reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Tak, mają obowiązek udostępnienia składu.
Kiedyś mąż miał ochotę na pasztet, kupiłam mu kawałek w Kauflandzie, tam na etykietach drukuje się teraz skład serów, wędlin itp. Było tam 30% mięsa 🤯🤯🤯🤯
Od tamtej pory jem tylko domowy pasztet mojej mamy 🙈
ja na szczęście znalazłam w sklepie takim typowo mięsnym z dobrym składem a co najważniejsze, mało wątróbki. I smaczny. 😊

reklama
Dziewczyny, jak ja teraz idę na usg 6+0 to nie nastawiać się, że zobaczę tętno? To może być jeszcze za wcześnie, tak? Jeju, mam nadzieję, że mi ten dół minie. Najpierw się cieszyłam, potem mega spokój na zmianę ze stresami, a teraz jestem jak stary kapeć😬
Może być już widać, ale to kwestia indywidualna 🥰 Trzymam kciuki, dawaj znać później ✊

Jak radzicie sobie z porannym cukrem ??
Codziennie gdy badam sobie cukier glukometrem jest podwyższony niech 100-110. Nie bardzo wiem co jeść :( gdy zjadłam kawelek pizzy rano miałam 80 a wczoraj bułkę wieloziarnista z serkiem i sałata i cukier 107
Polecam stronę słodkie mamy
Ja mam maks 95 rano,u mnie problem jest tylko rano bo za wcześnie zjadam kolacje.

Dziewczyny, jak ja teraz idę na usg 6+0 to nie nastawiać się, że zobaczę tętno? To może być jeszcze za wcześnie, tak? Jeju, mam nadzieję, że mi ten dół minie. Najpierw się cieszyłam, potem mega spokój na zmianę ze stresami, a teraz jestem jak stary kapeć😬
Ja byłam w ubiegły piątek, wg OM to byl 5t,a wg USG 5T5D i na USG był tylko ciałko żółte i pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Lekarz powiedział, ze pecherzyk żółtkowy jest integralną częścią zarodka wiec stwierdsil, że zarodek na pewno się pojawi i nie jest to puste jajo tylko trzeba zaczekać aby sprawdzić pracę serca. Powiedział, ze do 2 dni po pojawieniu się pęcherzyka żółtkowego pojawi się zarodek i następnie po około 2 dniach będzie już w obrazie USG widac pracę serca. Wiec mysle, ze w moim przypadku jak bym poszla 6t0d na kolejne USG to pewnie jeszcze bym pracy serca nie zobaczyła. A dla ciekawostki mogę powiedzieć, ze jak sprawdzałam USG z poprzednich ciąża to w pierwszej prac serca była przy wieku 6t3d,a w drugiej 5t6d.

Przy okazji, ja dzis dopiero 5+0, bardzo mi się dłuży czas do pierwszej wizyty, chce iść za tydzień, 6+0, żeby sprawdzić chociaż czy pęcherzyk jest w odpowiednim miejscu 🙈
Ja byłam na pierwszej wizycie właśnie 5t0d wg OM i tu niespodzianka wiek ciąży 5t5d, ale jak się rejestrowałam to doktor mi powiedział, z juz na pewno będzie wiadomo czy wszystko jest na swoim miejscu

Tak, mają obowiązek udostępnienia składu.
Kiedyś mąż miał ochotę na pasztet, kupiłam mu kawałek w Kauflandzie, tam na etykietach drukuje się teraz skład serów, wędlin itp. Było tam 30% mięsa 🤯🤯🤯🤯
Od tamtej pory jem tylko domowy pasztet mojej mamy 🙈
Potwierdzam, laya temu pracowałam w delikatesach mięsnych i miałyśmy tam obowiązek przechowywania etykiet ze składem i data ważności

reklama
a co do piersi to też mam już ogromne (przed ciąża miałam już nie małe..) ale już tak nie bolą.. Brzuch też przestał ale w do 6tyg bolał dość mocno, ale nawet Mama mi mówiła że to normalne jest 😊 teraz już mniej 😊
Co do piersi, boję się co to będzie dalej bo przed ciąża miałam rozmiar 75c, obecnie nie mieszczę się w żaden biustonosz, a przecież apogeum wzrostu jeszcze przed nami.

Do góry