reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
800zł pogieło ich....
Mysiochomis
:*
Hej
Ja dalej WAS KOCHAM :*********** i PAMIĘTAM o WAS
Czytam po łebkach bo mimo że produkujecie względnie niewiele to i tak nie nadążam ze wszystkim.
Gabrychu mi w nocy po cycowaniu się zadławił... nie wiem ile tak leżał nie mogąc złapać oddech ale już zaczął być wiotki... to wtedy się zorientowałam że cos nie tak. Przebudziłam się i tylko białka na wierzchu widziałam... Szybko wzięłam go za nóżki Seba walnął go parę razy w plecy (chyba ma nawet siniaczka :/) ale zaczął w końcu płakać... posadziliśmy do i wypluł dość sporo mleka (bylo nie przetrawione więc może to długo nie trwało) nie mogłam spać później chyba dopiero po 7.00 zasnęłam...
teraz młody śpi więc ja mam trochę czasu dla siebie dziś jedziemy po choinkę jeszcze jakieś parę dni postoi w stanie surowym bo ozdoby kupię jutro poza tym nie rozumiem podejścia mojej teściowej żeby przyozdobić nieposprzątany dom dla mnie tragedia.
Co do żłobka to jeśli chcę dostać miejsce w miejskim to może dopiero od września ale i tak się nie załapuje bo Gabryś ma za dużo babć a ja nie mam zasiłku i Seba nie jest alkoholikiem. Dajemy prywatnie... wygląać to będzie tak że będę pracować żeby zapłacić za żłobek... no ale niestety muszę iść do pracy choćby po to żeby już sobie emeryturkę wyrabiać i zdobyć doświadczenie zawodowe.
Pieszczotka w Zielonej Górze jest też złobek co 1200 się płaci z opcjami ful wypas chyba tylko tipsów tam dzieciom nie robią to jest tragedia... ja szukam tak do 600 zł
Miłej reszty dzionka życzę Paniom :******
BUZIAM :*******
Ja dalej WAS KOCHAM :*********** i PAMIĘTAM o WAS
Czytam po łebkach bo mimo że produkujecie względnie niewiele to i tak nie nadążam ze wszystkim.
Gabrychu mi w nocy po cycowaniu się zadławił... nie wiem ile tak leżał nie mogąc złapać oddech ale już zaczął być wiotki... to wtedy się zorientowałam że cos nie tak. Przebudziłam się i tylko białka na wierzchu widziałam... Szybko wzięłam go za nóżki Seba walnął go parę razy w plecy (chyba ma nawet siniaczka :/) ale zaczął w końcu płakać... posadziliśmy do i wypluł dość sporo mleka (bylo nie przetrawione więc może to długo nie trwało) nie mogłam spać później chyba dopiero po 7.00 zasnęłam...
teraz młody śpi więc ja mam trochę czasu dla siebie dziś jedziemy po choinkę jeszcze jakieś parę dni postoi w stanie surowym bo ozdoby kupię jutro poza tym nie rozumiem podejścia mojej teściowej żeby przyozdobić nieposprzątany dom dla mnie tragedia.
Co do żłobka to jeśli chcę dostać miejsce w miejskim to może dopiero od września ale i tak się nie załapuje bo Gabryś ma za dużo babć a ja nie mam zasiłku i Seba nie jest alkoholikiem. Dajemy prywatnie... wygląać to będzie tak że będę pracować żeby zapłacić za żłobek... no ale niestety muszę iść do pracy choćby po to żeby już sobie emeryturkę wyrabiać i zdobyć doświadczenie zawodowe.
Pieszczotka w Zielonej Górze jest też złobek co 1200 się płaci z opcjami ful wypas chyba tylko tipsów tam dzieciom nie robią to jest tragedia... ja szukam tak do 600 zł
Miłej reszty dzionka życzę Paniom :******
BUZIAM :*******
Ostatnia edycja:
jeanta
Fanka BB :)
W uk sprawa zlobka wyglada tak ze kosztuje 750£ za msc!!! Masakra!!! Wracam do pracy na same weekendy bo sa platne x2! I na weekendy mala bedzie raz u jednych dziadkow, raz u drugich! Nie chce malej oddac w obce rece jak narazie tym bardziej ze jednak angielska kultura i wychowanie daleko odbiega od polskiej!!!
No ale zapomniałaś dodać,że państwo może dopłacić nawet i 80% tej kwoty rodfzicom o niższych zarobkach aby mogli wrócić do pracy i jakaś kasę z niej mieć a nie tylko żłobek opłacić. Więc nie jest aż tak bardzo źle. W Polsce nikt Ci nie dopłaci.W uk sprawa zlobka wyglada tak ze kosztuje 750£ za msc!!! Masakra!!! Wracam do pracy na same weekendy bo sa platne x2! I na weekendy mala bedzie raz u jednych dziadkow, raz u drugich! Nie chce malej oddac w obce rece jak narazie tym bardziej ze jednak angielska kultura i wychowanie daleko odbiega od polskiej!!!
Witam się i ja
Doczytałam ale na pisanie już czasu brak,musze obudzić Adaśka i po Nataszę do przedszkola jechać.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
jak ktos nie ma możliwości oddac do państwowego to przerypane bo prawie całą wypłate odda na żłobek.
andav
Fanka BB :)
Mysio matko a skad wiedzialas ze on tam lezy zachlystniety??? dbaj ty o mojego Gabrycha- biedactwa i wy i on- on zachlystniety, wy przerazeni- dobrze ze juz dobrze- ja sortuje dzis rzeczy- kolejna wielka ogromna siata londuje w schowku- moj ludzik rosnie :-(
U nas żłobek to dopiero w Wawie , bo tu gdzie mieszkam to nawet prywatnych nie ma
Przedszkola prywatne mają oddziały od 2 lat ,to jest jeszcze grupa żłobkowa ,więc koszt miesięczny to 880 zł .
Za dzieci powyżej 3 lat już jest 650 zł.
Mam znajomą ,z która rozmawiałam jakiś czas temu i ona wozi dziecko do szkoły prywatnej za 1600 zł i drugiego syna do prywatnego przedszkola za 1200 i twierdzi ,że to drogo nie jest mając na uwadze jakie mają tam zajęcia
Szczękę zbieram z podłogi do dziś
Przedszkola prywatne mają oddziały od 2 lat ,to jest jeszcze grupa żłobkowa ,więc koszt miesięczny to 880 zł .
Za dzieci powyżej 3 lat już jest 650 zł.
Mam znajomą ,z która rozmawiałam jakiś czas temu i ona wozi dziecko do szkoły prywatnej za 1600 zł i drugiego syna do prywatnego przedszkola za 1200 i twierdzi ,że to drogo nie jest mając na uwadze jakie mają tam zajęcia
Szczękę zbieram z podłogi do dziś
Mysiochomis
:*
Andav poczułam że ma za luźne ciałko. On cały czas jest sztywny jak taka zbita kulka a nagle poczułam przez sen że taki woreczek leży i daje się za łatwo przesuwać :/ no to mnie zaniepokoiło
reklama
Podziel się: