Marzena_29
Zaangażowana w BB
Jak pomuc wczesniakowi któremu zaczęły wypadać włoski?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak to ciemieniucha. Musisz to natłuszczać oliwką albo preparatami na ciemieniuchę i wyczesywać. Ziaja ma fajny olejek i mojemu synkowi tylko to pomogłoCoś takiego
To jednak zdecydowalabym się na preparat z apteki skoro oliwka do tej pory nie pomogła A całe ciałko czemu smarujesz? Ma jakieś zalecenia od lekarza czy AZS, jakieś łuszczenie?Tak ma oliwka smarowane całe ciałko i główkę, poczym czeszę jemu włoski
My mamy taką oliwkęTak to ciemieniucha. Musisz to natłuszczać oliwką albo preparatami na ciemieniuchę i wyczesywać. Ziaja ma fajny olejek i mojemu synkowi tylko to pomogło
Mój synek puki co nie ma żadnego uczulenia, smaruje synka oliwką od urodzenie po kompieli@Marzena_29 Ja słyszałam, że te oliwki (Johnsona) często uczulają. Tak jak dziewczyny radzą - kup w aptece preparat na ciemieniuchę.
A ciemieniucha nie jest przypadkiem od nadmiernego wydzielania łoju, który łączy się ze złuszczającym naskórkiem i zasycha tworząc taką skorupę?Ale ta ciemieniucha może być efektem/objawem uczulenia
Ja się w ogóle zgadzam z tym ze Johnson ma bardzo słabe składy i nawet dla donoszonego w terminie dziecka bym go nie używała :/Akurat u mojego syna takie zmiany nie były ciemieniuchą tylko objawem uczulenia. Pojawiają się do tej pory.
Pomagają leki przeciwhistaminowe i niestosowanie niektórych kosmetyków
A Johnson ma bardzo słabe opinie.
Cytując srokao dotyczący fioletowego:
"Srocze wnioski Tu mamy chemiczny koszmarek wychwalany przez mamy, bo tak pięknie pachnie . Nie mogę chodzić po forach dla przyszłych mam bo mnie trafia. "
edit. To jest moja opinia jako mamy wcześniaka -> nigdy johnsona dla takiego malucha.