słuchaj ja sie nasłuchałam także... ale poszłam sama do szpitala i rozmawiałam z dziewczynami już wychodzącymi.. oczywiście opinie są różne jedne są zachwycone, inne nie koniecznie... ale większośc Pań z którymi miałam okazje porozmawiac nie miała nic do zarzucenia ( no ewentualnie na opiekę poporodową). Słuchaj co do wynajmowania położej to mi moja dr ( która tam pracuje) powiedziała tak: nie ma sensu wydawac 1,5 tys na położną, wystarczy wydac 500 - 600 zł za prywatny pokój do porodu, a w tedy raz masz najlepszą opiekę jaką możesz tylko dostac ( w tym położną), dwa masz ciszę i komfort że możesz rodzic z mężem , sama jak wolisz... ale nikt ( w sensie inna pacjentka ) nie leży koło Ciebie i nie wrzeszczy. Czyli dostajesz lekarza plus położną.....
ja Ci kochana powiem, że ja jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży to zaczęłam zwiedzac szpitale, i łapalam wychodzące pacjentki. I tak na karowej słyszałam też dobre opinie ( ale standardowo nacinają) a na Św. Zofii mają super aparaturę, anestezjologów ( tylko mają parcie na poród naturalny i nawet jak się bardzo męczysz i twoje dziecko też to jak się znajdzie lekarz który się uprze to na siłę z Ciebie dzieciaka wyciągną "naturalnie"). jak jesteś z Wawy i nie masz wielkiego brzucha to podjedz sobie do kilku szpitali i obejrzyj.