dawki luteiny i mogą być . Że jak krwawienie to wtedy problem i się zgłosić .

Ja już po m z dzieckiem wszystko w porządku rośnie prawidłowo ale co do płci nie wiem bo nie chciał lekarz zgadywać wstępnie dziewczynka ale powie mi na 100 procent na kolejnej za trzy tyg:) mówił że jak będą plamienia mam się nie martwic tak bo schodzę z dawki luteiny i mogą być . Że jak krwawienie to wtedy problem i się zgłosić .
Ja już też kończę ostatnie opakowanie duphaston zostałam na 2x0.5
Luteina od tyg odstawiona.

U mnie tez luteina odstawiona w 12+4, ale zostało mi kilka w paczce, to sprobuje je brac raz dziennie, czyli połowa dawki, przez te kilka dni.
Szczerze to trochę się stresuje odstawianiem, bo to dla mnie stresujący czas, ten i kolejne tygodnie… no ale na logikę ta luteina nie powinna być już potrzebna w ogóle na tym etapie.

No ja właśnie mam brać teraz dwa razy po jednej może za trzy tyg odstawi mi .. mam nadzieję .. jedynie że acard brałam 75 a teraz mam brać 150 bo mam to ryzyko przedwczesnego porodu
Mi teraz tez lekarz kazał brać acard 150 do 36tc przez to ze w tamtej ciąży miałam pod koniec podwyższone ciśnienie

Mi teraz tez lekarz kazał brać acard 150 do 36tc przez to ze w tamtej ciąży miałam pod koniec podwyższone ciśnienie
Ja byłam w szoku że nic mi już nie dał 😁 ale w sumie wszystko ok to po co.
Oczywiście ja to niby nie chce,ale bym mogła brać wszystko jak leci😁😁
Z synem nic nie brałam i było ekstra,z córka obstawiona,a jednak.
Więc może faktycznie nie trzeba nic😂😂
Ale jeszcze się dopytam na kolejnej wizycie o ten wcześniejszy poród.

reklama
A ja biegłam do lekarza bo myślałam że się spóźnię i oczywiście ciśnienie podwyższone j mam mierzyć teraz trzy razy dziennie 🙈🤣

Do góry