Woczekiwaniu
Fanka BB :)
Z drugiego badania tsh 93
czyli jednak nie pomylka. Lekarka kazala wziac wieksza dawke eurhyrox i za tydzien kontrola

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, mam brać witaminę C trzy razy dziennie, Hederasal, syrop prawoślazowy i Islę do ssania z leków, a oprócz tego miód, imbir, cytryna, maliny i odpoczywać. Prawoślazowego nie udało mi się wczoraj kupić, a na ulotce Hederasal jest napisane tak i nie wiem czy go brać czy nieWitaminy, a lekarz przepisal ci coś na to przeziębienie?logiczne ze się martwisz ja też bym się martwiła ale musisz się kurować i myslec ze będzie dobrze.
Na ulotce często pisze ze nie wolnoTak, mam brać witaminę C trzy razy dziennie, Hederasal, syrop prawoślazowy i Islę do ssania z leków, a oprócz tego miód, imbir, cytryna, maliny i odpoczywać. Prawoślazowego nie udało mi się wczoraj kupić, a na ulotce Hederasal jest napisane tak i nie wiem czy go brać czy niePani doktor wiedziała, że jestem w ciąży, więc wszystko przepisywała pod tym kątem niby…
Do 15 mogę jeść wszytko! Śniadanie i obiad wchodzi mi jak nic, ale tez faktycznie szybko czuję się przejedzona. Po 15 do 19-20 ciągle mnie mdli, ale wczoraj pierwszy raz nie wymiotowałam. Po 20 dopada mnie wilczy apetyt i jak nie zjem nic ( ja generalnie, na codzień bez ciazy ostatni posiłek jadlam 18-19 i pierwsay następnego dnia kolo 9 bez zawrotów glowy itp) to jest mi słabo i mam mroczki przed oczami.Dziewczyny a jak u was z apetytem? Ja od kilku dni nie jestem w stanie normalnie zjeść... na nic nie mam ochoty jedynie z rana jakiś banan ewentualnie jakąś małą kanapka, ale jak tylko zjem to mam jakieś dziwne uczucie jakby przejedzenia?
Przeziębienia na początku ciazy to standard, we wczesnej ciazy niebezpieczne są gorączki >39*C trwające jakiś czas, katar czy kaszel nie są groźneHej dziewczynyJestem w 6 tygodniu, byłam u lekarza jak było 5+1, był widoczny pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte, kolejną wizytę mam w środę, mam nadzieję, że będzie wtedy widać już coś więcej
Oprócz większej senności, zmęczenia i bólu piersi nie miałam do tej pory innych objawów. Teraz się trochę zmartwiłam, bo się rozchorowałam, katar, duszący kaszel i gorączka, od dzisiaj jestem na L4 od lekarza rodzinnego i trochę martwię się chorobą, czy na tym etapie nie będzie miała wpływu na dziecko
![]()
Ja standard co ciąża na początku gardło.Przeziębienia na początku ciazy to standard, we wczesnej ciazy niebezpieczne są gorączki >39*C trwające jakiś czas, katar czy kaszel nie są groźneNo i witaj!
![]()
Ja jakoś ok 15 tc miałam gorączkę ponad 39 i dostałam antybiotyk. Pierwszy raz w życiu byłam taka chora. Na szczęście na mała to nie wpłynęłoPrzeziębienia na początku ciazy to standard, we wczesnej ciazy niebezpieczne są gorączki >39*C trwające jakiś czas, katar czy kaszel nie są groźneNo i witaj!
![]()