reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Magda dziekuje ze pytasz, bylam ale szczerze to wolalabym zapomniec o tej wizycie....najpierw przyczepil sie ze mimo diety cukier do tylka.Skacze czasem nie wiadomo dlaczego albo na czczo jest za wysoki a po jedzeniu jest ok albo odwrotnie.No a potem sie okazalo ze chcial zrobic jakis wykres i ze cos z glukometrem jest nie halo bo komputer nie spisuje.
Dal nowy glukometr i ostatnie dwa tygodnie na diete,jezeli nie bedzie efektu bedzie myslal o insulinie.
Chcial za tydzien ale powiedzial ze z kliniki mam wziac list dla niego ze z mala jest ok i dokladne jej wymiary i wage

reklama
Dobra jest ta krzywa cukrowa (75) 1o3,163,138, i wszystkie wyniki a morfologia powiedzial ze ewenement bo nie biore zelaza a jest super. Maly lezy glowa w dol i wazy 9oo gram.

Takze nie ma co sie straszyc na przyszlosc. Pozdrawiam !

PaniAg Tobie smakowało ja wypilam bez wymiotów ale są takie które nie są wstanie tego wypić każda z nas inaczej reaguje i każda opisuje swoje doświadczenia ;-)
Gratulacje udanej wizyty :-) który kasz tydzień ;-)

Aschlee no faktycznie kiepskie podejście lekarza :eek: Od tego jest, aby Ci pomóc z tą dietą. Poza tym, lekarz który niby zna się na tej dziedzinie powinien wiedzieć jak trudno jest samą dietą kontrolować cukry po 27tc. Dałby insulinę, a nie męczył Cię i jeszcze marudził. Współczuję Ci kochana. Mam nadzieję,że kolejna wizyta będzie lepsza. A dzidzie trzeba monitorować, bo dzieci cukrzycowe mają często za dużą wagę. Trzymaj się i nie przejmuj tak. Jak trzeba, to stanowczo powiedz mu co o tym myślisz. Czasem tak trzeba :sorry:

PaniAg - wydaje mi się, że przy wynikach na granicy normy sporo zależy od lekarza. Jeden nawet przy poprawnych, ale wyższych juz zaleci dietę czy leki, inny przy minimalnie przekroczonej normie stwierdzi, że jest ok. Tolerancja jest dość szeroka , bo wiadomo, że trudno postawić jednoznaczną granicę między dobrym wynikiem a złym.
A wysokiej hemoglobiny szczerze zazdroszczę :-)

Aschlee - dziwny ten lekarz. Ja rozumiem, gdybyś była cukrzykiem od lat i miała duże doświadczenie to jeszcze mógłby oczekiwać, że cukry będziesz w stanie dietą ogarnąć, ale przecież nie w sytuacji, gdy cały temat jest zupełnie nowy. Szczególnie, że tak jak Magda kiedyś pisała, każdy reaguje na inne produkty inaczej.

A ja mam najbliższe wizyty 30.11 (prywatna, być może z ustaleniem daty cc) i 3.12 (NFZ)

Ja dwa dni przed badaniem robilam diete cukrzycowa ale tak jak piszecie to nie lada wyczyn... A ciezko w ciazy kombinowac co by tu zjesc jak trzeba wszystkich witamin dla dziecka. Owoce tez nie wszystkie, jak tu bez owocow?
( cukier robilam pod koniec 25 tyg., teraz 26)

Normy wg netu to:
Po godz. Powyzej 180
Po 2 godz. Powyzej 140

Takie wyniki oznaczaja cukrzyce. Moje wiec byly dobre.

I zalezy od lekarza...

Oby do lutego kobitki!

PaniAg Tobie smakowało ja wypilam bez wymiotów ale są takie które nie są wstanie tego wypić każda z nas inaczej reaguje i każda opisuje swoje doświadczenia ;-)
Gratulacje udanej wizyty :-) który kasz tydzień ;-)

Dobra krzywa w sensie ze wynik,bo ostatnio tu pisalam ze mam podwyzszone te cukry i mialam niezly stres od poniedzialku.

Wypilam to az sie rozkaszlalam od dodatku cytryny ale nic przyjemnego... Ale znosnie. Za duzo plynu. Jednak potem sie normalnie czulam, bez mdlosci i zawrotow.

Magda dziekuje ze pytasz, bylam ale szczerze to wolalabym zapomniec o tej wizycie....najpierw przyczepil sie ze mimo diety cukier do tylka.Skacze czasem nie wiadomo dlaczego albo na czczo jest za wysoki a po jedzeniu jest ok albo odwrotnie.No a potem sie okazalo ze chcial zrobic jakis wykres i ze cos z glukometrem jest nie halo bo komputer nie spisuje.
Dal nowy glukometr i ostatnie dwa tygodnie na diete,jezeli nie bedzie efektu bedzie myslal o insulinie.
Chcial za tydzien ale powiedzial ze z kliniki mam wziac list dla niego ze z mala jest ok i dokladne jej wymiary i wage
Tylko Cie biedną stresuja a to tez wplywa na cukier. Ważne,zeby dzieciątko było zdrowe. Nie przejmuj sie paplaniną lekarzy, może mialas jakues chwilowe zaburzenia...

reklama
Ja już po ortopedzie. Rozchodzi mi się miednica i wg niego mam przeciążenie spojenia łonowego i stawów krzyżowo-biodrowych. Auć.

Do góry