reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Agara kochana... najwazniejsze ze nie ma dodatkowych dolegliwości. Ja znam dziewczynke z zespołem Downa która rózni się od rówieśników tylko wyglądem i fizycznością a intelektualnie jest lepiej od nich rozwinięta. Ile dzieci tyle rodzajów tego zespołu... Musicie być dobrej myśli... będzie dobrze :) zaciskam za was kciukaski...

reklama
Agara rozumiem twoje rozgoryczenie ale pamiętaj że twój synek to jest to samo słodkie maleństwo które nosiłaś dumnie przez ostatnie 9 miesięcy, choroba nie zmieni jego miłości do ciebie więc mam nadzieję że i ty poradzisz sobie z akceptacją jego takim jaki jest. Trzymamy kciuki pamiętaj że zawsze możesz na nas liczyć kiedy przyjdzie ci chwila zwątpienia.
Zaciskam mocno kciuki za Ciebie &&&&
minerva &&&& żeby się rozkręciło.

Ja miałam dwa boskie skurcze około 1,5 min w odstępie 25 min teraz już od ponad 20 min cisza więc pewnie znowu straszaki ... Heh mała bryka dość żywo. 6/5 fajna data ciekawe kto się rozpakuje ;))

Was nadrobić to normalnie...
a jeszcze tel w chacie zostawiłam i jestem wyjęta z kontekstu :zawstydzona/y:

Witajcie po długiej przerwie .....

Ja już mam poród za sobą urodziłam 25 kwietnia ... niestety diagnoza jaką usłyszałam była szokkujaca moje dziecko moj syn ma syndrom downa ;(

Gratuluję i wiele radości życzę. I oczywiście siła na walkę z przeciwnościami.

Sembo może i straszaki, ale przynajmniej coś cię rusza.

Agara - gratulacje z powodu synka!!! Zespół Downa to już na szczęście nie wyrok. Teraz z takimi dziećmi pracuje się i osiąga wspaniałe rezultaty. Moja koleżanka ze szkoły ma córeczkę z zespołem Downa, śliczna i bardzo mądra dziewczynka. Owszem, wkładają w jej wychowanie dużo więcej pracy, ale na pewno warto! :tak:
Trzymaj się i bądź silna!

cytryna - nie przejmuj się żadnym dokarmianiem. Wiadomo, że jak laktacja nie rozkręcona, to dziecka nie zostawią głodnego. U mnie mleko pojawiło się na 2 dobę po cc, a wcześniej Łuśka ssała na potęgę, a leciała jej tylko odrobina siary i ta się denerwowała. Kończyło się podaniem butelki, wiadomo. Teraz natomiast leci ze mnie jak z dojnej krowy, a Łuśka tak się najada, że śpi mi ok 3 godziny bez budzenia się :happy:
U Ciebie na pewno też laktacja się ładnie rozkręci i z Mateuszka zrobi się prawdziwy Klusek;-)

sembo - boskie skurcze?:-D Oj, będziesz jeszcze żałować tych słów, jak wezmą Cię prawdziwe boskie skurcze;-)

Hah, Sembo, ja teeeeeż myślałam, że straszaki :-D

kurna, odejść od telefonu nie mogę, tak dawno nie siedziałam na BB... Aż dwa dni :D
Powiem Wam szczerze, że nie sądziłam, że bóle porodowe krzyżowe są tak bolesne, zwłaszcza parte. Z perspektywy czasu niby nic, ale gdy tak sobie przypomnę, to jestem wdzięczna W. że był ze mną prrzez cały czas i mi pomagał. Parte są przerażające... ;D

j-ulka współczuje alergii, wiem co to jest niestety:crazy: teraz najsilniej pyli brzoza. Na katar najlepsza jest sól morska! I wapno można pić spokojnie.
Natalia fajnie, że jesteście już w domku, własnie się dzisiaj zastanawiałam co u Was :)
Agara gratuluję synka, życzę Wam dużo sił i wytrwałości, bo miłości na pewno Wam nie zabraknie:) Wiem co mówię, bo mój brat jest upośledzony, jest nie wiele młodszy ode mnie, ale to zawsze będzie wieczne dziecko.. w przypadku zespołu downa może się okazać, że Wasz synek będzie mógł normalnie funkcjonować w życiu :) Powodzenia :)
My dzisiaj zaliczyliśmy spacer wzdłuż Wisły, stopy ciężkie jak kamienie, a opuchnięte jak balony.... poza tym od wczoraj strasznie mnie męczą wzdęcia:crazy: i nie wiem co mam z tym fantem zrobić... można brać espumisan w ciąży??
jakieś domowe sposoby????

alleluja :D prawy cyc wreszcie odkręcił kurek i powitała mnie dolina mlekiem płynąca :D hah lepiej późno niż wcale :D
mi na wzdęcia pomogło regularne jedzenie nabiału, szczególnie jogurtów :) a też się męczyłam ;))

co do skurczy i skurczybyków, ja wiem że będzie 'wesoło' ale kiedy na to czekam to zaczynam z dnia na dzień się bardziej dygać, a tak to już by chociaż odwrotu nie było (w sumie i tak nie ma:D) i wiedziałabym że już będzie niedługo z głowy. A tak co noc zasypiam z myślą czy nie wykorkuje z tego całego skurczobólu ...

Ostatnia edycja:
sembo skoro u CIebie już jest mleko to u mnie chyba też powinno coś cieknąć?? bo na razie jak naciskam to tylko żółte plamki się pojawiają:-(

reklama
Do góry