reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Kooska jestem pewna że siostra nie miala nic zlego na myśli. Z resztą niech poczeka parę miesięcy to się zdziwi.
Mój syn tak ma że jak nie moze zasnąć to szczypie niemiłosiernie. Jakby depilację wlosek po wlosku. Czasem wychodzę z pokoju z podrapanym dekoldem i siniakami na rękach. Gryzie pierś, nie wiem, myślę że to gryzak na zęby. A inne miejsca dziabie w szale zabawy. Tez jak sama jestem zmęczona a on tak się pyrga to puszczają mi nerwy. Najczestszy tego objaw to łzy.

Filipia ja tez totalnie wypadlam z obiegu. Co modne a co nie. Tylko mnie ogranicza jeszcze rozmiar. Nie każda sieciowka ma dział wielorybi :D

reklama
Eh. U nas tez nocka zawalona. Mlodemu katar niby mijal, ale chyba teraz zeby sie pchaja, bo po kapieli kategorycznie odmowil jedzenia, plakal, jeczal, okazalo sie ze ma 38,1C. Ullany poszedl spac, ale budzil sie co 0,5-1-1,5h, w koncu wzielam mlodego do lozka, ale i tak budzil sie,wiercil, plakal. o 5 dalam mu syropek przeciwbolowy i na zbicie goraczki. Usnal, ale i tak sie budzil i wiercil. O 6 dostal soczek z woda i pospal jeszcze godiznke z groszem.Syrop zbi temp troszke, al mlody nadal cieply, ale buszujacy. Troche jojczy, ale nie ma dramatu.

Za to moje gardlo nie przeszlo po 2 tyg i raz trace glos raz nie moge przestac kaszlec. W nocy tez lekko nie jest - drapie, swedzi, przeszkadza. Wirus w domu opanowal wszystkich ,procz tatusia - dobrze, bo ktos musi przeciez na ta watache zarobic.

2 dni pogoda byla piekna, ale dzis znow depresyjna, pada, wieje, wilgotno. Zastanawiam sie nad spacerem z mlodym w tak pogode i przy temperaturze.

ewcia , filipia - tak jest i umnie. Zupelnie nie mam pojecia w c osie teraz ludzie ubieraja. Ostatnio ograniczylam sie do spodni po domu, bo te domowe juz nawet do zszycia sie nienadwaly a nie mialam nic znoszonego ,co by wygodne po domu bylo, wiec poszlam po jakies wygodne dresy. Poza tym, to po swietach na wyprzedazach kupilam dwie bluzki, ale nie zastanawialam sie czy mdne, tylko, ze tanie i wygodne.
Ah no i buty na trening kupilam we wrzesniu.

No i jak z tym treningiem? ;) Bo widzisz ze my tu silnie zmotywowane tylko jakoś ciężko w życie się wprowadza. Chcesz ćwiczyć/ćwiczysz w domu. Ja w srode odpuscilam aerobik z powodu przeziebienia, a dzis juz mi się skoczyl karnet. Chyba od ppniedzialku zacznę w innym klubie. Zobaczę co tam oferują.
Mnie kaszel tez meczy. Najgorzej jak złapie jak usypiam małego no aż dziecko ze strachu podskakuje. Ale na szczęście nie jest to kaszel gdzieś z płuc czy oskrzeli tylko takie podrażnienie gardła. Juz od kilku lat kazde przeziebienie przechodzę tak samo. Najwrazliwsze miejsce to gardło. Tam się kumuluje całe chorobsko.

Ja zwykle wychodzę jak Mlody mial katar. A teraz ma albo bedzie mial 3 raz w zyciu. Aczkolwiek nigdy z goraczka. Chyba jakby miał temperaturę to jednak bym odpuscila. Byliście na jakiejś kontroli? 2 tyg to jednak dlugo.

Dziewczyny a wy realnie myslicie juz o odstawianiu od piersi? Ja sobie myślę ze to samo i z dnia na dzien sie nie zrobi. Trzeba czasu dla nas i dla dziecka do zaakceptowania nowego porządku a tak naprawdę Kochane to juz 2 miechy i do roboty!!! Myślę ze czas się za to zabierać, bo za pierwszym razem może i się nie udać :/

no wlasnie Olga..przekrecaja sie i potem ciagna sie stopy...ja w ogole zrezygnowalam z rajstop..lub zakładam mu takie lekko maławe zeby stopy nie spadaly..ale zwykłe bez abs..i na to skarpetki yo! z abs..one o niebo lepiej sie sprawdzaja niz te rajstopy...i jak cienkie rajstopy to zakładam te bawe lnianr cieniutkie spodenki o ktorych pisałam wczesniej z abs bo tam abs-em jest rysynuk gumowany a nie te beznadziejne kulki ktore gniota kolana...probowalas na nich ukleknac...czuc je mocno pod kolanem... mam te rajstopy z abs kolanowymi ale szkoda mi tych pulpecikowych kolanek..bo potem ma odgniotki na nich w ksztaucie tych kuleczek...moze dlatego ze on ciezki...

u mnie juz 3,5 kg na minusie...mysle ze przez 4 tyg bedzie ponad 4kg...
najgorsze ze nie mam kiedy cwiczyc....jasko nie pozwala na jazde rowerowa i na hula hop..uwiesza sie albo rowera albo nogi...

dziewczyny nie dajcie sie chorobom...zdrowiejcie...

ja juz od dawna nie mam co na siebie wlozyc....
dobrze ze siostra zostawila 3 bluzki bo na nia za duze ( wstyd ZA DUZE...po dwójce dzieci.... a na mnie dobre)
Ja mam plan po schudnieciu ze zaczne o siebie dbac...ladnie sie ubierac i robic co dzien makijaz
wczoraj spotkalam kolezanke z synem starszym o tydz od mojego..az wstyd mi bylo...ona odpicowana, umalowana, wloski ulozone, paznokcie zrobione...a ja...przytluszczone wlosy (schowalam dlatego pod czapka - a goraco mi bylo ze hej), zero makijazu, jakies plamyt na mordzie i w ogole w jakis lachmanach...ale co sie dziwic..u mnie w miescie nie ma sklepow dla słoni...

Ostatnia edycja:
Camel wrzuć linka do tych skarpetek...plisss... nie mam czasu szukac na allegro a wlasnie takich szukam.

A tak w ogóle dzień dobry.

No ja mialam wymueniac garderobę ale niestety... M. ma okazje rozwinąć firmę i musimy w miesiąc kupę kasy uzbierać... cóż trzeba włączyć tryb oszczędnościowy...
Ja maluje sie codziennie, machne rzęsy i troche podkladu. Tak dla siebie zeby jak zombie nie wyglądać...
Moda? Ja już zapomnialam co to... teraz szukam leginsow i bluzy na wiosnę... na spacer;)

Ja po wczorajszym obrzarstwie nie weszlam dziś na wagę... ale słodycze wyzarte i od dziś embargo...

Ormianka u tego sprzedajacego co podalam spodnie i body znajdziesz tez i rajstopy i skarpetki, bie pokecam kupowac wieksxycj tylko na,styk vo wieksze spadaja a cala zabawa na tym zeby byly dopasowane

Ormianka tez dziś nie stawałam na wagę :D
Ale jestem po sniadaniu z jadłospisu. Co prawda zjadlam na dwie raty bo dziec nie dal wiec odpuszczę drugie sniadanie ale kurcze chyba w zyciu tyle nie zjadlam przed południem ;)

reklama
Do góry