reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Na razie nic nie podawzlam...zazwyczaj aromactiw zapodawalam na pidzamke...pneumolan to chyba dla starszych dzieciaczkow.wole go nie faszerowac na ra:-) ie chemia tylko bardziej naturalnie... syrop sosny, cebuli, czosnek...inhalacje z soli, dzis kupie mu aromactiv w zelu bo sie mi skonczyl i cos rozgrzewajacegona stopki...

Zazwyczaj wrzucalismy zdjecia dzieciakow do galerii...mozesz tam odnalezc wiekszosc naszych bobasow...
Mamy tez grupe zamknieta dla dlugotrwalych i stalych uczestniczek forum gdzie mozna porozmawiac bardziej intymnie i podzielis sie zdjeciami...wiec jesli zabawicie tu dluze i reszta dziewczyn uzna ze jestescie juz gotowe do przyjecia do grupy dostaniecie zapewne zaproszenia...

reklama
Dziękuję za informacje! Rozumiem sens takiej grupy, więc nie mam nic przeciwko, by poczekać na ten zaszczyt ;-)

No właśnie ten nowy Pneumolan jest dla dzieci od 1 r.ż. Ja natomiast nigdy nie stosowałam tego aromactiv - pomaga?
Nam inhalacje bardzo dużo dały i niejednokrotnie uratowały przed antybiotykiem. W tamtym roku Marcin bardzo mi chorował, a lekarka co miesiąc-dwa chciała wypisywać antybiotyk. Okazało się, że młody ma uczulenie/nietolerancję i mimo podawania probiotyków po każdej takiej serii dostawał biegunki z odparzeniami, która trwała kolejne 2 tygodnie. Z tego co pamiętam on wówczas cały czas był chory...W końcu powiedziałam lekarce dość i spytałam co mogę zrobić by uniknąć antybiotyku. Ratowały nas inhalacje.

Aromactiv..na pewno lepiej sie mlodemu oddycha bo wiadomo sa olejki aromatyczne to wiadome..ale nie wiadomo jakiej rewelacji po tym nie ma....
A o tym pneumolanie poczytam....
Inhalujemy sie troszeczke...ale ja slabe efekty inhalacji widze mimo wszystko....jakos na Jacha slabo dzialaja...

A czym inhalujesz? My albo po prostu solą fizjologiczną, a jak coś zaczynało się dziać to wówczas Mucosolvan i Berodual, a jak było jeszcze gorzej to Pulmicort.

AA i w galerii przedstawiłam Wam swoje towarzystwo.

Jasne - te lekarstwa i tak są na receptę. Zawsze możesz podpytać - ale jak nie ma zmian osłuchowych to pewnie nie będzie przepisywał. Ja też jestem zdania, by słuchać się lekarza, a nie innych. Co osoba, to inny pogląd.

Lecę trochę ogarnąć chałupę, bo teściowie chyba do mnie na kawę wpadną... Czy u Was też jest ciągle istny armagedon? No nie mam siły wciąż sprzątać!

Camel cebule wymyslil moj maz. Argumentem zobaczysz ze go wysuszy. W sumie nie chętnie bo bierze juz prospan, clemastin na noc i sanostol ale se myśle nie bede madrkowac. Rzeczywiście ze go "osuszylo" bo spal oddychajac nosem. Co nie znaczy ze katar zniknal bo rano sciekal. No ale dzis juz chyba mamy przełom choroby bo wali takimi zielonymi glutami i jak kaszlnie to az zadudni. Chyba jutro zostane z nim w domu i pojade jeszcze na kontrolę bo moim zdaniem jakies konkretniejsze inhalacje by sie przydaly. Mam mucosolvan do inhalacji ale mam juz go z rok i chyba nie wolałabym. No i jemu do tego oczy ropieja. Rano nie moze otworzyc. Napisała nam krople z antybiotykiem ale powiedziala ze jakby sie pogorszylo. Wiec moim zdaniem nie jest gorzej.

Pneumolan tez mnie kusil ale ten fluo wyglada mi na po prostu wykrztusny. Szalu skladnikowego tam nie ma. Ten dla starszych juz bardziej. To ma byc takie oczyszczajace zatoki a np w sinupret wierze, dlatego mnie zainteresowal.

Leon wstal dzis o 10. Juz nawet ja sie wyspalam mimo ze poszlam o 1. Dzisiaj drzemki nie bedzie.

Widze ze sklad tego pneumolanu jest zblizony do sambukolu bo ky ten z kolei podajemy :-)
Ja na razie ogranicze sie do tego cebulowego i cos aromatycznego na noc...u nas zatkanego nosa nie ma...podejrzewam ze tak jak ostatnio splywa gdzies gardlem i dlatego ten kaszel jak zasypia...bo potem z kolei tez cisza...tylko jak zasypia to kaszle...rano troche kataru splynelo i po inhalacji ale to wiadome...

Ewcia ile ty mu aplikujesz tego syropu cebulowego bo jak narazie dalam mu jedna lyzeczke do herbaty moze za malo?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry