reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Widzę że prawie każda z nas umęczona jak nie skokiem to ząbkowaniem więc dziewczyny życzę dużo sił i cierpliwości bo u nas jest już jej mało:(
anik współczuje ...
wikasik zapomniałam wcześniej napisać to że Twój Robercik prześliczny i normalnie podobny do mojego przyjaciela też Roberta:-Djak widzę ze zdjęcia....:-D

reklama
hejka :)
Tescie juz dzisiaj wyjechali wiec wreszcie jest niby błoga cisza haha
az tak zle nie bylo, tesciowka wiekszosc czasu spedzala w pokoju z Xav, jakos tak z buzi wygladala jakby z fochowana byla
Xav wiadomo przyjechal rozpieszczony i z nowymi "chorobami" - ma trzeci migdal i korek w uchu wiec bedzie trzeba cos z tym zrobic, jest strasznie niegrzeczny, wogole nie slucha sie, nie ma slodyczy i od dzisiaj bajek, mam nadzieje ze w ciagu 2 tyg sie uspokoi
jutro zaczyna szkole :) jupiiiii znowu zaczna sie uwagi heheh jak ja to lubie :)

czarnula powodzenia w naprostowywaniu małego:-D ja nie mogę się doczekać szkoły mój młody zaczyna od przyszłego tygodnia, dość mam już tych wrzasków:wściekła/y:
ponawiam pytanko ktoś czytał 50 twarzy Greya?
anik ....
miłej nocki wszystkim

Wikasik, kobieto - Ty jeszcze nie karmisz na leżąco??? Mi to ratuje życie a szczerze mówiąc to może kilka razy chodziłam niewyspana do tej pory - nieważne ile on chce jeść - mama śpi. Nieodbicie skutkuje czasami pierdkami, ale rzadko - w sumie to może byc od innych spraw, bo ja miewam meeega gazy od porodu.

Nabyłam mu ostatnio śpiworek w lumpku - śliczny, z białymi króliczkami, calutki różowiutki:)) Chciałam sprawdzić czy to sie w ogóle sprawdzi i kolor nie miał znaczenia. No i rewelacja. Po kapieli w śpiworek i przy cycusiu młody jest mięciutki i rozpulchniony jak kaczuszka - nie ma mowy o usypianiu dziecka, ja go wręcz budzę by kolacje zjadł do końca a nie po nocy lodówką trzaskał. Obiecałam młodemu, że mu żadnego zdjęcia w tym śpiworku nie zrobię, coby nie musiał się bać w przyszłości, że kompromitujące foty wypłyną i mu karierę złamią. No i szukam po lumpkach chłopakowego spiworka, w efekcie czego dzis kupiłam mu dwie kurtki na jesień i początek zimy.

I tu powstaje pytanie. Bo tak - kurteczke ma, spodnie takie cieplejsze różnego rodzaju też ma, a co ze stopami robić jesienią? Same skarpety? Bo buty dla takich maluchów to jedynie wyglądają, najczęściej to guma i nie wiem czy dodatkowo nie wyziębi nózki?

Witam wymeczona u nas też wychodzi 17 tydzien i się zgadza mega skok mruda jakiej jeszcze nie było :szok: dziś wszystko w biegu robiłam , a ona od 8 rana ryczała, marudziła, jęczała....:szok:ciesze się ,że już wieczór choć jestem padnieta

żaneta brawo dla twojego Bartusia , mój to już starszak więc nie było problemu dziś rano ,zobaczył kolegów więc mama poszła w odstawkę:-D

dziewczyny dzięki za wsparcie obserwowałam małą ale nic jej nie jest uśmiecha się i nawet humor lepszy ma ale tak się o nią bałam i sobie wyrzucałam jak mi się taki wypadek mógł przytrafić

co do skoku to ja tez własnie czytalam ze jak przed terminem urodzone to póżniej jak po to wcześniej i tak wychodzi ze nasze dzieciątko (jezeli to faktycznie prawda) kończy już skok został neicały tydzien

anik &&&&&&&&&&&

jeju padam dziś z nóg a w weekend sesja poprawkowa i tak mi się ułożyło ze mam 5 egzaminów jak ja dam rade nie wiem do tego tesciowa przychodzi w sobote pilnowac małej więc za dnia robię generalne porzadki (ona uwielbia czystość) a po nocy się ucze oby do poniedziałku

Flaurka a masz ten śpiworek gruby czy taki cieńki ja mam taki cienki i się zastanawiam jak moją w niego wpakowac skoro śpi na boczku. Narazie mam rożek i ją nim przykrywam bo jest wielki ale jednak sie nie zapina więc w nocy młoda go z siebie zrzuca i ją ciagle poprawiam pod kołdra się boję że mi się przydusi a wy czym przykrywacie dzieciaczki

Kingutek - ja nie wiem czy to cienki czy grupy, ale w sklepach widywałam grubsze - ten ma frotke na wierzchu (różowiutką:) i podszewke jakąś pod spodem. Mój tez zasypia na boku, a potem przerwaca sie na plecy, znowu na boczek, znowu plecy... On przez sen zjada swoje ręce, jak mu smoczek wypadnie i w tym celu przekręca sie własnie z pleców na boki - cudacznie to wygląda, jakbym głodziła to dziecko:) - w każdym razie daje radę sie przekręcać w spiworku, bez problemu. Zanim znalazłam ten spiworek to spał róznie - czasem nawet pod naszą kołdrą, ale od jakiegos czasu miał swoją kołderkę w łóżeczku - i sprawdzałam - nawet jak ja przycisnełam sobie do twarzy to swobodnie oddychałam, spokojnie - sprawdź sobie jak wątpisz.

reklama
Flaurka - sa takie kombinezony dla dzieci na zimne dni - od razu ze stopkami :-) Mamy taki, polecam, rewelka :tak:

Spiwroki mamy 4: dwa cienkie i dwa grube (na zmiane do prania). Sprawdzaja sie idealnie.

U nas 1:20h usypiania przy cycu i efekt sredni. Oj, zapowiada sie ciezka, skokowa (?) noc :baffled:

Do góry