reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
Powiedźcie mi czy u Waszych maluszków zdarza się że przeskakują jakby stawy,bo u naszego szkrabka to czesto cos przeskakuje a to w nozce, nawet przy lopatkach, raczkach czy dloniach samych...nie sprawia mu to zadnego bolu bo nawet nie reaguje na to,ale ja czasem mam wrazenie i sie boje zeby cos nie chrupnelo i sie nie zlamalo...moze niedobor wapnia czy jakichs soli mineralnych ?

Przy obcinaniu pazurkow u nozek proponuje polozyc maluszka na brzuszku (najlepiej na przewijaku-glowka w strone sciany) stanac za nim, podniesc nozke i obcinac. wiem ze u wielu osob ten sposob sie sprawdza.
p.s. my obcinamy nozyczkami
p.s. u nas cos tam czasem strzela, przeskakuje ale to w roznych miejscach, jak masz watpliwosci to polecam zapytac lekarza, bedzie najpewniej...

jak pediatry spytalam, to oczywiscie uslyszalam slynne już zdanie ktore doprowadza mnie do szewskiej pasji ! ;) " tak może być..." moze jak stawy im dojrzeja to i mniej bedzie strzelania...bo to ze mi ze starosci to inna sprawa ;):D

Lence ostatnio odparzyła się pipka.
Kiedyś odparzała nam się pupcia, ale tylko na samym początku, wtedy zawsze pomagał mi sudocrem. Teraz smaruję sudocremem, kremami z innych firm, próbuję zasypką i w sumie jest coraz gorzej.
Nie wiem, czy pieluch nie zmienić. Używamy biedronkowych i może skóra przestała je tolerować :sorry:.

reklama
lwiapaszczko my też w dzień używamy biedronkowych i też kiedyś odparzyła się lenusi pupcia. przez ten czas stosowaliśmy pampersy, dużo wietrzyliśmy i szybko było ok.

Do góry