reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
Czytałam, że anemia często się zdarza więc się nie przejmuję na razie. Jutro na spokojnie doczytam co włączyć do diety i za 4 tygodnie może będzie lepiej. :tak:

Witam, na moich wizytach zawsze jest coś pozytywnego ale też nie jest wszystko ok. tak do końca.
Wyniki krzywej chyba nawet lepiej niż książkowe przed 78.9 a po 2 godz 79 :-). Siostra była ze mną i się śmiała ze nasze organizmy bardzo szybko spalają cukry.
Na wizycie miałam badanie i usg. Szyjka super, brak oznak przedwczesnego porodu, z czego się ucieszyłam. Usg małego również wszystko super, wszystkie narządy widoczne, pięknie pracujące. Tymek waży 800 g. A i trzymał się za głowę pani ginekolog się śmiała ze juz ma jakieś zmartwienia.
no i na koniec wizyty usg dopochwowe żeby sprawdzić od czego było to ostatnie plamienie. I już się skończyła radość, bo moze to polip a może cos innego co moja gin długo zastanowiło.
Kolejną wizyta 17 listopada i oczywiście dostane wtedy zwolnienie lakarskie. Pani doktor powiedziała że to będzie już prawie 30 tydz ciąży i już wystarczy mojej pracoholi ;-) zrobi mi również cytologia aby sprawdzić co tam na tej szyjce się dzieje. :eek: troszkę się tym zmartwilam i nawet po wizycie zadzwoniłam że może przyjde szybciej, ale mówiła że na spokojnie może być to 17 listopada.

Po wizycie: szyjka 3,73 cm ładnie wygląda, doktorek się nagimnastykował żeby mi spodnie zsunąć bo zdjąć nie dałabym rady. Danielek głową w dół narazie, ma ok 716 gram. 25 min spędziliśmy na próbie zrobienia zdjęcia ale młody nie miał sesji w planach ;)))) jedno ujęcie mam :) ;)
Muszę powtórzyć kilka badań, a kardiologa mam 10.11
Kolejna wizyta u ginekologa za miesiąc :)
Mam 1,5 kg do przodu z ostatnich 3 tyg.

reklama
Anit bedsie ok :)
A to mój mały pozer:

Załączniki

• 1445965114708.jpg
    1445965114708.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 43
Do góry