reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Iwona Yoanna witajcie:-)
Dziś podjęłam próby odzwyczajania Julki od butelki i wyszło z miernym skutkiem. Cały dzień nie spała więc powinna wieczorem paść , mleczko dostała w niekapku i zaczął sie sajgon bo zamiast się wyciszyć wstąpiła w nią nowa energia:blink: Po ok. godzinie dałam butelę i dziecko padło od razu. Ledwo żyję :sick: Ciąża to jednak nie jest dobry czas na odzwyczajanie dziecka od starych upodobań:sick::sick:Ale jeszcze się nie poddam Jutro zamierzam walczyć w zaparte
Anna ajra gratulacje z okazji drugiej rocznicy ślubu :-)
Agawa a co tam za stara Wystarczy kilka szalonych lutowek i od razu okaże się że żadne szleńswo niikomu nie jest obce :rofl2::rolleyes::laugh2::biggrin2:;-)

reklama
iwona29, yoanna24 - witam cieplutko,

yoanna 24 - ja też będę miała dopiero swoje pierwsze dziecko i 29 lat skończyłam w tym roku w lutym, więc takich starych pierwiastek jest tu więcej.

Dzisiaj na lubelszczyźnie zapowiada się ładny dzień i może sobie gdzieś trochę wyjadę.
anna_ajra - spóźnione, ale szczere gratulacje z powodu drugiej rocznicy ślubu!:tak:Buziaczki!!!

agawa1 - najlepsze życzenia z okazji trzeciej rocznicy ślubu!!!!!! Niech się Wam spełnią wszystkie marzenia!!!!

kropecka, myyszaaa - naszych niektórych Mamuś też już dawno nie widać (szczęśliwa przyszła mama, adzia itd.)

maritka - staram się tak myśleć, ale żal pozostał. Ta dziewczyna zostanie u nas już na stałe. Tak postanowili.

Pozdrowionka cieplutkie dla Wszystkich Lutowych Mamuś!!!!!:-)

ja też ide na usg genetyczne 4d w najbliższy piatek i podobnie jak lowiczanka zastanawiałam sie czy bedzie wiadoma juz płeć? :confused2:
wydaje mi sie , ze to za wczesnie, oby wszystko inne wyjasniło sie na plus :tak: boje sie troche, ale chyba każda z nas tak ma ...
no i co najważniejsze, zaciągam wreszcie mojeo zapracowanego męzula aby sam mogl w końcu zobaczyc naszą fasolke...
twardziel z niego, ale cos czuje ze łezka mu sie w oku zakręci hihi

Witajcie Lutóweczki ………
Powiedzcie mi dziewczynki czy na usg genetycznym w 13 tyg. ciąży można już zobaczyć płeć dziecka. Będę miała robione już piątek podobno mamy dostać płytkę z nagraniem i fotki to wam wyślę.
Na razie kończę bo głód mnie dopadł.

POZDRAWIAM WSZYSTKIE LUTÓWECZKI

Cześć dziewczyny!:happy2:
Wczoraj mieliśmy udany dzień:-). Po obiedzie pochodziliśmy po sklepach dla kobiet w ciąży i małych dzieci. Oglądaliśmy po raz pierwszy wózki, łóżeczka, ciuszki i tak ogólnie spacerowaliśmy w ciepłe popołudnie rozmawiając jak chcemy pomalować pokoik itp. itd. Zatrzymaliśmy się na lodach i zjedliśmy kolację w restauracji. Jak dla mnie, to było super! :biggrin2:

maritka - dziękuję!:wink:
Myyszaaa - też zamówiłam sobie tą książkę!:rofl2:
agawa1 - dziękuję i również ogromnie GRATULUJĘ trzeciej rocznicy ślubu!!!:rofl::-D:rofl: Cieszę się, że tak miło wspominasz ten dzień!:cool: Tym bardziej mi miło! Ściskam!
cloe - dziękuję!:wink: Ciężka sprawa oduczyć dziecka nabytych nawyków:errr:... Podziwiam Cię i Twoją cierpliwość/determinacje. Ja będąc w ciąży często mam dziwne nastroje i dużo łatwiej się złoszczę, czy płaczę:baffled:. Czasami sama nie wiem, o co mi chodzi... i wcale się dobrze z tym nie czuję:rolleyes:.
Ika_s -dziękuję!:wink: Jak minął słoneczny dzień?:confused:
ladna.ex.panna - trzymam kciuki za piątek!:yes:
Ania31, Najka, kasia_k-ce, adzamx3 - dziewczyny, gdzie wy się podziewacie???:confused:

Ściskam Was mocno - każdą z osobna!

Cześć dziewczyny:-) Moje dziecko ostatnio sypia do dziewiątej :szok: Nie żeby mi to przeszkadzało:cool: ale to aż nienaturalne z jej strony( oby tak dalej:-p)
Anna ajra to fajnie spędziliście dzień:tak:
Rzeczywiście dużo dziewczyn się nie odzywa a szkoda Myślę że zostaną te najwytrwalsze:tak:
Pamiętacie Kiniusia pisała do moderatorki o założenie forum zamkniętego na naszym wątku Wiecie coś więcej na ten temat?
Anna ajra a co do humorków to i ja je miewam tyle że przy Julci muszę się hamować i jakoś się udaje za to mężuś dostaje z nawiązką:-p:cool: ale co tam niech i on tą ciąże poczuje;-) skoro i tak całe dnie poza domem.

Hej Kropecka! Niewykluczone, że miałyśmy okazje rozmawiać... Pewnie rok temu. Faktycznie - niewielka róznica wieku jest między naszymi dzieciaczkami :) Pozdrawiam Was serdecznie!

Yoanna! Nie przejmuj się wiekiem! A tak a propo's - ja równiez mam urodzinki 24 listopada :) I w swoją 29 rocznicę trafiłam do szpitala na porodówkę! :) Urodziłam więc jako już 30-latka, bo 25 listopada 2006 roku piękna i zdrowa córkę :) Wcale nie jest to późno jak na pierwsze dziecko. Najważniejsze, aby dojrzeć do tej decyzji i podjąć zupełnie świadomie. W tym roku kończe 30 lat, a w lutym 2008 roku znów zostanę mamą :) Przyznaję, że mój wiek leciutko przyspieszył podjęcie decyzji o drugim brzdącu ;) Ale złożyło się na nią szereg innych rzeczy i wydarzeń osobistych. Pozdrawiam serdecznie.

Gosia 78!
Dzięki za powitanie! Ja co prawda urodziłam sie i jak dotąd mieszkam w Łodzi, ale już niebawem szykuje mi się przeprowadzka - własnie woj. zachodniopomorskie wchodzi w grę :), a dokładnie Szczecin. Troszkę mnie przeraża myśl ta, ale faktycznie jest plus - plaża całkiem niedaleko! :)

reklama
Do góry