reklama
Wszystkie położne do których udało mi się dodzwonić lub skontaktować w inny sposób, przyjmowały mamy z terminem porodu na maj i czerwiec. A do lekarza prowadzącego ciążę i związanego ze szpitalem można się zapisywać dopiero na grudzień. Z szkołą rodzenia to samo: terminy które, kończyły się w styczniu, już na początku października były zapełnione...
Choć może to dlatego, że próbowałam się dostać do tego konkretnego szpitala...
Choć może to dlatego, że próbowałam się dostać do tego konkretnego szpitala...
Ja mysle, ze trzeba miec kilka szpitali w zanadrzu i nie nastawiac sie konkretnie na jakis z nich. Bo i tak jest male prawdopodobienstwo, ze uda sie do niego dostac.
Nawet szkola rodzenia czy lekarz prowadzacy nie zawsze tu pomoga. Liczy sie to czy miejsca sa czy nie w danej chwili.
Nawet szkola rodzenia czy lekarz prowadzacy nie zawsze tu pomoga. Liczy sie to czy miejsca sa czy nie w danej chwili.
A które szpitale warszawskie polecacie, bo ja mam kompletny mętlik w głowie. Nie dość, że mieszkam tu bardzo krótko i nie mam kompletnego rozeznania , to na dodatek wszyscy na około starają się wyjaśnić, że wybór szpitala i tak nie ma znaczenia. Nie byłam w żadnym i nie mam bladego pojęcia, jakie warunki w nich panują.
Najbliżej mam do Szpitala Bródnowskiego.
Najbliżej mam do Szpitala Bródnowskiego.
hej dziewczynki....
słuchajcie ja szpital od dawna mam wybrany. lekarza prowadzącego też. Będę rodzic w szpitalu na Inflandzkiej sama się tam rodziłam jakies 26 lat temu ( no i troche) więc taki mały sentyment.. heheh a tak serio.. nowy wyremontowany oddział, jeśli ciąża bez zagrożeń itd to bardzo polecam... lekarze suuuper, młoda kadra, wszyscy się Tobą zajmują. Jeśli jesteście zameldowane w Warszawie to polecam zapisac się do przychodni przyszpitalnej, wszelkie badania za darmo, i szkoła rodzenia Pani Szol za free. zapisywac się można do 31 tyg ciąży. znieczulenie za darmo, poród rodzinny za darmo, a jak nie chcecie rodzi z resztą kobiet ( bo sale mogą byc zapełnione) to dla Pań po szkole rodzenia za 500 zł udostępniana jest sala do porodu rodzinnego z pełnym aneksem sanitarnym. nie odsyłają rodzących pacjentek!!!! chyba że jest to poród przedwczesny ( w senscie 26-33 tydzień )bo nie mają tyle sprzętu i oddziału dla wcześniaków.
Patologia znajduje się jeszcze w nieremontowanym skrzydle więc nie koniecznie godna polecenia, ale łóżka nowe na pilota no i lekarze sympatyczni.
blok porodowy jak mówiłam świeżo po remoncie - bomba.
słuchajcie ja szpital od dawna mam wybrany. lekarza prowadzącego też. Będę rodzic w szpitalu na Inflandzkiej sama się tam rodziłam jakies 26 lat temu ( no i troche) więc taki mały sentyment.. heheh a tak serio.. nowy wyremontowany oddział, jeśli ciąża bez zagrożeń itd to bardzo polecam... lekarze suuuper, młoda kadra, wszyscy się Tobą zajmują. Jeśli jesteście zameldowane w Warszawie to polecam zapisac się do przychodni przyszpitalnej, wszelkie badania za darmo, i szkoła rodzenia Pani Szol za free. zapisywac się można do 31 tyg ciąży. znieczulenie za darmo, poród rodzinny za darmo, a jak nie chcecie rodzi z resztą kobiet ( bo sale mogą byc zapełnione) to dla Pań po szkole rodzenia za 500 zł udostępniana jest sala do porodu rodzinnego z pełnym aneksem sanitarnym. nie odsyłają rodzących pacjentek!!!! chyba że jest to poród przedwczesny ( w senscie 26-33 tydzień )bo nie mają tyle sprzętu i oddziału dla wcześniaków.
