reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

ojej trzymam kciuki za kartagine ,mocno.
nie wiem skąd są ten parciorkowce ,bo medycznie to ja jestem słaba,ale wierze i mam nadzieje,że mimo wszystkich przeciwnosci będzie dobrze.
Zapo pozdrów ją od nas serdecznie.
Nia oooooo dokładnie tak mnie mocno boli. (tu wyraziłabym się dosadniej ,ale to publiczne wystapienie)
w piątek idę do lekarza to mu o wszystkim opowiem.

Sembo nerwy nic nie pomogą ,tylko spokojnie a zobaczysz ,że wszystko będzie ok.

to mozliwe ze tez niestety to masz, niby sa jakies gorsety na to ale podobniez strasznie niewygodne ja go nie bralam, lezalam ile moglam i narazie przeszlo, czasem jeszcze zabolo jak zbyt duzo chodze itp. ale narazie da rade zyc, trzymam kciuki by u ciebie tez szybko te dolegliwosci przeszly (oszczedzaj sie gdyz jesli jest to rozejscie to moze tez do nadpekniecia lub pekniecia dojsc a to jeszcze gorsze pewnie)

reklama
pierwsza przymiarka do projektu zaproszeń, na razie pierwsze próby - szukamy pomysłów i kombinujemy:p

p-1.jpg

poranek z papierami... spędziłam 45 minut dzwoniąc do Job Center i próbują sie dowiedzieć jak mam sie o Mat Allowence starać, przekierowano mnie 4 razy, do działu dla niepełnosprawnych, do mojego miasta, na centrale z centrali spowrotem do mojego miasta, potem do działu zapytań ogólnych gdzie nie mieli pojęcia jak mi pomoc wiec podali mi nowy numer który nie działał. W końcu stwierdziłam ze sama sobie poradzę i na formie do wypełnienia znalazłam numer. Alleluja, kobieta w 2 minuty mi wytłumaczyła wszystko, co i gdzie muszę wysłać itp. Okazuje się że rządowy zasiłek wynosi tyle ile macierzyński z pracy ... w sumie żadna różnica.

poranek z papierami... spędziłam 45 minut dzwoniąc do Job Center i próbują sie dowiedzieć jak mam sie o Mat Allowence starać, przekierowano mnie 4 razy, do działu dla niepełnosprawnych, do mojego miasta, na centrale z centrali spowrotem do mojego miasta, potem do działu zapytań ogólnych gdzie nie mieli pojęcia jak mi pomoc wiec podali mi nowy numer który nie działał. W końcu stwierdziłam ze sama sobie poradzę i na formie do wypełnienia znalazłam numer. Alleluja, kobieta w 2 minuty mi wytłumaczyła wszystko, co i gdzie muszę wysłać itp. Okazuje się że rządowy zasiłek wynosi tyle ile macierzyński z pracy ... w sumie żadna różnica.

no to jednak jestescie na prostej :) fajnie :)

Witam Was dziewczeta!
Co za emocjonujacy tydzien.Maz mial zapalenie wszystkiego chyba.Rope w uszach,w gardle,wysoka goraczka.Masakra jakas.Lekarz zapisal 750mg antybiotyku 3x dziennie :szok: Dawka jak dla nosorozca!W kazdym razie lezal w lozku i przechwycil kompa...:baffled: Drugi sie zepsul.Czekam na karte graficzna i bede mogla uruchomic ponownie dopiero.
Mloda miala tydzien przebieranek.Oczywiscie to tez doprowadzalo mnie do rozpaczy :-D Ja mialam nawrot pawiowy od srody do wczoraj :dry: a jeszcze z piesem trzeba wyjsc,dziecko ubrac i pomalowac i w ogole jakos sie ogarnac...

Pocieszajace,ze lozeczko i przewijak zamowione i wyslane.Zaraz wrzuce na watek linki do aukcji.Na przyszly miesiac jeszcze troche zostalo.Ale nie wyglada to juz zle.

Wizyty zyczelam juz co 2 tygodnie z ktg.Niestety mam poczatki anemii :blink: a do czerwonego miesa przekonac sie i tak nie moge.Pije syrop zelazowy i wmuszam w siebie sok z burakow.Zdecydowanie wolalabym barszczyk :-( Ale z malenka wszystko ok.Rosnie sobie radosnie i ma ponoc piekne dlugie nogi ;-)

Za Kartagine kciuki trzymamy!Oby jak najdluzej wytrzymali!Najlepiej az do samego terminu!

Ostatnia edycja:
O kurczaki :szok: ale sie Kartaginie trafiło... oby siedzieli w dwupaku jak najdłużej...

Framama fajnie że babyshower udany :tak:

Aniaczek z ospą nie żarty siedź w domu do końca bo niedoleczona ospa może przyciągnąć różne powikłania...

Sembo no widzisz :tak: zawsze znajdzie się światełko w tunelu ;-)

Mdła ja też walcze z anemią. Dostałam żelazo w tabletkach i mam nastwawiony soczek z buraków. Do tego codziennie przynajmniej jedno zielone warzywo... A no i biore cały czas femibion 2.

Mdła no to wam się trafiło, nie ma co...

A Kartagina mi napisała, że szyjka dzięki passerowi się trzyma i skurczy ktg nie pokazuje, więc o tyle jest dobrze.

Ja tak sobie myślę, że chyba większosć rzeczy już dla dzidzi mam, albo są w drodze. Zostały takie drobiazgi. Musze zrobić listę tego co do szpitala będzie mi potrzebne, bo potem się okaże, że nie zabrałam ;-)

Sembo najwazniejsze,ze wszystko Wam sie wyjasnilo i wiecie na czym stoicie.Bedzie dobrze!Glowa do gory!

Framama tez bym poswietowala ale boje sie,ze w ostatnim momencie musialabym wszystko odwolywac przez te cholerrrne mdlosci.Juz w piatek odwolalam spotkanie z przyjaciolka.Na sobote przenioslam.Dobrze,ze mnie po 11:00 puscilo:dry:

ALG a nie masz...mdlosci po tych tabletkach?Bo moj lekarz mi mowil zebym tym wyciagiem roslinnym powalczyla zeby sobie dodatkowych atrakcji oszczedzic.Czesc kobiet tle przyjmuje tabletki i,nawet jesli im wczesniej nie dokuczaly,ma mdlosci po zazyciu.No i z racji,ze tym moim pomagac nie trzeby to walczymy zeby tabletek zelazowych uniknac...:tak: Wyniki nie takie straszne bo 11 to norma a ja mam 10,7.Ale jak sie choc troche obniza to niestety wkraczaja tabletki a ja sie ich troche obawiam...:baffled:

reklama
jak mi się chce spać i tak mam od wczoraj,a w nocy spać nie moge.
ciągle próbuje na tym szydełku coś zrobić.
Sembo cieszę się ,że wszystko się układa po Twojej myśli.

Do góry