reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łzs czy ciemieniucha?

ibag0311

Zaangażowana w BB
Witam
U mojej córki na uchu i brwiach zrobiło się takie coś jak na zdjęciu. Co to może być? Czy to ciemieniucha? Czy coś innego 😭 jak o to dbać? Na dodatek ma wysypke na twarzy ale ponoć to trądzik niemowlęcy, tak powiedziała pediatra. Dziś zapiszemy się do dermatologa, ale może ktoś miał z takim czymś doświadczenie?
IMG_20230313_082326.jpg

Załączniki

• IMG_20230314_064909.jpg
    IMG_20230314_064909.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 262
reklama
W mojej ocenie, ciemieniucha. Polecam mustela na ciemieniuche lub zwyczajnie linomag, a potem wyczesujemy.

Tradzik niemowlęcy to normalna przypadłość. Nic z tym nir robimy, jedynie przemywać buzke woda.

Dla mnie tez wygląda to jak ciemieniucha. W aptece można kupić specjalny płyn/olejek. I tak jak koleżanka wyżej myjemy i wyczesujemy ☺️

Mój też miał na brwiach 🙈
Ale fajnie schodziło, u nas wystarczyła sama oliwka z Hip.p i właśnie wyczesywanie, jakoś po 2 tygodniach pozbyliśmy się jej.

U nas wystarczyła zwykła oliwka, ale są właśnie specjalne olejki dedykowane typowo ciemiesze .

A ja polecam krem flexiderm, tani i bezpieczny skład. Przy ciemieniusze trzeba zwrócić też uwagę czy dzieciątko nie jest przypadkiem przegrzewane.

Ostatnia edycja:
reklama
Jak dla mnie ciemieniucha. Mieliśmy to samo. Idź do apteki albo poczekaj na wizytę u dermatologa i ci powie czym stosować. Tylko błagam żadna oliwka bo będzie jeszcze gorzej.

Do góry