reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

mama na dzień dzisiejszy nie planuję kupować stelaża do wanienki. Mamy małe mieszkanko a to jak piszesz dodatkowy mebel. Myślę że dam sobie radę i będę dawać wanienkę na ławę w pokoju. Rożek chcę kupić ale taki miękki, bez usztywniaczy. Są takie śliczne na allegro że już bym najchętniej kupiła:-D
daissy fajne te leżaczki chociaż ja nie mam doświadczenia i się zastanawiam jak umyć dziecku plecy na nim:p tak czy siak trzeba je podnieść i wsadzić do wody? kurcze ja się chyba najbardziej tych kąpieli boję:sorry:

my wczoraj zamówiliśmy sokowirówkę:-D zgwałciłam mojego męża bo ja mam teraz fazę na soki takie świeże nie z kartonu, a z sokowirówki najzdrowsze:-) potem tez się przyda dla dzidzia. Jeszcze przymierzam się do kupna blendera ale na razie pass bo trzeba budżet podreperować

reklama
Vanilla- no do umycia plecków to trzeba dzidzię podnieść :-) też się bałam kąpieli, ale mówię Ci- to pikuś:) Zresztą ja kąpałam Małego max. 10razy, to generalnie działka mojego męża.
My blender kupiliśmy z Philipsa do robienia obiadków dla Małego. A teraz już ładnie gryzie więc nie używamy, czasem jakieś twardsze mięsko mu zblenduję. AAA przydaje się do pysznej mrożonej kawy ;-)

Vanilia, spodnie fajne, też juz sie do nich przymierzałam...jak przyjdą koniecznie zrób zdjęcie ciekawa jestem jak wygladają:)
Co do wanienek profilowanych, czy jest jakas mama, która z tego korzystała?????
Bo ja jak tylko o tym sie dowiedziałam stwierdziłam, że to super pomysł, ale jak zobaczyłam na żywo zaczełam sie zastanawiać...są dwie opcje: można kupić taką wkładkę, albo wanienkę od razu z czyms takim na stałe, Pani w sklepie powiedziała, że to taki pic na wode....kolezanka dostała taką wanienkę i po jednym dniu kupiła zwykłą...ten plastik jest twardy i podobno strach włożyć w coś takiego maleństwo...wiec juz sama nie wiem, może to faktycznie bez sensu....
Co do łóżeczek turystycznych, bo wątek sie tez rozkrecił na ogolnym, ja jakoś nie jestem przekonana...wizualnie bardziej podobają mi sie tradycyjne drewniane i takie na pewno kupimy zatanawiam sie tylko czy spuszczany bok jest niezbędny???
Turystyczne mylę, że tez kupimy bo pewnie czym maleństwo bedzie starsze tym cześciej bedzie odwiedzało dzadków wtedy się przyda :) zastanawiam się też nad kołyską...ogolnie chciałabym zeby Maleńśtwo spało w swoim pokoju, ale pierwsze tygodnie pewnie skończy się na tym ze bedzie jednak z nami i kołyska byłaby idealna...tylko nowe sa czesto droższe od łóżeczek i troche szkoda mi kasy, może mi się uda na allegro używaną dostać, te wiklinowe kosze tez mi sie podobają...

Paluszku my mielismy wanienke profilowana i byłam zadowolona. Plastik jak plastik, zwykła wanienka też jest platikowa. Ja zawsze młodego z pieluszka bawełniana wsadzałam do wanny żeby mu wygodnie było (własciwie to raczej M, bo on od kapania jest :-)). ale Maciek to do wrażliwców nie należał. W zasadzie było mu wszystko jedno. Tak samo z pieluchami, nigdy nie narzekał, że ma mokro czy kupę, samemu trzeba było sprawdzać. Tkaniny, metki mu nie przeszkadzały. a najważniejsze, że nie miał kolek :-D licze na powtórke w tym względzie ;-) jedyne co mu nie pasowało, to jak go jeszcze karmiłam i sie przeziębiłam, to nażarłam się czosnku. Młody za nic nie chciał wtedy cyca ciągnąć :-)

Paluszek- wow, chcesz żeby dzidzia tylko kilka tygodni spała z Wami w sypialni? Może się uda. Ale jak na moje to nie ma sensu przenosić dziecka do swojego pokoju dopóki nie zacznie całych nocy przesypiać. Bo co to za frajda latać w środku nocy do innego pokoju. Ja sobie nie wyobrażam. Mój zaczął całe noce przesypiać jak miał 2miesiące ale jakoś nie miałam serca go przenieść, dlatego zrobiliśmy to dopiero jak miał 6miesięcy.
Co do kołyski to też mamy, ale koszyk lepszy na początek:)
trina- a ja to znowu wszystko jadłam jak karmiłam i nic mu nie przeszkadzało.

No mam taki ambitny plan, żeby dziecko spało w swoim pokoju...mamy nieduże mieszkanie, wiec trzy kroki w jedną czy w drugą myslę, że nie zrobią różnicy...mam znajomych którzy nawet 1 dnia maleństwem nie byli w sypialni, pierwsze tygodnie były ciężkie bo wstawali po kilka razy, po dwóch miesiącach w nocy budził się dwa razy. Teraz nie ma problemów z samodzielnym zasypianiem i oni bardzo sie ciesza z podjętej decyzji, sypialnia pozostała ich prywatnym miejscem...Oczywiście wiem, ze na planach może się skończyć wiec jakoś bardzo sie do tej myśli nie przywiązuje, ale może się uda:)

U mnie maluch przeniesie sie do swojego pokoju nieprędko, bo będzie miał pokój na innym piętrze. Myślałam krótko o kołysce ale choć wygląda słodko to jest to zbyt duży dla mnie wydatek ktory bedzie użyteczny dość krótko. Ja na łóżeczko wydam sporo ale będzie na dłużej bo kupuje 140 x 70 z możliwością rozmontowania na tapczanik.

JAKE-ŁÓŻECZKO 140x70 Dwufunkcyjne Firmy Vento (1735713769) - Aukcje internetowe Allegro

turystyczne mamy po bratanicy. stoi u babci i czeka na drugiego wnuka :)

Ja dla Kuby mam taki tapczanik BRW ______ ŚWiETNA _ KANAPA/SOFA _ AUTKO _ WYGODNA (1749767627) - Aukcje internetowe Allegro w kolorze czerwono-kremowym tylko bez poduch. Mały mówi, że ma łóżko Zygzak :-)

My mamy w planach przedzielenie pokoju na pół. Tak aby Kuba miał swój pokój, on już mówi że ma własny pokój hehe bo na ścianę przykleiłam mu plakaty z Zygzakiem ;-) do niedzieli spał ze mną na łóżku, a teraz śpi u siebie - hehe super ;-)

Taki biustonosz sobie kupiłam, kolor fiolet (mój ulubiony) CIĄŻOWY BEZSZWOWY BIUSTONOSZ ROZM. B/C/D MIX-KOLOR (1733000489) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Luciolla - jakbym nie miała po Macku łóżeczka, to właśnie takie wieksze bym kupiła. Teraz widzę, że to byłby dobry pomysł :tak:

Do góry