reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

hej hej
dzis bylismy na zastrzyku i u dziadka
jutro juz ostatni zastrzyk huraaaaaaaa :-)
teraz maly spinka a ja za niedlugo ide spac bo jutro musze z m pozalatwiac sprawy w centrum... miedzy innymi z wnioskiem :dry:

kaska - na szczescie jutro rano jest ostatni :tak: i do niedzieli bedzie zdrow jak rybka ;-)
anna_ajra - no to prosze jaka niania nawet prezent dala :laugh2: no to fajnie jak udalo Ci sie poszukac lokalu :tak:

reklama
Czesc dziewczynki piszę tylko ze jestem czytam i daje znaki zycia. Straszny mam ten tydzień. Tomek ma druga zmianę a ja z dziećmi dzis wrocilam do domu o 21. Masakra. Dlatego sorki jesli nie odpisalam. A jestem na innym kompie i nie mam polskich liter wiec przepraszam. Oddaje caluski wszystkim mamciom i przesylam calej reszcie.:tak::-p

Cześć dziewczyny!:-D
Zaraz wybieram się na miasto wszystko po załatwiać.

Syneczki2 - cieszę się, że Oliwerek wraca do zdrowia!:happy: Amadeuszek chyba wziął sobie do serca, że ruch to zdrowie!:-)
Czekam zatem na zdjęcie! Jak po kontroli?
Kluska79 - no to gratuluję chodzącego brzdąca!:-D Dlaczego będą na roczku tylko 3 osoby? No i możesz być z siebie naprawdę dumna, że dałaś radę stopniowo odstawić małego od piersi - super! :-D
Austria... och... marzenie!:rolleyes2: Jestem pewna, że dasz radę i wrócisz jak nowo narodzona! Pamiętaj, że dzieci są w dobrych rękach, a Ty masz wykorzystać ten czas na relaks!:yes:
Zytka - mnie też straszą epidemią grypy.:dry: Mam nadzieję, że nas ominie!
Co do jajecznicy, to na prawdę chcę ją zrobić, ale nie umiem się zorganizować:wściekła/y:. Dam znać, gdy się zmobilizuję!
Roczek Michasia wypada akurat na piątek, więc na szczęście znalazło się jeszcze miejsce i myślę, że wszystko wypali.:sorry:
To mówi wszystko! Dobre!
:-D
Ach i jeszcze musze Wam napisać,że w poniedziałek wybyłam z domu na prawie 3 godziny:-pM i córeczka sobie świetnie poradzili,a ja polatałam po sklepach:laugh2:Dla mojego dobra psychicznego wyszłam trochę do ludzi.:-D
przyszlirodzice - głowa do góry! Dobrze, że masz takich teściów, którzy pomogą!:wink:
ulenka507 - qukcze, ale wyszło z tymi szelkami:hmm:... może powinnaś skonsultować się z innym lekarzem lub pojechać do kliniki specjalistycznej...? Och... Trzymam kciuki!
Margaritta - rzeczywiście macie gehennę z tą opryszczką. Ja też ją miewam czasami i wiem jakie to cho...lerstwo jest bolące i dokuczliwe:wściekła/y: - współczuję!
cloe - kiedy Julka wraca do przedszkola?
patrysia - na przyszłość będziesz już wiedziała o pielęgniarce.;-) Oby nie była potrzebna!
kaskax25 - na szczęście suwaczki są ogólnodostępne i za darmo. Oczywiście, że się nie gniewam!:-p Niania daje radę. A impreza mam nadzieję, że się uda!:sorry:
agawa1 - uściski i buziaki także i dla Ciebie!:wink:

Pozdrawiam!

Cześć Mamiśki!

Niestety Marcysia załapała katarzysko:-:)-(M ma straszne wyrzuty sumienia,ale przecież przy tym co sie wokół dzieje z infekcjami to nie sposób byc zdrowym:-( Męczy się bidula,zwłaszcza nocki są koszmarne-spływa jej ten katar do gardziołka i kaszle i się wybudza co chwilę i nawet cysiu nie przynosi ukojenia:-( Mam tylko nadzieję,że to tylko wirusówka i damy radę i nie bedzie z tego grypska nie daj Boże!
Jeszcze na dodatek wczoraj odwiedziła mnie koleżanka,która stara się o dzidziola od roku. Przeszła już 2 inseminacje,teraz czeka ją drugie in vitro...Załamana jest bardzo,nie spodziewała się,że będzie miała takie problemy z zajściem w ciążę...Fakt ma juz 40 lat :( Na szczęście ma wsparcie ogromne w swoim M.To tylko w dużym skrócie co Wam napisałam,przez co oni przechodzą :-(Człowiek nie zdaje sobie czasem sprawy z tego jakie ma szczęście,ze może mieć dzieciątko. Ach...