Patologia znajduje się jeszcze w nieremontowanym skrzydle więc nie koniecznie godna polecenia, ale łóżka nowe na pilota no i lekarze sympatyczni.
blok porodowy jak mówiłam świeżo po remoncie - bomba.
Witaj meganne! :-) Ponieważ moja ginekolożka nie pracuje aktualnie w żadnym ze szpitali, mam dylemat z jego wyborem, a na dodatek, jak już wspominałam nie mam pojęcia, gdzie i jak najlepiej.
Wprawdzie najbliżej mam szpital bródnowski, to nie jestem do końca przekonana. Podczas ostatniej rozmowy z moją lekarką polecała IMiDz, ponieważ sama tam pracowała, wspominała także Infladzką.
Czy już zapisana jesteś do szkoły rodzenia i jak tam jest, czy nie ma problemu z miejscami i ile kosztuje??? Może wtedy miałabym okazję podpatrzyć. ;-) jak tam jest . Pozdrawiam
Wprawdzie najbliżej mam szpital bródnowski, to nie jestem do końca przekonana. Podczas ostatniej rozmowy z moją lekarką polecała IMiDz, ponieważ sama tam pracowała, wspominała także Infladzką.
Czy już zapisana jesteś do szkoły rodzenia i jak tam jest, czy nie ma problemu z miejscami i ile kosztuje??? Może wtedy miałabym okazję podpatrzyć. ;-) jak tam jest . Pozdrawiam
więc tak: brudnowskiego nie polecam!! słyszałam dużo nie ciekawych opinii, a co do IMiDz to różne opinie słyszałam.
Do szkoły rodzenia jestem zapisana, zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu o 19 w szpitalu. trwają po 90 minut najpierw częśc teoretyczna a potem cwiczenia
Szkoła jest bezpłatna dla korzystających z programu, czyli dla zapisanych do przychodni przyszpitalnej mam, zameldowanych bądź pracujących na terenie warszawy. Miasto finansuje koszty szkoły i opieki lekarskiej.
Lekarze są super.... potrafią Cie przyhaczyc gdzieś na korytarzu, pytają jak się czujesz... mówią Ci po imieniu... są zainteresowani, no i idąc do lekarza masz wrażenie że ktoś się Tobą zajmuje
karlika a na kiedy masz termin?
Do szkoły rodzenia jestem zapisana, zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu o 19 w szpitalu. trwają po 90 minut najpierw częśc teoretyczna a potem cwiczenia
Szkoła jest bezpłatna dla korzystających z programu, czyli dla zapisanych do przychodni przyszpitalnej mam, zameldowanych bądź pracujących na terenie warszawy. Miasto finansuje koszty szkoły i opieki lekarskiej.
Lekarze są super.... potrafią Cie przyhaczyc gdzieś na korytarzu, pytają jak się czujesz... mówią Ci po imieniu... są zainteresowani, no i idąc do lekarza masz wrażenie że ktoś się Tobą zajmuje
karlika a na kiedy masz termin?
Mam termin z usg na 9 marca. :-) Mój lekarz przyjmuje w prywatnym gabinecie, więc z programu nie korzystam. A i nie zapisaliśmy się jeszcze do szkoły rodzenia. Czy na Inflanckiej będzie problem z dostaniem się do szkoły rodzenia, czy na bieżąco organizują grupy?
reklama
do szkoły Pani Szol z tego co wiem można zapisac się prywatnie w tedy zajęcia są raz w tygodniu przez 10 tygodni więc radze się pospieszyc. 21go chyba ma ruszyc kolejna grupa.ale trzeba by było zadzwonic do nich i się dowiedziec. z grupami rqaczej nie ma wielkiego problemu, bo w tym miesiącu przynajmniej są trzy grupy i ma wystartowac jeszcze jedna. w zalezności od potrzeb. Aha na Inflandzkiej możesz rodzic nawet jeśli nie masz z tamtąd lekarza. tylko że do porodu rodzinnego potrzebne jest zaświadczenie o ukończeniu szkoły rodzenia, oni rekomendują szkołę Pani Szol, ale podejrzewam, że gdybyś ukończyła jkąkolwiek inną też nie było by problemu. Po prostu w dniu porodu zjawiasz się na izbie przyjęc z bagażem i kompletem dokumentów i już zostajesz.
Podziel się: