reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
Ja wczoraj byłam u lekarza, wyniki utrzymują się na stałym poziomie. Wszystko jest w normie, serduszko wysłuchane :-D
Dalej mam brać ogólne witaminy, żelazo i dodatkowo magnez bo skurcze mnie łapią i oko mi lata.

Dostałam skierowanie na usg, mocz, morfologię i na VDRL ponowne.

Usg mam 2 grudnia i kolejną wizytę 21 grudnia.
Czy na tym etapie ciąży wizyty co 4 tygodnie to nie za rzadko?

Carolajna zawsze to 1 dzień krócej ;-)
Bettina super ze wszystko dobrze :-) ja się co do wizyt nie wypowiadam bo umnie to różnie bywa ;-) od ostatniej wizyty minęło mi hmm 28 dni ;-)

ja mam wizyty co 28 dni od kiedy jestem na zwolnieniu ale myślałam, że im bliżej końca tym częściej no ale może jak jest wszystko ok to nie ma potrzeby.
Mam tylko nadzieję, że na usg nie okaże się nagle, że chłopiec bo połowa garderoby się nie nada :-D

Bettina - ja zawsze (tzn w każdej ciąży, i na NFZ i prywatnie) chodzę co ok 4 tygodnie. Dopiero w 9 miesiącu częściej, tzn tak, żeby ostatnia wizyta wypadała tak z dwa tygodnie przed terminem i potem ewentualnie na termin. Po terminie miałam przychodzić tylko na ktg, co 2-3 dni. Oczywiście inaczej jest, gdy dzieje się coś niepokojącego.
A co do płci mam tę samą nadzieję - dziś spakowalam dla koleżanki wszystkie chłopięce ubranka.

Bettina super! Cieszę się, że wszystko ok. :-) U nas jest trochę inaczej. Pomijam ciążę obecną,gdzie wizyt mam po kilka w tygodniu,ale jednak po 34tc miałam zawsze co 2 tygodnie. ;-)

Jestem już po. Kurcze, wszystko ok. Cieszę się jak.głupia. Według pana doktora Theo waży 1360g i wciąż.jest na 75 centylu. Prawdopodobnie w Swansea ktoś coś nie do końca poprawnie zmierzył. Żeby mieć pewność mamy wrócić tu we wtorek,aby sprawdzić jak synuś faktycznie rośnie. Przepływy ok. AFI 16, a nie 8 jak wyszło w Swansea. Kurcze cieszę się strasznie. Tylko czemu takie rozbieżności w pomiarach :confused:

reklama
Do góry