reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
elcia ja mam buciki takie zakopianki bo mama mi przwiozła z gór jak byli na wakacjach, tez jej spadały ale załozyłam na spodnie skarpetki i wciagnełam na to buciki i do góry były dosyc ciasno i sie trzymały na nóżkach
ja mam cos takiego tylko ze z korzuszkiem a nie takim barankiem
KAPCIE ZAKOPIANKI R. 17 + KAPCIE-SKARPETY R. 16-17 (2763702100) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieszczoszka Ola nie spi duzo tzn jak jestesmy w domu to robi dwie drzemki tak na ok 30min-1,5h maksymalnie a jak na dworze jestesmy to pospi dłuzej.
Te buciki fajne ale wydaje mi sie ze niepraktyczne beda tzn bedziesz narzekac na nie przy zakładaniu bo ja mam jeszcze takie fioletowe bardzo podobne do tych i wcale ich nie zakładam bo jakos ciezko wchodza.
Po jedzeniu nie nosze Oli zeby odbiła, odbija w kazdej pozycji nawet jak bym ja położyła na brzuch zaraz po mleczku, a jak pije juz na noc to obróci butle obraca sie na bok i juz od razu śpi
zaneta doskonale cie rozumiem ze zyjecie od wypłaty do wypłaty bo u mnie jest tak samo, nie wyobrazam sobie co bedzie teraz jak zostaniemy tylko na jednej mamy2400zl i do tego do spłaty rata kredytu 1100zł a gdzie opłaty i zycie. Oj bieda bedzie. Juz zrezygnowałam z telefonu na abonament (bo w grudniu wygaśnie umowa) zawsze 50zł bedzie do przodu. Az boje sie pomyslec w przyszłośc.
Wy lepiej te sierpniówki zostawcie w spokoju....zycze @@@@@@ :-D
Flaurka gratulacje, oby tak dalej :-)

my tez zyjemy z jednej wypłaty.. teraz Seba miał przerwe o której wiecie . a tak Teraz mam nadzieje,ze sie odbijemy jako tako bo sam Sebastian z dwóch tych prac bedzie miał około 3500zł. Mam juz dosc zycia od wyplaty do wyplaty:-(

Flaurka gratki i dasz radę:-).Co do stulejki to śp Zbysiu też miał niemowlęcą ale jakoś nigdy zapalenia nie miał i dopiero sam sobie zaczoł odciągać te skórkę jak powiedziałam by mu braciszek pokazał bo ja to się bałam ,że coś urwę:crazy:.Andav zdecydowanie bardziej o siebie dbałam podczas ciąży choć raczej przy tamtych też się starałam .Mam sto razy więcej cierpliwości nie przeszkadza mi to ,że muszę któryś raz wstać choć to w dzień odchorowuję:tak:.Nie spieszy mi się by już siedziała,chodziła mówiła.Wiem co mnie czeka i cieszę się jej niemowlęctwem:-) ono tak szybko mija:-(.Nie spieszę się do pracy choć pieniądze bardzo potrzebne.Niech starczy by żyć bo jej dzieciństwo już jak minie nie wróci wiem jakie to uczucie jak dziecko świadomie się tuli,śpiewa piosenki robi laurki,zwierza się z pierwszej miłości potem się oddala coraz bardziej.Nawet momentami ma się własnego dziecka dość ale tak musi być by stało się samodzielne .Dlatego dla mnie teraz właśnie ona jest na 1-wszym miejscu.Trochę żałuję ,że z synową jest jak jest i że oni daleko bo wnuczkiem też chciałabym się cieszyć.Justi wiek jednak ma znaczenie jak rano wstajesz ,a Cię nic nie boli to zastanawiasz się czy jeszcze żyjesz;-)A Ameliankę bardzo kochamy:-)

Azula zazdroszcze ci tej cierpliwosci- tak jak pisala Flaurka- jestesmy wszystkie mlodsze od ciebie a narzekamy 10 razy wiecej:zawstydzona/y: to nie tak ze nie rozkoszuje sie niemowlectwem synka- rozkoszuje ale gdzies z tylu tluka mi sie mysli: musisz to, musisz tamto, musisz posprzatac musisz ugotowac, wstawic pranie, poprasowac i to male slowo MUSISZ sprawia ze jestem zestresowana jak mi sie nie uda wszystkiego zrobic a jeszcze bardziej jak maly jeczy.... no powiedzcie mi prosze co jest ze mna nie tak ze nie potrafie go zabawic a przyjdzie ktos obcy poda mu pare zabawek i ten jest uchachany przez godzine po czym owy czlek stwierdza ze mamy kochane dziecko- a ja dzis mialam takie nerwy ze az mnie zoladek sciskal i bolal- bo te jego wrzaski, jeki, wyginanie sa poprostu meczace!
Azula balas sie mu skorke odciagnac? a u meza sie nie boisz:-D:-D:-p przepraszam za zarcik:-p;-)

Ja juz swojemu pitolka czyscilam- rzeczywiscie bylo tam cos bialego- ale ja nie moge do konca tej skorki odciagnac- Flaurka ty mogas? a juz nie chcialam mu tam za bardzo grzebac bo sie chlopak i tak jz podniecil:zawstydzona/y: a jakos tak glupio zeby mama synkowi stawiala ....:-p
Natalka tak on sika normalnie- mialam to okazje sprawdzic dzisiaj bo mnie obsikal ;-) wiec mysle ze az takiej tragedi nie ma- tyle tylko ze nie moge mu tej skorki odciagnac zeby wyczyscic pod nia- znaczy polac woda.

pieszczoszka a co? ja to kurcze myslalam ze z dziewczynkami jest wiecej problemow a tu prosze pitolek tez potrafi narobic problemu:-)

Kurcze dziewczyny no ja nie wiem- my mamy miesięcznie ponad 3 tys do tego trzynasta mundurówka i wczasy, a wiecznie kasy Nam brak:( Nauczcie mnie oszczędzać!!!!!!!!!!!!!!!!!:hmm:

z ta oszczednoscia to ze wstydem musze powiedziec ze tez jestem na bakier- maz trzyma kase- i podziwiam was za to ze tak sobie radzicie!!!

No to dobrze ze sika , a co do odciagania to nie wiem na ile mocno to robisz ale pamietaj zebys nie przesadzila wiec na siłe nic nie rób najwyzej lepiej idz do lekarza i niech zobazcy co i jak z sisiolkiem;-)

Niedawno wyszla ode mnie ta znajoma z 8 m córeczka i ja wam mówie...mi sie tez nie spieszy (Azula juz rozumiem :-))do tego jak mały bedzie raczkował i wstawał ...nosz kurde przeciez to mały huragan byl ja nie wiem ja moj tak bedzie to ja chyba sobie dodatkowe oczy założę z tyłu głowy:szok: a dwójki w tym samym wieku bymnie ograneła ...nie ma mowy :szok::szok::no::szok::szok:

własnie kurier mi przywiózl śpiworek do wózka,kupilam jednak z firmy Womar i jestem mega zadowolona :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
nie na sile nie robilam, staralam sie delikatnie- zreszta moj od razu by zaprotestowal jakby go zabolalo...

ojjj mi tez sie wcale nie spieszy za chodzacym dzieckiem- juz sie tego boje- wtedy to dopiero na nic nie bedzie czasu!

Do góry