reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Nina proszki z kofeina maja odpowiednia jej zawartosc(moja znajoma ich uzywa,jak ja spotkam to sie spytam),a z kawa mozna czasem przesadzic,nie chcac.A na niskie cisnienie,porobowalas lukrecje?Wcale nie zartuje,pomaga bardzo(ja jestem niskocisnieniowcem,a w tym momencie jestem na linii kryzysowej :confused2:).
Paula dlatego wstawilam tutaj to co dostalam,bo jakos sama nie chcialam przez to przechodzic :-p

reklama
A ja dzisiaj znowu do gina na glukozę. Byłam w poniedziałek, ale przyjechałam 15 minut za późno, więc trzeba jeszcze raz. Znowu będę musiała wypić glukozę, ale na szczęście nie jest taka zła:)

hejka
annte masz tak jak ja:tak:
stokrotka no do doradzania to całe tłumy:laugh2:
fiore zobaczysz jak koleżanka będzie kiedyś w tym stanie to jej odeślij artykuł:-D
u nas w końcu pogoda ulega poprawie i może od jutra znów będzie ciepło:-)
ja już kiełbaski na grilla mam tylko czekamy na pogode bo fakt trzeba się objeść póki można:tak: co do odżywiania się podczas karmienia to ja napewno zaczynam od rzeczy lekkostrawnych i nie uczulających dopiero jak będę widzieć że maluszek daje radę to po kolei będę wprowadzać produkty "cięższe"
Co do używek to ja trzymam się z daleka jak mam ochotę na kawę to napiję się z mlekiem bezkofeinową napewno umiar i zdrowy rozsądek nie zaszkodzą maluszkowi:tak: moja ginekolog mówiła że maxymalnie 1 kawka dziennie i to koniecznie z mlekiem jest dopuszczalna;-) także spokojnie. Chodzi tylko o to że jak kofeina działa na nas to jak może odczuwać takie maleństwo chyba nie jest to dla niego przyjemne doznanie jak sądze.
Wczoraj w wannie myślałam że Alex z brzucha mi wyskoczy w sumie to marze żeby już był maj tak mnie napadło żeby go w końcu zobaczyć już wybrałam w co ubiorę mojego drugiego synusia
Jak tam majówki ćwiczycie mięśnia Kegla do porodu?

Jezeli nie mialas toxo to badania od poczatku ciazy robi sie co 4-5tyg(przynajmniej w IT),bo w ciazy jest ona bardzo niebezpieczna.
Skurcze lydek,to moze byc tez przez niedobor zelaza.

paulinka witaj w klubie :) ja dzisiaj bylam drugi raz na glukozie z tym ze najpierw pilam 50g a dzis 75g. Nie jest zle :-) A toxo mialam na poczatku ciazy robione,jestem ciekawa czy bede musiala powtorzyc. Trzymam kciuki za reszte dziewczyn

Nina proszki z kofeina maja odpowiednia jej zawartosc(moja znajoma ich uzywa,jak ja spotkam to sie spytam),a z kawa mozna czasem przesadzic,nie chcac.A na niskie cisnienie,porobowalas lukrecje?Wcale nie zartuje,pomaga bardzo(ja jestem niskocisnieniowcem,a w tym momencie jestem na linii kryzysowej :confused2:).
Paula dlatego wstawilam tutaj to co dostalam,bo jakos sama nie chcialam przez to przechodzic :-p

Nie udało mi się nigdy przesadzić z kawą. Przedawkować kofeinę tak (3 litry energetyka), ale nigdy za pomocą kawy. Nie piję nigdy na zapas, piję jak się czuję słabiej. Dlatego w temat się nie zagłębiałam, chociaż może teraz poczytam trochę. Po prostu nie widziałam sensu skoro kawa pomaga i czuję się dobrze i nie mam żadnych problemów po niej ;-)

Tokso się powtarza, jeśli pierwsze wyszły ujemne ;)

Toxo powtarzasz tylko w przypadku jeśli tej choroby nie przechodziłaś. Wtedy monitorują czy nie przechodzisz w ciąży. Tą chorobę przechodzi sie tylko raz więc jesli wyszło na badanaich, że już była to bez sensu je powtarzać. Ja ją przechodziłam już więc mam spokój.

Ja na szczęście mam 50 g. A jeśli wyjdzie za duży cukier to wtedy zrobi się 75:)

hejka Dziewczyny :)
ja dalej pisamowo juz tak chyba od 2-3 dni hehe a co mi tam, od jutra bede musiała się zaczac normalnie ubierac bo Xavier do przedszkola wreszcie pojdzie.

ja juz ciasto z jagodami upieklam - mam nadzieje zakalec nie wyjdzie - chociaz wcale bym sie nie zdziwila haha

teraz pieke ziemniaczki z serem i czosnkiem w piekarniku na obiad bo zaraz mój stary wraca do domu :)

ja tez uwazam ze mozna pic kawe oby z umiarem, ja zawsze pije roszpuszczalna z mlekem jak najdzie mnie ochota :)

reklama
Poprosze o przepis na ziemniaczki Czarna na kuchni watkowej ;-)

Ide polec,bo cos mi sie skurcze nie chca zatrzymac...poleze i przejda.

Ostatnia edycja:
Do góry