reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Hej wszystkim 🙂🙂 Według OM termin na 27.05. Czy jest jakaś przyszła mama, która kompletnie nie ma objawów typowo ciążowych? Ja prócz braku okresu niestety nic nie zauważyłam... poprzednią ciążę przechodziłam z bardzo bolesnymi piersiami a tu nic. We wtorek mam wizytę u ginekologa, ale to będzie dopiero jakoś 5t3d.
Ja tak mam , ale nie wiem czy to dobrze bo lekarz dopiero przede mną

reklama
Hej :) Ja dziś fatalnie, niedobrze mi od rana, do tego dół i stres przed jutrzejszą wizytą. Mdłości mam już tak silne, że gdybym nie wiedziała czemu to wisiałabym nad miską, myśląc, że zwymiotuję lada moment🤮 Masakra...te mdłości opuszczają mnie dopiero późno wieczorem☹

Ja dziś 5+6 :) Jutro 6+0 i wizyta :)

Hej :) Ja dziś fatalnie, niedobrze mi od rana, do tego dół i stres przed jutrzejszą wizytą. Mdłości mam już tak silne, że gdybym nie wiedziała czemu to wisiałabym nad miską, myśląc, że zwymiotuję lada moment🤮 Masakra...te mdłości opuszczają mnie dopiero późno wieczorem☹

Ja dziś 5+6 :) Jutro 6+0 i wizyta :).

Ostatnia edycja:
@alohaa , @Kinga_89 trzymajcie się :) Wszystkie to przechodzimy, ta niepewność niestety wykańcza i psychika siada :)

Piątka @Cyrknakółkach 😁 Chociaż ja taka dzielna nie jestem. Jam mnie akurat chwilę nie mdli to coś robię, ale jak się męczę to mąż gotuje mi obiad, a ja stękam😅

Ja dziś 5+6 :) Jutro 6+0 i wizyta :)
Ja ostatnio dostałam w aptece gumy na mdłości z imbirem. Biorę je doraźnie bo u mnie zaczynaja się ok 16 i jest chociaż na chwile ulga :)

Dziewczyny, które już macie za sobą wcześniejsze ciąże, kiedy najlepiej umówić się na usg genetyczne? Wiem, że między 11 a 14 tc ale może jest w tym przedziale jakiś dobry/lepszy czas? 😅 I wiem, że to jeszcze kupa czasu ale moja ginka niestety nie robi i poleciła mi dwóch innych ginów a terminy mogą być odległe 🙈

reklama
Dziewczyny, które już macie za sobą wcześniejsze ciąże, kiedy najlepiej umówić się na usg genetyczne? Wiem, że między 11 a 14 tc ale może jest w tym przedziale jakiś dobry/lepszy czas? 😅 I wiem, że to jeszcze kupa czasu ale moja ginka niestety nie robi i poleciła mi dwóch innych ginów a terminy mogą być odległe 🙈
Ja przez to, ze mnie zle zapisali byłam 11+1 i było za wczesnie, rozmiar plodu musi wynosić min 45mm, aczkolwiek najlepiej więcej… Później poszłam w 12+3 i było już dużo lepiej, 6cm i wszyskto dobrze widać. Wg mnie jeśli masz wybor, to od 12+1 do 13+0 byłoby najlepiej :)

Do góry