reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Łyżeczkowanie po ciąży zatrzymanej POMOCY

Dzień po zabiegu czułam się świetnie, miałam lekkie plamienie i nic mnie nie bolało.
Ale to była tylko cisza przed burzą... potem pojawiło się krwawienie (jak okres), skrzepy, ból brzucha... nie byłam w stanie wyjść z domu. Objawy pojawiały się i wracały co drugi dzień, i tak przez tydzień.

reklama
W lutym również nie dostałam żadnego antybiotyku i krwawiłam dwa dni a teraz jeden dzień praktycznie tylko po zabiegu wczoraj
Nie ma to raczej związku.
Też nigdy nie dostałam po takich zabiegach antybiotyku.
To, że krwawiłaś tylko wczoraj nie znaczy na 100%, że już krwawić nie będziesz. No ale jeśli tak będzie, tym lepiej dla Ciebie. Z tym że nikt tutaj tego nie przewidzi... ;-)

Kochane wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania ciąża zatrzymana na 7tc 1 dzień poprzednia w lutym a 6tc.
Teraz pytanie po 5h wyszłam do domu przez jeszcze moja ginekolog zrobiła USG i powiedziała że piękne wszystko czysciutko. Teraz pytanie wczoraj miałam krwawienie ale od wieczora do teraz cisza podpaska czysta czy to dobrze?
Brzuch kompletnie nic nie boli jakbym w ogóle nie miała zabiegu .
Ja po łyżeczkowaniu miałam 2 dni bardzo skąpe krwawienie, praktyczne plamienie, a 3-4 dnia obfite i bardzo bolesne, aż zastanawiałam się czy nie jechać na SOR, ale po lekach przeciwbólowych przeszło. Nic takiego nie robiłam, żeby się nasiliło, leżałam tydzień w domu, więc możliwe, że taka budowa macicy, bo okresy u mnie podobnie przebiegały.
Nie dostałaś zaleceń ze szpitala na wypisie?
Ja miałam dokładnie wypisane, że współżycie po 1 @ dopiero, mycie tylko pod prysznicem plus oszczędny tryb życia, więc ja wesele kolegi sobie odpuściłam wtedy.

reklama
Ja po zabiegu krwawiłam niewiele i chyba ze 2 dni. Ale mimo wszystko, jak już któraś z dziewczyn napisała, zostaje rana, której trzeba dać się zagoić w możliwie najlepszych warunkach. Na wypisie miałam oszczędny tryb życia, nie dźwigać nic chyba przez 5 dni i po tygodniu kontrola. Ale oczywiście to Twoje zdrowie i zrobisz jak uważasz, bo nikt na forum nie zgadnie jak będzie u Ciebie.

Do góry