reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
A właśnie! U Matiego się pępek paskudzi trochę :/// A tak dbaliśmy, żeby nie obsiusiał i żeby go nie moczyć i żeby wietrzyć, a tu kurna zaczął się trochę paprać i trzeba Octeniseptem traktować... :sorry2: Ech ten mój dzieć, tak nogami wywija, że podejrzewam, że sobie gdzieś nawet kolanem mógł trzasnąć w pępucha :szok:

Ja z pepkiem normalnie kapalam, całego do wody wkładałam i nie przejmowałam sie że zamoknie... Polozna nie kazała się pępkiem w ogóle przejmować i traktować dziecko normalnie, jak by go w ogóle nie było. Potem wycieralam i spirytusem przed snem przecieralam go. Odpadl 6 dni po porodzie ;)

Co do wagi michał przybieral spooooro i to na samej piersi bo gdy miał 6 msc ważył 10 kg.... Czyli jakiś kilo na miesiąc. Potem waga stanęła bo więcej się ruszał. Pierwsza butelkę dostał gdy miał 5 msc wtedy karmiłam na zmianę buta, cyc, buta, cyc i przestała całkowicie karmić na 5,5 msc bo dla wygody chyba nie lubialam karmić cycki za bardzo mnie bolały. A zresztą gdy poczuł butelkę to cyc już mu nie pasował bo musiał się napracować przy ciagnieciu Hehe

Ostatnia edycja:
Ja też pępek moczyłam, ale rano i wieczorem traktowałam go octaniseptem i patyczkiem do uszu wycierałam tak w środku jakby, ładnie odpadł 3 dni temu chyba.
Krwawienie wróciło.... znaczy zatoru nie mam :tak:ufff
Moja mała po porodzie straciła 355 gram, przy wypisie miała 330 gram na minusie, więc przez pobyt w szpitalu przybrała 25 gram... na wizycie położnej po 5 dniach przybrała 190 gram, jutro mamy wizytę u pediatry to się dowiem czy odzyskała wagę z porodu....

U nas pępowina jeszcze nie odpadła... Ale na szczęście jest ładna, nic się nie paprze. Kupiłam natomiast te gaziki nasączone alkoholem, bo już nie mogę. Kubie odpadł bardzo szybko, ale u niego pępowina była zamknięta klamrą, a Łucja klamry nie ma i w rezultacie pępowina jest schowana głęboko, co utrudnia pielęgnację:dry:

Mojej Milence pępek odpadł prawie po miesiącu. Już myślałam, że coś jest nie tak... ale była kilka razy położna (raczej na początku) a później byłam u pediatry. I oprócz wizualizacji ;) wąchały pępek. Obie stwierdziły, że jest ok. A na początku w ogóle go nie moczyłam.. ale to było męczące więc później już normalnie kąpaliśmy, suszyliśmy i trzy - cztery razy dziennie spirolem traktowaliśmy.

reklama
My też jeszcze z pępuszkiem urzędujemy... ale normalnie go moczymy i patyczkami do uszu dokładnie wycieram na około i octeniseptem 2-3x dziennie i wsio. trzyma się już na samej końcóweczce więc mam nadzieję, że odpadnie w ciągu najbliższych dni. Ostatnio położna nam sprawdzała i było ok.

noirel jestem w szoku z tym hemoroidem:szok:

Do góry