A teraz coś optymistycznego :-)Wczoraj był Dzień Dziadka i z tej okazji Marcelek namalowała dziadziom laurkę! Tyle tylko,że na ścianie:szok: Zobaczą sobie dziadulki jak nas odwiedzą:-D Skubana dorwała ołówek,weszła za fotel i dokonała dzieła!

Margaritka-biedna ta Twoja Martynka:sorry:A ta pani doktor wspaniałomyślna nie ma co:wściekła/y: Na takie zmiany dobrze byłoby przeleczyć to Heviranem(tyle,że to na receptę),albo nawet podać cos dożylnie... Może udaj sie do jakiegoś innego lekarza,choć pewnie łatwo mi mówić,a Wy tam na obczyźnie to macie problem :-(Szkoda mi Martynki bardzo,a i Ty pewnie też przez to cierpisz. Mocno Was utulam:tak:

Kaśkax25-jak Mati?Mam nadzieję,ze dajecie radę choróbsku! Jak Ty sie czujesz?

Anna_ajra-to Ci niania sie trafiła:-):tak:

Dawna Cloe-zostawiaj dziewczynki M i ruszaj na sklepy:-D Naprawdę ucieczka z domowego kieratu choć na chwilę robi dobrze na psychice:-)

Patrysia- jak Sewcio? Do niedzieli będzie ok:tak:-nasz pierwszy roczniaczek!

Całuskam Was wszystkie mocniasto!

świętowanie 1-szego roczku - to już u nas całkiem niedługo, mi się marzy kinder-party, ale praktycznie nie mam tu znajomych z małymi dziećmi :( a jedni z tych, których mamy - ich dzieciaczki non-stop chorują i w szpitalu, boję się, że Igi mógłby coś złapać. Szkoda, Igor uwielbia inne dzieciaczki i miałby wielką frajdę...

Margaritta byłaś u dermatologa? czy u ogólnego? strasznie współczuję, taką opryszczę zoviraxem, dzięki :( może rób jej zamknięte opatrunki, raz, żeby nie roznosiła po całej twarzy, dwa, żeby się lepiej leczyło

Anna_ajra niezły numer z kombinezonem :))) czasem lepiej nie wiedzieć, ile kosztował prezent :D

Ulenka ja bym na twoim miejscu pojechała do większego miasta niż Inowrocław, do jakiegoś lepszego szpitala/ortopedy - pediatry, może to dużo kosztuje kasy i zachodu, ale to inwestycja na lata. A chodzicie na rehabilitację?

Cześć, Dziewczyny!
Mam do was pytanie. W jakich bucikach zaczynają chodzić wasze maluchy?
Lewcio już zaczyna powolutku tuptać:tak: i zaczęłam się zastanawiać nad zakupem właściwych butków. Na necie ogrom przeróżnej informacji, troche sie w tym wszystkim pogubilam...:sorry:

Pozdrawiam:-)

Jestem potwornie chora:-(
anna_ajra- teściowej nie zapraszam, męża dziadek jest chory i nie wychodzi z domu, babcia się nim opiekuje, ciotka 14 lutego idzie do szpitala ( urodzinki są 18) może wujek sam przyjedzie ale nie wiadowo , moja mama studiuje i ma w tym czasie sesje poza tym ponad 400 km do przejechania ,a tata bez niej nie przyjedzie,reszta rodziny rozsiana po całym kraju i europie, albo w ciąży:-), będzia moja siostra (chrzestna), moja babcia i kuzyn męża (chrzestny).
A co do wyjazdu to naprawde nie wiem czy dam rade, ja chyba czym starsza tym głupsza jestem.:eek:
mysza- zdrówka życzę, u mnie na szczęście tylko mnie rozłożyło.

Ratunku dziewczyny dostają szału a ja z nimi :szok::szok::szok: zaraz uciekam w teren mokro plucha ale w miare ciepło więc liczę że świeże powietrze ukoi humorki jestem na trzeciej kawie ale to one zachowują się jak na speedzie:szok::szok::baffled:
Anna ajra koniec wolnego dla Julki w przyszłym tygodniu wraca do przedszkola:tak:
Kaska x25 katar powoli mija więc wszystko ok a jak tys ię czujesz?
Lolka synek Delfinek to właściwie Igor :tak: też fajnie:tak:widze że jesteście fanami oyginanych imion:tak: my celujemy w megapopularnych jak narazie :tak:Julek i Oliwek wszędzie pełno:rofl2: mnie to nie przeszkadza gorzej z teściową ale to się nie liczy:happy:
Uciekam

reklama
wiecie co troche mnie poirytowalo wasze podejscie do ceny prezentow. Zwlaszcza ze liczy sie intencja a nie cena ale widac dla niktorych z was ktorym sie przelewa troche to razi. Coz ja ciesze sie z kazdego preznetu nawet zrobionego wlasnorecznie a nie kupionego. Jesli dokonacie na mnie publicznego linczu przykro mi ale ja wyrazam swoje zadanie na ten temat. I jesli kogos urazilam przepraszam

Do góry