reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
witam się po przerwie....
u nas dużo się dzieje mały do szkoły, Alexiątko jest już na mm bo się nie najadał a teraz to szczęśliwie butle zasuwa:tak: okdurzam też związek z mężem także trochę zaczeliśmy wychodzić, ale mi piwko smakowało:-D
dzień doberek na fb:-)
super wikasik!
bea jak przełożysz to się nic nie stanie, lepeij dmuchać na zimne:tak: u mnie też lekarz nie bada to norma w anglii:-)
pieszczoszka mój mały czasem boi się zbyt nagłych ruchów, a pamiętam jak Alan jak miałam mokre włosy to wył że ło....
no i fajnie że jakoś Wam się układa:tak:
as mam nadzieję że Karolinka lepiej ale miałyście przeżycie
przepraszam że wszystkim nie odpisuje ale nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić:no:
potrzebującym &&&&
ale jestem szczęśłiwa że moje cycki już tylko do macanek służą:-D:-D:-D

Witam deszcz pada byłam na klachach u koleżanki .M wraca dziś do roboty tacierzyński właśnie się skończył ,a tak fajnie było czasem małą ojcu podrzucić nie musiałam korzystać z okna życia;-).Kugela ja też lubię karmić małą ale cycuś to zaczyna być za mało pamiętaj można i do 3 lat karmić choćby jedynie wieczorem to taka więcej pieszczota :-D.Te przestrachy na jakieś dźwięki to efekt tego skoku co go teraz nasze maluszki mają.Odpukać Amelianka ma tylko chwile skokowe i wtedy potrafi się drzeć jakby ją kto ze skóry obdzierał ,a tak poza tymi momentami dużo się śmieje ale gaworzy bardzo ubogo przeważnie aeu lub mu no i kaszle na niby gdy się nią nikt długo nie interesuje.

fajnie,ze Seba ma prace ale od 7:00 go nie ma.... pracuje sie tyle godzin za marne grosze co za kraj.
a w piekarni jak był kierowcą to miał praktycznie takie same pieniądze ale o 12 już był zawsze w domu

hej dziewczyny;-)
potrzebuję porady, a właściwie to tylko chce zasięgnąć Waszej opinii..
ile Wasze Maluszki spędzają jednorazowo czasu przy cycu?
czytałam, że dziecko ssie efektywnie góra 15 minut i powinno się w tym czasie najadać, ale mój jak ma dzień (czyli prawie każdy:rofl2:) to ssie i po dobre pół godziny...
odstawiać po 15-20 minutach czy pozwolić mu na dalszą degustację :-D
bo albo ssie faktycznie albo opanował do perfekcji sztukę udawania...

no że też cyc przez Matkę Naturę nie został zaopatrzony w miarkę...

Ja widzę czy mnie oszukuje po tym czy przełyka. Jak mam wątpliwości to naciskam mu na nosek - jak po nacisnięciu zaczyna energicznie mlaskać - to oszukuje - nacisnięcie na nosek go pobudziło, a wcześniej sobie podsypiał.

reklama
azula - mozna i 8 lat jak widzialam na tym brytyjskim filmie ;-):-D Mongolowie srednio 4 lata :-)

Marisamm - to zalezy w jakim wieku jest Twoje dziecko (i od samego dziecka oczywiscie, jego apetytu, tego ile masz pokarmu w danym czasie itp). 1-2 miesieczne moze i po 15minut na cycek ciagnac efektywnie, takie 3-4 miesieczne moze i w 5 minut opedzlowac przepelniona piers :happy: Ja swojemu reglamentowalam cycki tylko jak byly poranione i bolace, czyli na samym poczatku. Teraz daje mu cycac ile chce, chocby to byla i godzina (o ile nie musimy gdzies wyjsc) :tak:To najczulsza pieszczota jaka mozna dac dziecku w tym wieku :happy:

Do góry