reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam w niedzielne popołudnie
U mnie sielanka nic nie robie cały dzionek Mąż ugotowal obiadek zabrał dzieci na dworek a ja moge polezec w ciszy i spokoju i sie dojadać witaminkami owocami i co tylko jeszcze chcę. zajrzałam wieć na chwilke do Was aby sie przywitać i pozdrowić Was i Wasze brzusie

reklama
Anna_ajra - trzymam kciuki za jutrzejsze badanie. Podobnie jak Ty zawsze się denerwuję przed badaniami zwłaszcza genetycznymi. Koszmarnie skacze mi wtedy ciśnienie i mój ginekolog nie jest z tego niestety zadowolony. Ja usg genetyczne mam 2 pażdziernika, mam nadzieję że wszystko będzie ok i że również dowiem się wreszcie kto mnie tak kopie w brzuszku.

Miłego popołudnia dla wszystkich mamuś!!!

ja też chciałabym USG zrobić sobie jakoś przed ślubem czyli ok 6 października i też chciałabym się dowiedzieć czy synek czy córka.

Ostatnio czuję się fatalnie. Głównie psychicznie. Męczy mnie Wiktor, ciągłe kłótnie z Maćkiem, nie mam czasu na odpoczynek, robię się coraz grubsza i w ogóle jakiś taki pechowy okres mam. Nie daję rady z jednym dzieckiem a co będzie z dwójka?? Jestem przerażona tym wszystkim.

ja też chciałabym USG zrobić sobie jakoś przed ślubem czyli ok 6 października i też chciałabym się dowiedzieć czy synek czy córka.

Ostatnio czuję się fatalnie. Głównie psychicznie. Męczy mnie Wiktor, ciągłe kłótnie z Maćkiem, nie mam czasu na odpoczynek, robię się coraz grubsza i w ogóle jakiś taki pechowy okres mam. Nie daję rady z jednym dzieckiem a co będzie z dwójka?? Jestem przerażona tym wszystkim.

Spokojnie :-) odpocznij - :tak: dla dobra Wiktorka i Maćka:blink: I każda z nas robi się coraz grubsza;-) ja juz mam fajną piłeczkę:-p

Kropecka głowa do góry;-)W naszym stanie mamy prawo być zmęczone, mieć humorki i od czasu do czasu zjechany nastrój Ja tak przynajmniej mam.I nie martw sie że nie dasz radę Obydwie podołamy :tak: Julcia regularnie daje mi w d...pę Objawia się to mega bajzlem w domu mega dołem u mnie i mega niezadowoleniem męża co wcale nie polepsza sytuacji ale już coraz lepiej wychodzi mi traktowanie siebie jak świętej krowy No bo co jak co ale dwudziesty tydzień ciąży to nie przelewki;-) a swoją drogą musze wziąść prszykład z Ani 31 :tak:

Witam wieczorkiem!
Fajny dzień słoneczko i spanko do ...10 :-) Moi mężczyźni zafundowali mi co prawda wymuszone na nichh ale jednak leniuchowanie. :-). kropecka, dawna cloe skąd ja to znam.:szok: Misiek też domaga się brania na ręcę, chodź coraz rzadziej to robie. Dziewczynyh nasze mamy, babcie, ciocie podołały i to bez pralek automatycznych, zmywarek itd, z większą ilością dzieci to my nie podołamy??? Nikt nie mówił że będzie łatwo ale tak za 2,3 latka jak będzie miło z dwójeczką :-)
ania_ajrapowodzenia na usg!!!!
A bo zapomniałabym, co do grubasów z Miśkiem długo nie widać było brzucha ale teraz chyba jakaś rozciągnięta jestem wyglądam jakbym była w 6,7.:-( Tusza swoją drogą ale przy Miśku byłam jeszcze grubsza. Pod brzuch już nie zajże ło matko co to bedzie jak będę w 9. Pewnie butów nie zapnę:-:)szok::szok::no::crazy::no::wściekła/y:

Witam z rana
Dzieci wysłałam do szkoły M do pracy a ja przed kompem a mały śpi jeszcze cisza spokój:-)
Idę zrobić sobie kawke (siurki:-D) i jakieś sniadanko
Pozdrawiam

Witaj
Cześc Aniu31 z rana - ja już po kawce zbożowej - pewnie zaraz ktoś znajdzie że nie można bo nie zdrowa:-)
Kropecka - jak już bardziej doświadczone mamy napisały głowa do góry :tak:
Agawa - mój się już tak ładne zaokrągla - wmawiam sobie że ładnie żeby nie było:-) Najbardziej mi się podoba jak M powoli zaczyna do małej vel małego rozmawiać;-) i tak pewnie ta mała istotka jeszcze nic nie słyszy - ale może zmobilizuje ją to do kopnięcia mamy - lub choć delikatnego szturchnięcia:-p
Pozdrawiam mamusie i ich brzusie - zaspana ale w pracy Ula - Myyyszaaaa

Myyszaaa ja mam tak niskie ciśnienie że jedna i to tak dla smaku nie zaszkodzi rozpuszczalne mi nie podchodza choć pewnie zdrowsze
Mój brzuszek też piekny dzidzius kopie jak najęty wczoraj to już nawet widziałam jak sie unosił od kopniaczków śmiałam sie i płakałam jednocześnie :tak:fajne uczucie poczuc maleństwo
Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny!:happy2:
Przeczytałam w kalendarzu ciążowym, że moja dzidzia powinna już słyszeć!;-) Wzięłam więc słuchawki i zaczęłam wdrażać moje dziecko w świat muzyki Mozarta i Vivaldiego.:rolleyes: Skoro już i tak siedzę przed kompem, to niech dzidzia skorzysta...:happy:

Ania31 - jak mięła niedziela?:confused: Mam nadzieje, że tak fantastycznie, jak pisałaś! Moja dzidzia potrafi mnie czasem zaskoczyć swoimi mocnymi figlami, szczególnie wieczorem. :cool:
Gosia78 - na pierwszym badaniu wyszło wszystko ok. Zobaczymy dzisiaj...:sorry: mam stresa...
kropecka - poproś swojego Lubego by Cię troszkę odciążył. Niech się zajmie Wiktorem, a Ty zrób to, na co masz właśnie ochotę!:yes: Odpocznij trochę i nabierz nowych sił. Może jakiś wyjazd (np. do rodziców) dobrze by Wam/Tobie zrobił?:confused: No i dołączam się do wypowiedzi cloe i agawy1.:biggrin2:
Myyszaaa - ja również robie się coraz bardziej okrągła. Wczoraj pytałam się mojego męża, czy mocno przytyłam?:baffled: Powiedział, że widać jedynie brzuch, ale po figurze się (na razie) nie zmieniłam.
:-DUff...:-p

Pozdrowienia dla Was wszystkich!

Do góry